11.9.2016 > Béčko se sešlo na zápas s Chodovem, jak se už stává pravidlem, opět v pozměněné sestavě, tentokrát doplněné dvěma hráči áčka (Oldou a Petrem) a v základu se po delší době objevil, vzhledem k absenci všech třech útočníků (Andy, Pavel Žofi, Láďa Kejha) i Aleš. Soupeř sestoupil z A třídy a tak se dal očekávat těžký zápas.

Diváků se sešlo v teplém počasí dost a vidělo hned od začátku nápor domácích. Již ve druhé minutě si na roh naběhl někdo z třeboradických a z chumlu na velkém vápnu se míč najednou objevil v náručí hostujícího gólmana.  Třeboradičtí měli v prvních minutách míč častěji na svých kopačkách, ovšem v 10. minutě zahrozili hosté, když jejich útočník po pěkné akci zpoza vápna orazítkovali břevno Chmeldovi brány.  V 16. minutě rozehrál Honza Novas přímý kop, po faulu na Míru Ž. z půlky hřiště. Poslal dalekonosný centr, na který si naběhl až stoper Bóřa, ale hlavička mu nesedla podle představ a míč nakonec skončil daleko od brány hostí. Ve 20. minutě hledal Hruby svým centrem ve vápně nabíhajícího Aleše, ten však na míč nedosáhl a pouze ho lízl vedle brány. Ve 21. minutě pak udeřili hosté. Velmi dobře hrající exligista Bukač vysunul z půlky ideální přihrávkou do brejku hostujícího Látala, který zatáhl z pravé strany míč až do vápna a po zemi přihrál na druhou stranu velkého vápna na nabíhajícího Hornáta, který si už se svojí šancí věděl rady a podél vyběhnuvšího Chmeldy poslal hosty do vedení, 0:1.

Obdržená branka to byla jen o minutu dříve než v předešlém kole na ČZU. Z toho by si měli třeboradičtí vzít ponaučení, v čase mezi 20-30 minutou jsou kritické. Nicméně domácí nepolevili a tlak se jim vyplatil. To když ve 28 minutě, opět výletník „Bóřa“ na dvakrát vracel z kraje vápna míč do jeho středu. Tam, opět na 2x zpracoval Aleš a špičkou kopačky nakonec zavěsil pod břevno – 1:1. Hned po vstřelené brance se oba týmy ve velkém vedru šli občerstvit. Nicméně do konce první poločasu stojí za zmínku snad jen Figiho střela ve vápně, který sic sám před gólmanem, střílel v záklonu vysoko nad.

Do druhého poločasu nastoupili oba týmy v nezměněné sestavě. Třeboradice hráli teda už od 28. minuty s jednou změnou, to když zraněného Míru Žofiho (sval) nahradil Tomáš Kyncl. Počáteční „oťukávání“ na začátku druhého poločasu utnula až hrubka hostujícícho stopera, který přenechal v 50. minutě míč napadajícímu Filipovi a ten zachoval při samostatném úniku na brankáře chladnou hlavu, udělal mu kličku a v ne úplně jednoduché pozici zasunul míč z úhlu levačkou do brány a poslal Třebo do vedení 2:1.

O pár minut později mohlo být ještě lépe, Ondra vysunul při brejku Filipa, ten byl znovu tváří v tvář brankáři a znovu precizně zakončil a míč skončil v bráně, bohužel se tak stalo z těsného ofsajdu a tak gól platit nemohl. Domácí ale měli zápas pod kontrolou a Chodov do žádných větších šancí ani do tlaku nepouštěli, obrana si s přehledem pohlídala nebezpečného Bukače, který dal v prvních dvou kolech neuvěřitelných 7 gólů a během své kariéry vstřelil gól třeba Spartě nebo i našemu Áčku (když hrál za Libuš) i rychlonohého a šikovného kapitána Látala. Během druhého poločasu se do zápasu dostali i oba Šonáci, kteří vystřídali Aleše a Figiho. Uklidňující třetí gól ale přišel až v 89. minutě a vstřelil ho po pěkné akci elegantně patičkou Kyndy. Pak už se zápas jen dohrával a my si připsali první body v nové sezoně za výhru 3:1 nad Chodovem, který bude, jak si troufám po nedělním zápase tvrdit, v první polovině tabulky.

 

Slovo trenéra Bořka Jehličky na závěr: Zápas s Chodovem byl pro nás velmi důležitý, protože jsme po dvou porážkách z úvodu sezony potřebovali už bodovat. Přestože bylo velké vedro, kluci zápas odjezdili a myslím, že naše vítězství je zasloužené. Z důvodu absence klíčových hráčů jsme museli trochu změnit rozestavení a i když bylo v zápase z naší strany několik hluchých míst, jsem s výkonem i výsledkem spokojen. Díky všem, co nás přišli podpořit.
Sestava: Chmelíček – Hrubý, Jehlička, Todt,  M. Žofák ( 28. min Kyncl )  – Polák, Novák J.,  Pokorný, Novák P. , Lhota ( 77min Jan Šonský ) –  Průša ( 61.min Jiří Šonský )

Fotky poskytl @atelierkavys