Vítězství v ostrém testu!

Poslední zkouška před sezónou dopadla na jedničku s hvezdičkou. Turnaj doma v Třeboradicích nám ukázal, že umíme hrát na kohokoliv.

Na začátku všeho přišla lekce pokory k soupeři, PRAGA nám ukázala, že je potřeba být nohama na zemi. Prohra 2:4 a spousta zbytečných chyb neodpovídala tomu, co se pak bude dít. HOVORČOVICE jsme bezpodmínečně museli porazit. Utkání to bylo velmi vyrovnané a rozhodlo, že jsme dokázali udělat méně chyb než soupeř a zvítězili 4:1. Na řadu přišlo utkání o všechno nebo nic. FA Praha nás dlouho trápila, avšak druhým gólem jsme soupeře zlomili a výhra v poměru 4:0 byla o to sladčí, že zajistila postup z prvního místa. V semifinálové bitvě jsme narazili na druhý výběr Fotbalové akademie. Utkání to bylo výhradně v naší režii a za stavu 3:0 jsme zkoušeli různé varianty rozestavení a soupeř v závěru snížil 3:1.

Po utkání nás čekalo zjištění, že ve finále hrajeme s Březinevsí, tedy s klubem námi neoblibeným. V kabině jsme si řekli svoje a kluci se semkli jako jeden muž. Poté jsme šli sledovat zápasy o umístění a během posledních deseti minut se odebrali do kabiny. Na mnohých byla znát nervozita. Tak jsme jí ze sebe setřásli náramně. Dali jsme si půl minuty křikové terapie. Jak římané do války jsme po burácení v šatně vyšli na hřiště, kde přišlo zahřátí se na provozní teplotu a pak nástup. Naposledy jsme se semkli v kruhu a slíbili si, že soupeře porazíme a ukážeme kdo je tady doma. První gól jsme obdrželi my, což nikdy není příjemné. Soupeř se pak stáhl a nechal nás tvořit hru. To bylo to, na co náš tým čekal. Obléhání branky přineslo i nepříjemnosti, třeba neuznaný gól krátce před polovinou zápasu. Faul to byl, i když v průběhu utkání bych dal hlavu za to, že ne. Pokračování bylo obdobné. Břízka se k ničemu pořádnému nedostala, ale držel jí skvělými zákroky brankář, tedy až do chvíle,  kdy se Matěj  natáhl ke střele  a k dorážce se prodral Alex 1:1. Vyrovnání přineslo úlevu a náš tlak pokračoval. Kovi poté dokonal obrat chvíli před koncem. Gól nás naplnil uspokojením, ale soupeř vrhl všechny síly do útoku. Na odražený míč nezareagoval nikdo z našich útočníků a obránce Břízky se dostal k nebezpečné střele. Míč plaval vzduchem, ale Filip vytáhl famózní zákrok, čímž bylo definitivně rozhodnuto. Pár vteřin na to byl odpískán konec a my mohli slavit zlato.

Všem ohromné díky za krásný fotbalový zážitek a neusněte na vavřínech kluci :)

Martin

 

Celkově:
1. SK Třeboradice
2. TJ Březiněves
3. FA Praha II
4.SK Praga II
5.SKK Hovorčovice I
6.FA Praha II
7.SK Praga I
8.SKK Hovorčovice II

Brankář turnaje
Procházka Jan / FA Praha
Střelec turnaje
Holinka Vilém / SKK Hovorčovice
Hráč turnaje
Korn Filip / SK Třeboradice