V neděli dopoledne jsme se zúčastnili prvního halového turnaje v pěkné hale v Říčanech. Turnaj se hrál systémem každý s každým a zúčastnili se ho týmy domácích FK Říčany, FŠ Dobřejovice, Junioru Praha, Sokol Kolovraty a Králova Dvoru. Na turnaj jeli všichni zdraví kluci a dostupní kluci a za celý turnaj si zaslouží velkou pochvalu.


První zápas jsme nastoupili pro týmu Sokol Kolovraty. Jednalo se o typický první zápas. Spíše místo fotbalu to připomínalo boj a soutěž kdo to dál odkopne od branky. Kluci si zvykali na povrch a zápas se nám moc nepovedl. Sice jsme se dostali do vedení po brance Šimona, ale soupeř krátce poté srovnal a utkání tak skončilo 1:1. Tato „facka“ na úvod turnaje nám pak pomohla do dalších utkání.

V druhém zápase jsme nastoupili proti Dobřejovicím. Ze začátku jsme navázali na náš špatný výkon proti Kolovratům a soupeř se dostal do vedení. To kluky konečně probudilo a začali bojovat a hrát celkem pěkný fotbal. Nejprve se podařilo srovnat Šimonovi a krátce nato nás poslal do vedení Matěj. Kluci byli lepší a pojistku přidal Šimon svou druhou brankou. Bylo to tak naše první vítězství na turnaji.

V dalším, třetím, zápase nás čekal domácí tým FK Říčany, který se do té doby prezentoval slušnou hrou. Kluci se jich ale nezalekli a spustili kanonádu hned od začátku. Brankami Matěje, Šimona, znovu Matěje a opět Šimona se rychle dostali do vedení 4:0. Poté jsme trochu polevili a dovolili soupeři snížit na 4:2. Kluci ale pak opět zabrali a vedení 4:2 jsme už udrželi.

A ve čtvrtém utkání nás čekal soupeř, který zatím naháněl hrůzu, když v předchozích zápasech nedostal ani jednu branku, hrál velmi pěkný fotbal a většinu soupeřů přehrával. Kluci to asi měli trochu v hlavách a soupeř potvrzoval roli favorita. Celkem rychle se dostal do vedení 2:0 a vypadalo to na jasnou záležitost. Pak ale kluci začali neuvěřitelně bojovat a brankou Šimona snížili na 1:2. Poté nás podržel v brance Tomáš, když chytil nejprve krásnou střelu a poté i dorážku soupeře. Kluky to nabudilo ještě víc a zásluhou Dana Tomšíka vyrovnali na 2:2. V tu chvíli se hrál fotbal nahoru a dolu a utkání strhlo i rodiče na tribuně. Po rychlém brejku jsme se dostali do vedení 3:2 když skoroval Šimon. Soupeř vrhnul vše do útoku a my využívali jejich okének v obraně a na 4:2 zvýšil Matěj a pak soupeře dorazil svou třetí brankou Šimon. Utkání jsme tak zvládli poměrem 5:2 a věděli jsme, že pokud v posledním utkání porazíme Junior budeme slavit první místo na turnaji.

A proti Junioru do toho kluci vlítli a šli si za vítězstvím hned od začátku. V tomto utkání se dařilo hlavně Šimonovi, který dokázal vstřelit 6 branek. Nutno ale říct, že to bylo většinou po pěkné akci a přihrávky od spoluhráčů, které ho vyslali samotného na brankaře.

Kluci tak svůj letošní první turnaj zvládli a po pomalejším rozjezdu se rozjeli ke krásným výkonům kdy je ocenili i trenéři ostatních týmů.

Konečné pořadí:

SK Třeboradice
FK Králův Dvůr
FK Říčany
Junior Praha
FŠ Dobřejovice
Sokol Kolovraty

Jan N.