Tradiční domácí výkop MP 07 od 18hodiny v pátek, velmi příjemné klima, derby, fotbal nadstandardní úrovni. Divákům se fotbal líbil, akce střídala akci, osobní souboje, šance na obou stranách.
Tak jako na podzim začátek zápasu zcela ovládli kluci z Čakovic a než se domácí probudili, prohrávali 3:0! Snad psychika nebo nervozita nás vůbec nepustily do naší hry. Soupeř dominoval a naši borci nechtěli vzít tu odpovědnost na sebe, nesmyslně se zbavovali balonů a přihrávky byly spíše alibistické a z toho pramenily naše ztráty a soupeř je trestal.
Pak se přece jen našli, Matěj s Alexem strhli mužstvo a spolu s Honzou otočili skóre v náš prospěch, v poměru 5:3. Do konce čtvrtiny Čako ještě snížily, ale domníval jsem se, že už budeme mít zbytek zápasu pod kontrolou a dovedeme ho do vítězného konce.
Nestalo se tak. Zbytečné chyby v rozehrávce a dva góly pomalu z půlky hřiště soupeře opět dostaly do hry a do poslední čtvrtiny nastupovala mužstva za nerozhodného stavu 8:8.
Fotbal gradoval, nikdo ze souboje neuhnul a bojovalo se o každý metr. Opravdové derby, ale nutno podotknout, že velmi slušné. Hráči pracovali tvrdě, rodiče slušně fandili a trenéři dohromady hlídali čas rozhodčímu.
Ve čtvrté čtvrtině zápasu se hosté dostali do vedení gólem Jakuba Ekrta. Snaha domácích byla veliká a po velmi dobrém výkonu se podařilo Matějovi skóre srovnat. Spolu s Alexem byl naším tahounem týmu. Pochvalu však zaslouží všichni hráči.
Vzhledem k velmi dobrému výkonu soupeře hodnotím celkově zápas kladně, avšak palec nahoru nedám, neboť naši borci z Třebo umí více……. !

Branky: 4x Honza, 3x Matěj, 1x Alex a Mára.

Sestava: Filip Novotný, Marek a Filip Kornovi, Honza Košek, Matěj Špitálník, Martin Všetečka, Alex Štygler a David Pivoňka.

JK