Vinoř  :  SK Třeboradice St. žáci 0:10

V neděli, po prázdninové přestávce, jsme se sešli v odpoledních hodinách na hřišti kousek od domova, ve Vinoři. 

 Byl krásný podzimní den, žádné chladno a když sluníčko vykouklo, chvílemi až nepříjemně pálilo do očí.  Vinořské fotbalové hřiště je celkem z kopce, ale byli jsme ochotni se tomu postavit a odnést si výhru. 

 První polovina zápasu byla katastrofa, ačkoli jsme vedli. Prázdniny byly cítit v nohách každého z našich hráčů. Nepovedené přihrávky, přestřelení prázdné brány, neschopnost běhat. Vše stálo jen na nakopávání balónu, ale žádné hezké zpracování se nekonalo. Navíc nutno podotknout, že proti nám běhaly děti o hlavu až dvě menší.   Stav za poločasu byl sice krásných 0:4, ale s takovým soupeřem to mělo vypadat úplně jinak. 

 Do druhé půle už jsme nastoupili svéráznější. Náš kapitán Filip se pravděpodobně o přestávce stihl probrat a uvědomit si, že je na fotbale :-). Protože jeho nástup do druhého poločasu byl neuvěřitelný a absolutně nesrovnatelný.  Jeho vyklusávání vystřídal nabitý drajf a balóny perfektně padaly do brány soupeře. Na něco takového, jako by snad čekal celý tým. Kluci začali tlačit na soupeře,  krásně přebírali balón a zpracovávali jej. Filip Honzárek několikrát perfektně vytáhl míč před bránu a naprosto bezchybně poslal balón na nohu Vítkovi, který stejně nekompromisně zakončil. Naprosto dokonalá akce jich obou.  

 Ačkoli tento poločas kluci běhali do kopce a většinu času proti sluníčku,  byli všichni opravdu bojovní a snažili se makat a i díky tomu se podařilo Vladovi uhájit nulové konto v naší síti.  Bylo znát, že kluci během prázdnin nemakali a netrénovali, ale budiž jim to aspoň lehce odpuštěno k přihlédnutí právě k druhé části zápasu. 

 Všichni budou muset zapracovat na pořádných přihrávkách a na zlepšení kondice. Někteří musí svůj strach z přímých soubojů odložit v šatně a nebrat s sebou na hřiště, jiní se musí naučit nepřetržitě si hlídat ofsajdy. Všichni by ale měli s příchodem na hřiště nechat aroganci v pozadí a uvědomit si, že tady neexistuje výhra jednoho, protože tady jeden rovná se celý tým. 

Střelci:  Štěpán Řehák 6′, 28′

              Vít Marek 10′, 35′, 38′

              (K) Filip Šádek 53′, 59′, 60′, 65′ 69′

Sestava: (B) Vladlen Belebekha, Tomáš Dvořák, (K) Filip Šádek, Matěj Holomoj, Shokhjakhja Muyizanda, Vít Marek, Michael Koštialik, Matěj Princ, Štěpán Řehák, Jakub Roček, Tadeáš Šauer, Lukáš Bartík, Maksym Teslychko, David Dvořák, Filip Honzárek