Školička – Turnaj SK VIktoria Šibřina

V neděli 16.10.2022 jsme se hned v ranních hodinách sešli na dalším utkání našich nejmladších.  Tentokrát pořádajícím týmem byla SK Viktoria Sibřina. Pro děti bylo opět připraveno občerstvení a stoleček s odměnami, kde se blýskaly poháry i medaile pro všechny účastníky. 

 Sestavení turnaje bylo stejné,  jako v posledním kole – SK Viktoria Sibřina, TJ Sokol Libiš, FK Řeporyje, ČAFC Praha a naše SK Třeboradice. Pro zápasy byla připravena 2 hřiště, světelná tabule s časomírou a rozhodčí z řad dorostenců. 

 Startovali jsme až v druhém zápase, tak jsme měli možnost se rozkoukat a připravit. A dle rozpisu jsme si měli odbýt ty těžší zápasy hned ze začátku. 

 Naším prvním protivníkem byl tým domácích. Gólmanem celého dnešního turnaje byl Honzík,  kterému se v bráně daří a zatím se v ní nejlépe orientuje. Než se však kluci stihli pořádně rozestavit, už se tam dva kousky v naší bráně mihly. Sibřina rychle zaútočila. Ondra s Matějem se snažili projít přes soupeře a míč vybojovat, ale dnes to byl oříšek. Celý tým soupeře stál na jednom jediném hráči, který průbojností a důrazem výrazně převyšoval a našim klukům dal prostě obrovsky zabrat. Tak daleko ještě nejsme. Podařilo se nám jim do brány aspoň jeden balón poslat ve chvíli, kdy si Jonáš prorazil cestu středem,  ale nestačilo to ani na zdramatizování zápasu.  Sibřina bleskurychle opětovala útok a začala nám to vracet. Náš první zápas skončil rychleji, než začal. Prohra 1:5

 A situace se opakovala. Teď na nás čekali kluci z Libiše – vítězové předešlých dvou kol. Ze začátku to nevypadalo úplně špatně. Po prvních čtyřech  minutách byl stav 1:1. Naším střelcem byl Ondra, který do toho šel opravdu naplno. Napadal soupeře a dělal všechno proto, aby nepřišel o míč. A opravdu se to vyplatilo. Další šance na sebe nenechala dlouho čekat a Jonáš se řítil k bráně. Gólman byl ale ve střehu a balón mu skončil v náručí. Utkání vypadalo vyrovnaně.  Matěj to tahal po lajně, Šíma se připravoval v útoku,  ale nedařilo se nám zakončit. Soupeř získal převahu a začal nás tlačit a mazat si nás. Opět prohra.  Opět za stavu 5:1

 Vztyčili jsme hlavu a s myšlenkou, že to nejhorší je za námi, jsme se přesunuli na druhé hřiště.  ČAFCa Praha už na nás čekala. A my byli za hvězdy.  Ondra tam poslal první gól, ještě než jsme stihli zaregistrovat start. Zdálo se, že toho prohrávání už má dost. A zabralo to. Jako by ostatním vlil do žil adrenalin. Honzík vybíhal z brány a skákal po balónech,  které na něj létaly. Rozálka chvilku mířila na vlastní bránu, ale vzpamatovala se a za pomoci Vojty se hnali s míčem dopředu.  Tam už na ně čekal Šíma a obstřeloval s Jonášem bránu. Matěj bránil všechno, co mířilo na tu naši a tahal to zpět na protivníkovu část hřiště. Tenhle zápas konečně vypadal z naší strany trochu víc fotbalově.  Jako by se naši maličtí teprve teď probrali z hlubokého spánku. A bylo to poznat i na výsledku.  Dnes už potřetí – stav 5:1, tentokrát však pro nás!

 Nyní byl před námi zápas poslední – FK Řeporyje.  Trenér rychle udělil poslední rady a my běželi bojovat. Honzík byl v bráně odvážnější,  vybíhal pomáhat do pole a snažil se co nejrychleji vracet. Mnohem lépe četl hru. Rozálka se snažila nepustit řeporyjské k balónu a Vojta je moc hezky blokoval. Matěj nevzdal žádný balón, šel tvrdě do každého souboje a míče posílal před bránu, kde se Šíma s Ondrou a Jonášem střídali v zakončování. A bylo to doma! Výhra 2:7!!!

 Kluci s Rozálkou se ještě před vyhlášením vydali ke stolečku s občerstvením,  aby doplnili chybějící energii a už se šli řadit. 

 Jak už si začínáme zvykat, čekalo na nás opět krásné 3. místo. Každý z účastníků dostal medaile a fotbalové kartičky a pro celý tým jsme dostali krásný bronzový pohár. 

 Děti byly úžasné. Už si zvykají na průběh turnajů a mnohem lépe si zpracovávají balón,  lépe čelí útokům a s větší vervou jdou do soubojů. Budeme na dalším zlepšení intenzivně pracovat a jistě to bude na dalším turnaji poznat. 

 Teď budeme mít více prostoru na zlepšení a dřinu. Další část turnaje proběhne 6.11. tentokrát u nás, na domácím hřišti.  Tak doufejme, že na domácí půdě budeme ještě silnější a jistější, už se na to těšíme.  

Umístění:

1. SK Viktoria Sibřina 

2. TJ Sokol Libiš

3. SK Třeboradice 

4. ČAFC Praha 

5. FK Řeporyje 

Sestava: Jan Lojín,  Matěj Procházka, Ondřej Novotný,  Vojtěch Kolář,  Jonáš Melichar,  Šimon Řehák,  Rozálie Hrušková