SK Viktoria Štěrboholy – SK Třeboradice 0:8 (0:6)

21.4.2032

Po dlouhé době klidný zápas. V poločase už bylo rozhodnuto. Po dlouhé době zápas, kdy jsme na soupeře skutečně vletěli, nešetřili pohybem, získávali odražené balony a nutili soupeře k chybám. Když jsme do toho pak přidali dobré náběhy směrem dopředu tak bylo od počátku jasné, že tento zápas zvládneme.

Štěrboholy ze začátku hrozily jen z rohů, ale ty jsme dokázali bezpečně ubránit. Naopak jsme hrozili zejména po stranách, kde nás nestíhali nabírat a kdybychom měli občas přesnější přihrávku tak to mohlo být ještě lepší. I tak jsme se dostali rychle do vedení když se prosadil střelec posledních zápasů Vávrys. Za 10 minut poté protrhl jarní střelecké mlčení Šťovajs. To ho nabudilo natolik, že pak ještě přidal do poločasu další 2 branky. Mezitim se ještě trefil Sláňa a 1 branku si daly Štěrboholy samy. Vše bylo po pěkných, rychlých akcích.

Po půli jsme trošku vypadli z tempa a hrál se opatrnější fotbal. Už nebylo tolik šancí. V 60. minutě jsme výrazněji prostřídali a opět si začali trochu tvořit šance. Nejdříve šel Kvápa sám na brankáře, ale zakončoval příliš brzo a nedal. Chvilku na to se ale už prosadil Jéža, který si tak připsal první branku v třeboradickém dresu. Hned minutu na to obral soupeře o balon Pospa a nekompromisně zvýšil na 8:0. Poté jsme sice měli další šance, ale bylo už vidět, že každý chtěl dát branku a místo abychom to vyřešili ještě přihrávkou na lépe postaveného hráče tak jsme zbytečně zakončovali z nepřipravené pozice.

Věřím, že nás tento výsledek a způsob hry nakopne a budeme takto pokračovat i nadále. Se vším respektem k soupeři nás čekají daleko těžší zápasy a jeden z nich přijde hned nyní, kdy nás doma čekají nedaleké Ďáblice.

Honza Novák / Trenér Atýmu