4.9.2016

K druhému zápasu se sešlo béčko bez dvojčat Šonských, rekreujících se na road tripu po Evropě v karavanu. Navíc Figi měl zraněné koleno z prvního zápasu a Vláďa Kejha zase tříslo. Oba i tak museli na lavici náhradníků.

První doteky s balonem patřili třeboradickým, ale žádné ohrožení branky domácích se nekonalo. Naopak, hned v druhé minutě domácí zahrozili centrem do vápna a ostrou hlavičkou, která mířila těsně vedle Chmeldovy brány. V 6 minutě Andy, z úrovně vápna, hezky vystřelil přízemní střelou k tyči. Pro domácího gólmana to byla ovšem příjemná rozcvička a míč chytil. V 15 minutě se odehrála

nebezpečná situace před domácí brankou, když dobře rozehraný roh zamířil až na zadní tyč, kde nabíhal Bóřa, ovšem z malého

vápna mířil těsně vedle.  Neuběhla ani minuta a Pavel Ž. zatáhl balón po lajně až na roh velkého vápna a brank. čáry a zpětnou přizemní nahrávkou našel Honzu Nováka, který ovšem levačkou mířil metr od branky domácích.  Úvodní třeboradická převaha nepřinesla branku a tak bohužel přišlo potrestání. Míra Ž. ztratil na půlce hřiště míč, domácí posunuli rychle na spoluhráče s číslem 14, který si posunul v běhu míč směrem k půlhruhu vápna a umístěnou dalekonosnou střelou, která obkroužila  i dobře vyběhnuvšího Chmeldu, zapadla naprosto přímo do horního rohu brány – ukázkový gól a 1:0.

Třeboradičtí ovšem měli stále více ze hry a tlačili se do dalších šancí. Ve 25 minutě vypíchnul dobře hrající „ Novas“ míč, posunul na Andyho, který se rychle vtlačil do vápna domácích a úhlopříčně po zemi zkoušel štěstí. Balón bohužel jen prolétl kolem gólmana i domácí branky do autu. Běžela 27 minuta,  „ Novas“ vyslal další centr do vápna, kde byl připravený „výletník“ Bóřa, který sklepl rychle zpět na Míru Ž.,. Ovšem Míra v záklonu a z první mířil vysoko nad.  Neutuchající tlak našeho béčka ještě nekončil, to když ve 30 minutě „Novas“ z pravé strany nacentroval, míč se dostal až ke vzdálenější tyči na hlavu Ondry, který hlavičkoval bohužel bez patřičné razance k tyči, kde byl domácí gólman připraven a vyrazil na roh.  Zbytek prvního poločasu se odehrál víceméně mezi vápny obou týmů.

Do druhého poločasu třeboradičtí vstoupili opět lépe a měli po celou druhou půli míč převážně na svých kopačkách. V 60 minutě ovšem opět zahrozili domácí, když se z ničeho nic ocitnul s odražení míč ve vápně Chmeldy, který ovšem na pohotovou střelu domácího borce reagoval pohotově a nohou vyrazil.
Nejlepší hráč zápasu Andy, který byl po celý zápas nejagilnějším hráčem béčka, zatáhl v 75minutě míč přes půl hřiště až do vápna a hezky z otočky stačil vystřelit na gólmana. Ten pouze vyrazil před sebe, a protože nikdo z třeboradických nebyl v blízkosti na dorážku, domácí stačili odkopnout daleko od své brány.
To už třeboradické béčko hrálo pouze na 3 obránce a tlačilo se ještě více na půli domácích, kterým zřejmě již docházeli síly a  zůstávali chytře zataženi na své polovici. V 85 minutě Pavel Ž. vystřelil z půlkruhu velkého vápna, bohužel doprostřed brány, což nemohlo domácí ohrozit. V 88 „Novas“ poslal přetažený centr až na  osamoceného „Hrubyho“, který na rohu malého vápna byl tak překvapen, že jeho hlavička mířila metr vedle brány. Ihned z protiútoku do odkryté třeboradické obrany zahrozili domácí, ale dobře vyběhnuvší Chmelda bravurně zachránil.  Již v nastaveném čase si ještě pár diváků prožilo velké drama, když Míra Ž. poslal centr z úrovně rohu a brankové čáry, Andy prodloužil,  přeloboval i domácího gólmana a „ Hruby“ uklidil  z malého vápna míč do brány. Bohužel byl ovšem odmáván aut, když Andy prodlužoval míč již v zámezí.  Odpískaného auty si ovšem nevšiml domácí hráč s číslem 2 / z jejich následného článku na webu jsme zjistili, že se domníval, že gól platí / a za jeho urážky rozhodčímu byl ještě vyloučen.

Ani toto vyloučení, již nic nezměnilo na konečném stavu, kdy bohužel naše béčko mělo držení míče po celý zápas jistě v poměru 70/30. Pokud se ovšem bude hrát takto i další zápasy, je potřeba „jen“ z efektivnit útočnou fázi a zakončení.

 

Zhodnocení trenéra:
Od týmu myslím koukatelný zápas, ve kterém jsme byli o dost lepší než domácí. Bohužel jsme nedali šance. Bylo hodně centrů, ale chybělo větší doplnění ve vápně. Jinak kluci makali a bylo vidět, že chtějí. Určitě to bylo na výhru. Udeříme příště! Všem díky.