článek je převzatý z PFS

 

Ďáblice kousaly, favorita spasil střídající Grábner

» Největší přeborový favorit z Třeboradic načal jarní odvety prohrou s Admirou B, na kterou ale odpověděl kanonádou 6:1 na Čafce. V neděli odpoledne v derby proti Ďáblicím to měla být jasná záležitost domácího týmu, ale svěřenci trenéra Tesaře se na vítězství 2:1 pořádně nadřeli. To zařídila šťastná ruka při střídání, když v 79. minutě poslal na trávník Grábnera, který se při prvním dotyku s míčem gólově prosadil. Skvělým výkonem se prezentoval ďáblický brankář Chrobok.

Domácí do zápasu vstupovali jako jasný favorit, ale už od druhé minuty vedli hosté, když se po nepřehledné skrumáži a nedůrazném odkopu obránce prosadil ďáblický Dafčík – 0:1.

Třeboradičtí fotbalisté tak museli prakticky hned od úvodního hvizdu dotahovat. Aktivitou hýřil zejména Kadlec. Na jeho prudký centr před branku chybělo Junkovo hlavě jen několik centimetrů, trestný kop poté napálil pouze do boční sítě.

Hosté obětavě bránili a nebezpečí před ďáblickou brankou vznikalo hlavně ze standardních situací. Starší
z dvojice Jandů pálil z trestňáku těsně vedle, ten další pak Grznár rozehrál na Kadlece, který ale pálil vysoko nad. Úvodní půlhodinku pak završila tvrdá střela kapitána Čápa, cestu hradbou bránících těl si ale nenašla.

Ke slovu se dostali také ďábličtí hráči a brankář Bartalský musel být neustále ve střehu. Ve 31. minutě vyškrábl na roh nebezpečnou střelu, po závaru se pak hosté dožadovali penalty, ale rozhodčí byl této situaci blízko a vše viděl.

Ve 38. minutě kopal domácí tým další nebezpečnou standardku. Na středu hřiště, zhruba z 25 metrů, tedy přesně parketa pro Pavla Grznára. Střela z jeho kopačky skočila před Chrobokem, ale ten ji nakonec
s vypětím všech sil dokázal vyrazit těsně nad břevno. Po rohovém kopu naskočil na míč Faitl,
ale hlavičkoval doprostřed brány, kde stál připravený brankář.

Dva důležité momenty pak přinesly závěrečné chvíle první půle. Ve 40. minutě se nejprve dostal k míči nehlídaný ďáblický Hrodek, jehož „schovaná“ střela po zemi jen těsně minula Bartalského tyč. Místo dvoubrankového náskoku hostů se nakonec do šaten odcházelo za remízového stavu. Rozhodla o tom povedená chytrá střela Jandy II, po které ihned následoval hvizd rozhodčího – 1:1.

Druhý poločas zahájila tvrdá střela Čápa, která letěla těsně mimo. Skvělé zákroky poté předvedl ďáblický Chrobok. Hosté čekali na to, že rozhodčí odpíská, protože na zemi ležel jeden z jejich hráčů, hra ale pokračovala, Junek našel před brankou úplně volného Jandu I, který udělal kličku brankáři a střílel do prázdné branky, ale Chrobok se ještě roztáhl a dokázal jeho gólovou střelu vyrazit. Přímo k volnému Grznárovi, který míč pohotově napálil na branku, ale Chrobok i tentokrát byl tím, kdo vyšel z tohoto souboje vítězně!

Třeboradičtí hráči začali získávat převahu. Po chytře rozehraném trestném kopu šel z levé strany sám
na branku Kadlec, ale místo přihrávky na dva úplně volné spoluhráče volil střelu z těžkého úhlu a branku minul. Junkovo střelu z otočky vzápětí chytil Chrobok.

Minuty ubíhaly a vypadalo to, že bojující Ďáblice cenný bod uhrají. V 79. minutě ale poslal domácí trenér Tesař na hřiště mladého Grábnera, který přiběhl před branku a pohotově napálil odražený míč do sítě – 2:1!

Zápas mohl o minutu později definitivně zlomit Kadlec, který šel sám na Chroboka, ale v tomto zápase mu prostě gólově nebylo souzeno. To mu ale nakonec vadit nemuselo, protože tři body za těsné vítězství zůstaly v Třeboradicích.

Třeboradice – Ďáblice 2:1 (1:1)
Branky: 45. Janda II., 80. Grábner – 2. Dafčík. ŽK: 35. Votava – 30. Pokorný. Rozhodčí: Kalcovský – Stěhule, Šaróka. Diváků: 110.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Votava, Faitl, Farkaš – Kadlec, Janda II. (79. Grábner), Čáp, Grznár – Janda I. (90. T. Pechač), Junek (86. Jedlička). Trenér: Jiří Tesař.
Ďáblice: Chrobok – Blažek, Mošnička, Máj, Pokorný – Nebeský (72. Jiroušek), Horváth, Fiala, Dafčík – Davídek, Hrodek. Trenér: Martin Průša.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Zápasy s týmy ze spodu tabulky jsou nepříjemné, poprvé jsme byli na přírodní trávě, takže i terén sehrál svou roli. První poločas jsme hned ve druhé minutě skoro vlastním gólem inkasovali, naštěstí se nám do šatny podařilo krásným gólem srovnat. Do druhého jsme šli s tím,
že musíme všechno zlepšit a dostali soupeře pod tlak. Vytvořili jsme si snad dvě tisíciprocentní šance, tohle nedat, to jsem snad ještě neviděl. Naštěstí nám vyšlo střídání, kdy mladý Grábner vletěl do hry
a prvním kontaktem s balonem dal gól. Vyhráli jsme zaslouženě, ale bylo to hodně ubojované.”
Martin Průša (Ďáblice): „Poprvé na jaře jsme měli velké komplikace se sestavou, hodinu před zápasem nám vypadli čtyři lidi. Před kluky ale musím smeknout, na body jsme se drželi až do 93. minuty. Rozhodl první poločas. Měli jsme čtyři tutovky, dali jen jednu a v posledních vteřinách poločasu dostali laciný gól. Domácí ve druhé půli ukázali svoji kvalitu, neměli jsme tolik sil, přišli nám pomoct i kluci z béčka,
ale předvedli jsme výkon, za který se nemusíme stydět.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Ďáblic: Tomáš Chrobok.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Tomáš Chrobok (Ďáblice).

Michal Káva