Třeboradice si zchladily žáhu na Čafce

 

převzato ze stránek PFS

19. března 2017 12:32» Čafka v prvním jarním kole prohrála s Uhelnými sklady a ve druhém jarním kole jí čekal další těžký soupeř Třeboradice. Ty po prohře s rezervou Admiry jely na Čafku s jasným cílem, tento výpadek nahradit. To se jim podařilo beze zbytku. V 16. minutě to bylo 0:2, do poločasu 0:3 a bylo po zápase. Ve druhé půli hosté nasázeli další tři branky a domácí se zmohli jen na čestný úspěch.

Ráz celému utkání dala úvodní čtvrthodina, kterou domácí zaspali a už v 5. minutě otevřel skore zápasu Janda I. V 16. minutě se poprvé gólově prosadil Kadlec a bylo to 0:2. Domácí se na hřišti jen potulovali
a mohli inkasovat ještě další góly. Junek připravil další palebnou pozici pro Jandu I., ten vystřelil tvrdě,
ale těsně mimo. Po necelé půlhodině hry přidal svou druhou branku v zápase Kadlec a bylo po utkání.

Domácí se mezi tyče trefili jen jednou po slabé hlavičce Součka a připravili si jen hrstku standardních situací, které k ničemu nevedly.

Tak jak v první půli, i v té druhé se hosté gólově prosadili po pěti minutách. Rohový kop z levé strany hlavou lízl Kadlec a míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Po dalších sedmi minutách se domácí dočkali alespoň čestného úspěchu. Ve vápně se nejlépe zorientoval Micka a pokazil Bartalskému další čisté konto.

To bylo ale ze strany domácích vše a do konce zápasu už úřadovali jen hosté. V 66. minutě chyboval ve vlastní šestnáctce Mašek, k míči se lehce dostal Junek a střelec jeho kvalit se sám před Drahorádem nezmýlil. Junek podepsal i závěrečný brankový účet v 87. minutě na 1:6.

Třeboradice tak daly zapomenout na výpadek z prvního kola a bodově se opět dotáhly na rezervu Motorletu.

ČAFC – Třeboradice 1:6 (0:3)
Branky: 57. Micka – 5. Janda I., 16., 29. a 50. Kadlec, 66. a 87. Junek. ŽK: 62. J. Kaliba – 69. Janda II. Rozhodčí: Bočok – Nykl, Laštovička. Diváků: 50.
ČAFC: Drahorád – J. Kaliba, Chvátal, Mašek, T. Kaliba – Souček (86. Jan Lukáš), Fitzel (81. Cinar), Nagy,
Jiří Lukáš – Micka, Mašlej. Trenér: Zdeněk Herink.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Votava, Faitl, Farkaš – Čáp (78. Todt) – Kadlec, Janda II.,Grznár
(70. Richter), Janda I. (54. Jedlička) – Junek. Trenér: Viktor Pařízek.

Hlasy trenérů
Zdeněk Herink (ČAFC): „Tohle zhodnotím jedním slovem. Ostuda. My nejsme konkurence schopní. Nezasloužili jsme si dneska vůbec nic. V patnácté minutě prohráváme o dvě branky, tak pro některé hráče byl zápas dohraný. Chybí tam všecko, co přeborové mistrovské zápasy obnáší. Katastrofální defenzivní činnost, chyby v obraně, góly soupeři darujeme. Když už si připravíme šanci, tak jí nejsme schopní proměnit. Forma je ta tam. Chlapci jsou ještě asi někde na horách, někde na rekreaci. Chybí tomu úplně všchno. Agresivita, plnění si základních povinností, tohle je tam všchno v problémech. Prostě ostuda”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Věděli jsme, že na menší umělce to bude hodně o soubojích. Čafka je dobré soubojové mužstvo. My jsme tomu naší hru přizpůsobili. Podařilo se nám dát rychlé dvě branky a celý zápas jsme drželi v otěžích. Přidali jsme další čtyři branky a celý zápas jsme zvládli.”

Nejlepší hráč ČAFC: Jan Micka.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Janda I. (Třeboradice). 

Lubor Mírek