Naposledy plán skončit do třetího místa Třeboradicím o tři místa nevyšel. Teď by to chtěl tým trenéra Jiřího Tesaře napravit, i když podle výsledků v přípravě nehodlá kouč usuzovat, jak na tom mužstvo zrovna je. „Určitě chceme zase hrát o co nejvyšší příčky,“ plánuje Tesař. Jako bonus by chtěl, aby byl jeho tým hodně produktivní v koncovce. „Doufám, že to tak bude,“ přeje si trenér pátého nejlépe střílejícího celku minulé sezony.

Třeboradice půjdou do sezony v nové roli. Už nebudou farmou Bohemians Praha. Jak moc to zamíchalo kádrem?
Je to jiné v tom, že odešli oba Pechačové a brankář. Jinak si ale myslím, že i když jsme jako farma Bohemky skončili, tak vztahy mezi kluby budou i dál velmi dobré. Musíme si s tou novou situací poradit.

Bude pokračovat alespoň spolupráce klubů na úrovni mládeže?
Mládež v Třeboradicích sice nějaká je, ale určitě na tom nejsme tak dobře, jako třeba Admira nebo Meteor. Samozřejmě, když u nás bude někdo chtít hrát, budeme jen rádi.

Čekal jsem, že výčet hráčů, kteří se vrátili do střížkovského klubu, bude obsáhlejší. Co třeba Pavel Grznár?
Ten u nás dál pokračuje, stejně jako Červenka a Horejš.

To jste si asi pořádně oddechl. Přijít o takového hráče, to by asi bylo hodně nepříjemné, že?
Pochopitelně víme o tom, jakou má Pavel kvalitu. Ale kdyby k tomu došlo, tak bychom se s tím nějak museli vyrovnat. Nic jiného by nám nezbývalo. Museli bychom tomu samozřejmě přizpůsobit herní styl. Ale teď nic takového řešit nemusíme.

Zeptat se musím i na další známé jméno: co Petr Viktorin, o kterého byl zájem?
Petr také zůstává. Víme, že o něj byl zájem. On je hodně pracovně vytížený, myslím, že nebýt toho, tak může okamžitě hrát i vyšší soutěž. Myslím, že nebyl důvod, aby odcházel někam jinam.

Tak to je další dobrá zpráva…
Víme, že Grznár i Viktorin mají kvalitu a dobře to vědí i soupeři, že na nich naše hra stojí. Soupeři pak většinou jenom brání.

Oni se ale přesto dokážou prosadit.
To je pravda, ze zálohy dávali hodně gólů, byli to naši nejlepší střelci.

Nechtělo by to sehnat také gólového útočníka?
Na tom jsme zapracovali. Z Meteoru jsme získali do útoku Junka, tak věříme, že budou mít kluci při střílení gólů konkurenci a my budeme celkově ještě produktivnější.

Ambice máte vysoké. Jak to vypadá během léta s dalšími posilami?
Na všem se pracuje. V klubu zkoušíme šest nových hráčů, ale víc bych říkat nechtěl, jednání nejsou u konce. Mělo by jít o posily do každé řady.

Co vám ukázala herní příprava?
Měli jsme během léta odehrát pět utkání, ale nakonec jedno z nich Aritma odřekla, tak buly jen čtyři. Máme bilanci dvou výher, jedné remízy a jedné porážky. Za týden nás pak čeká generálka proti Bohemians Praha. Když vezmu jednotlivé zápasy, tak s divizní Libiší jsme prohráli 0:3, ale výkon nebyl určitě špatný. Pak jsme vyhráli nad Újezdem 6:2, s dorostem Viktorky Žižkov jsme hráli nerozhodně 1:1. Generálku proti Bohemians Praha jsme zvládli na jedničku a po výborném výkonu jsme vyhráli 3:1.

Nebylo v plánu zahrát si s prvním týmem Žižkova?
Ne, ne. Tohle bylo domluvené už nějaký čas. Tady v naší sestavě chybělo asi pět hráčů.

Někteří trenéři si stěžují, že během léta nemají k dispozici kvůli dovoleným v přípravě řadu hráčů. Jak jsou na tom v tomhle směru Třeboradice? Vypadá to, že také řešíte absence.
V tomhle problém nebyl, docházka na tréninky byla slušná. Jasně, že je to období dovolených a navíc čeká kluky dřina. Ale doba, kdy se jen běhalo bez balonu, je snad už definitivně pryč. Jsme fotbalisti a ne atleti. Sice taky běháme, ale co nejvíce věcí děláme s míčem.

Takže budete pořádně nabušení a budete střílet hodně gólů?
Doufám, že to tak bude.

Přebor se každopádně hodně promění, říká se, že se i zkvalitní a vyrovná. Co čekáte od nové sezony?
Je otázkou, jak se povede Bohemce postavit mužstvo. Je to pro mě velká neznámá, kteří hráči tam budou nastupovat. A to samé platí o Zličínu. S ním jsme hráli v zimě, ale dá se čekat, že se ten tým taky promění.

Soutěž oživí i nováčkové. Vy už máte zkušenost s Braníkem, který porazil Třeboradice ve finále poháru…
Je pravda, že Braník bude asi hodně nabuzený. My jsme s nimi v tom utkání nešťastně prohráli. Je to pryč. Teď tu bude nová sezona a my budeme chtít zase vyhrávat.

Převzato z fotbalpraha.cz