SK Slavia Praha (dívky) – SK Třeboradice z.s.

22.9.2021    1:3

Tak konečně! 

 Od začátku sezóny jsme bídní. Tak bídní, jako jsme ještě nebyli. Narostla nám bříška, přestali jsme běhat, energii jsme nechali doma u PlayStationu, chuť hrát a vyhrát jsme vyměnili za chuť na knedlíky….  Ale můžeme to všechno svést na ,,Covid líné prázdniny,, a plácat se v tom dál, nebo se do toho opřeme a začneme něco dělat. Už jsme dostali na frak od Uhelných Skladů, od Čechie Smíchov a když jsme se rozhodli aspoň porazit Stodůlky, tak jsme uhráli uslzenou remízu.  Nastartovat sezónu se nám zkrátka nějak nedařilo.  Ale pojďme doufat a věřit, že dnes nastal zlom! Že se to obrátí! Že konečně pouštíme ta poslední místa v tabulce někomu jinému.  Dnes jsme se totiž rozjeli na Slavii, rozdat si to s holkama, co umí hrát fotbal.  Už na samém začátku při převlékání do dresů jsme sršeli energií a optimismem. Opravdu jsme byli rozhodnutí to dneska dát. A pak jsme se fakt snažili.  Hráli jsme, běhali jsme, dali jsme do toho, co šlo. V šesté minutě nám Ondra Studený pošimral ego prvním gólem.  Holky se snažily, makaly… Byly fakt sehrané a prostě dobré. Ale my to ustáli… První půle tak končila 0:1 a my jsme si věřili.  

V druhé polovině nás holky občas dost tlačily, perfektně si nabíhaly k Elišce a hrnuly se na nás. Zaplať bůh za tu naši Elišku! Byla skvělá. Když nám polevila obrana, zachránila nás.  Měli jsme pár šancí od Sedyho, Martin Janda jen o kousek minul bránu… Až s vlastním gólem Slávistek jsme zase postoupili výš. Všichni jsme se snažili a každý byl chvílemi vidět.  Sedy se to snažil zakončit stavem 0:3, ale holky se bránily. A pořádně. Jeden gól jsme inkasovali. Bohužel. Modlili jsme se za konec, abychom to zase nezkazili… Ke konci býváme dost vyřízení. A měli jsme štěstí!!!  Skutečně jsme končili se třemi body v kapse za stavu 1:3.

Hráli jsme, hráli jsme dobře. Konečně! Byli jsme skutečně nabití energií a běhali jsme, nahrávali, útočili… Jasně… Umíme to i líp, to víme z předešlých let. Ale dnes to nebylo tak špatný. A pokud nás to má nakopnout, podařilo se. Teď už nesmíme hrát hůř, než dnes. Musíme zase začít hrát živě a bojovně a k tomu byl dnešek fajn start!!!

SESTAVA: Princová, Holomoj, Honzárek, Studený, Sedláček, Dvořák, Řehák, Ouda, Stibor, Janda, Lukeš, Teslychko,
Góly SK Třeboradice: 6′ Studený, 39′ Studený, 44′ Sedláček
SK Slavia Praha dívky: 50′ Ester Holčáková