17.4.2017 17 hod > Velikonoční pondělí přineslo za studeného a deštivého počasí další zápas našeho béčka. Do brány se tentokrát nepostavil Chmelda, odpykávající si jednozápasový trest stejně jako Pavel Žofák, a proto byl povolán z A týmu Jakub Horejš.

V prvních minutách začali aktivněji domácí, kteří potřebovali nutně první výhru na jaře. Xaverov v jarní části soutěže ještě neprohrál, a tudíž se očekávala bitva o 3 body. K první šanci se dostal v 8. minutě Kejhyč, když po chybě hostující stoperské dvojce vybojoval balón, ale při zakončení jenom trefil gólmana hostů.

Skóre se poprvé měnilo v 11. minutě, a to při rohu hostů, když Olda neuhlídal urostlého Kovaříka a ten osamocen na malém vápně nedal Horymu v bráně šanci – 0:1.

Po obdrženém gólu se třeboradičtí nenechali zastrašit a snažili se více tlačit do koncovky. V 20. minutě měl velkou šanci Jirka Šonský když hostující brankář špatně vykopl míč z kraje vápna, ale Šony z 30ti metrů prázdnou bránu netrefil. Do 30té minuty se zápas odehrával mezi vápny a hostující jako by se snažili ubránit výsledek 0:1 dlouhými nákopy na svého jediného útočníka, nicméně ten to měl v soubojích s Bóřou velice těžké. V 35. minutě přišel pěkný centr z levé strany a Kejhyč sám na vápně zpracoval a vystřelil, bohužel pro domácí trefil pouze gólmana, který se tak blýsknul skvělým zákrokem. Do konce poločasu bylo vidět ještě několik centrů z obou stran, které bohužel pro domácí vždy odhlavičkoval stoper Ladomerský.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, kteří měli hned v 47. minutě velkou šanci a to, když si Pechač vyměnil balón s Figim, který slabší levou nohou mířil z velkého vápna vedle.

V 60té minutě se skóre srovnalo, když Bóřa využil příležitosti a rychle rozehrál volný kop na osamoceného Kejhyče, který z velkého vápna vystřelil, na kluzkém povrchu střela gólmanovi hostů propadla a rázem byl brankový stav srovnaný  – 1:1. O 10 minut později zahrávali třeboradičtí roh z pravé strany a po nedohodě obrany hostů měl opět Kejhyč plno prostoru a hlavou uklidil balón do pravého rohu brány – 2:1.

Druhý gól dodal domácím energii a ti se snažili tlačit do vápna. V 77. minutě zatáhal dobře hrající Pechy balón po pravé straně a přetaženým centrem našel Jirku Š. který dovedl balón do prázdné brány a zvýšil tak na 3:1. 

Ke konci zápasu, v 87. minutě se skóre měnilo naposled a to, když Farky na půlce vybojoval balón a lobem za obranu hostů vybídl Pechyho k úniku, který si to namířil nejkratší cestou na bránu a z hranice velkého vápna propálil hostujícího brankáře – 4:1.

Do konce utkání se již nic významného nestalo a zápas tudíž skončil 4:1 výhrou domácích. Pro Třeboradické béčko první výhra v jarní části soutěže a důležité 3 body. 

Jiří Šonský 

Sestava: Horejš  7 – Žofák M. 7 , Jehlička 6 , Todt 6 , Češpivo (C) 7  – Šonský Jan 7 (85. Farkaš), Pechač 7 , Pokorný 7 , Šonský Jiří 7  – Lhota 6 (51. Novák), Kejha 8

Branky: Kejha (60., 70.), Šonský Jiří (77.), Pechač (87.)

Slovo trenéra: Dneska spokojenost. Celý zápas jsme byli lepším týmem. Škoda inkasovaného gólu. Chyba obsazení hráče. Zaplaťpánbůh se nám nevymstila naše velká bolest a to řešení finální fáze. Jinak tým makal a šel si za výhrou. Jen tak dál. Dík všem co přišli.