16.9 – 11hod

Na Xaverovský stadionek dorazilo béčko, opět, v trochu pozměněné sestavě. Teplota spadla proti předešlým dním o skoro 10 stupňů, před zápasem vydatně zapršelo, takže na kluky čekal těžký zápas. Umocněno i skutečností, že xaverovští hráči mají podporu ve svém „kotli“, který čítá cca. 10 lidí a kteří po celou dobu hlasitě podporovali místní borce.

Od prvních minut měli domácí více míč na svých kopačkách. První vážnější akci tak převedli domácí. V 11minutě totiž chybovala třeboradická obrana a místní útočník se zjevil sám před „Chmeldou“. Ten ale zkušeně vyběhl, snížil tak střelecký úhel a ke štěstí hostí mířil opravdu 2metry vedle brány. Hosté se připomněli poprvé ve 13minutě. Přímý kop, z čáry velkého vápna, vyslal na domácí branku  Pavel Ž., gólman prudkou střelu pouze vyrazil před sebe, kde se dobíhající „ Kejhyč“ snažil z první umístit míč do brány, ale bohužel vedle.  Po 10minutách byl u zakončení opět dobře hrající „ Kejhyč“, když dostal od „ Figiho“ centr do malého vápna. Opět z prvního dotyku mířil mimo bránu. Za zmínku stojí zranění domácího gólmana, který odkopával v 19 minutě míč a poranil si tříslo a musel být střídán. Další minuty se hrálo převážně mezi vápny obou týmů. A ve 31 minutě to přišlo –  „ Novas „ H zahrál na 2x roh a „ Kejhyč“ svým bokem usměrnil z malého vápna míč do rohu brány. Náhradní gólman si na míč sáhl, ale gólu již nezabránil – 0:1.  Ve 38 minutě museli poprvé střídat i hosté, to když „ Novas“ Petr odehrával míč před dotírajícím domácím útočníkem, bohužel špatně došlápl a výsledkem byl vyvrknutý kotník a Petr musel vystřídat.

Vstup do druhého poločasu se třeboradickým povedl. „ Novas“ H. našel hezkou ulicí Pavla Ž., který si míč potáhl až do vápna domácích a po zemi kolem gólmana zvýšil náskok na 0:2. O 6minut později, běžela 53minuta, se mohl výsledek opět měnit. To když „ Kejhyč“ dostal pas hezky za obranu, snažil se vyběhnuvšího gólmana chytře obstřelit, ale trefil pouze tyč. Míč se odrazil šikmo před bránu, kde dobíhal ještě Pavel Ž. míč byl ještě metr ve vápně, když se Pavel snažil obelstít domácího obránce, který ho ovšem fauloval. Pro všechny diváky jasná penalta… Bohužel bývalý mezinárodní rozhodčí a současný funkcionář /delegát / UEFA – p. Ulrich – tento zákrok vytáhl přesně na čáru velkého vápna. Velká blamáž. Od této doby bohužel pan rozhodčí nepískal stejným metrem a jakoby tlačil domácí. I z tohoto důvodu se začalo hrát oběma mužstvům trochu více nervózně. Třeboradičtí i tak měli mírnou herní převahu. V 68 minutě Figi hezky zasprintoval, obešel jednoho z bránících hráčů a přihřál na „ Kyndyho“ do malého vápna. Ten ovšem byl moc rychlý a přihrávka mu přišla na paty a neznamenala tak ohrožení pro xaverovské.  V 71 minutě se převedl „ Chmelda“. To když xaverovští na pár minut hosty zatlačili a střelou z půlkruhu vyzkoušeli jeho pozornost. „ Chmelda „ byl ovšem na svém místě a tvrdou střelu vyrazil zkušeně do strany hřiště. V 76 minutě se ovšem zapsal do statistik zápasu, protože od rozhodčího dostal žlutou kartu za zdržování hry. Uběhly 3 minuty a skóre se opět měnilo. „Kyndy“ totiž dotíral na obránce tak dlouho, než vybojoval míč, poslal ho do úniku na „Kejhyče“, který si chtěl domácího gólmana obejít, ovšem ten svými nohama a rukama byl proti a Láďu fauloval již ve velkém vápně. Rozhodčí klidně mohl domácího gólmana vyloučit, volil ovšem mírnější trest – žlutou kartu. K penaltě se postavil Honza N. a zkušeně a s přehledem nedal brankáři šanci – 0:3.  S tímto stavem se už nedalo moc dělat a i když se domácí tlačili do šancí, žádná konkrétní z toho nebyla. A když v 89minutě do velkého vápna naběhl „ Kejhyč“, a  zvýšil na 0:4 z pohledu domácích, nebylo již o co hrát.

Slovo trenéra: Těžký zápas, který jsme první půlhodinu celkem prospali. Soupeř byl lepší a svými chybami jsme mu nabídli gólové situace. Naštěstí jsme z více méně ničeho dali gól a od té chvíle jsme začali být nebezpeční. Druhá půle byla dobře odbráněna, kdy soupeř držel balon, a my chodili do brejků. Někdy škoda špatného vyřešení. Za mne až na ten začátek spokojenost. Jsem rád za nulu a potěšil mě výkon obou útočníků. Díky všem co se dostavili.

Sestava:  Chmelíček – Novák P. ( 39min. Jan Šonský ) , Jehlička, Češpivo, Hrubý – Kyncl ( 70min Jiří Šonský ) , Novák J. , Pokorný, Lhota – Kejha, Pavel Ž.