Třeboradice udolaly Měcholupy a vrátily se do čela

převzato ze stránek fotbalpraha.cz

 

31. října 2016 12:00» Fotbalisté Třeboradic měli v neděli proti Horním Měcholupům o motivaci postaráno. Věděli totiž, že po ztrátě Motorletu je ve hře návrat do čela tabulky. Trenéru Tesařovi se navíc do hry po dlouhé pauze vrátil zkušený Grznár a favorit tak byl jasný. Domácí svoji roli potvrdili, ale na vítězství 3:2 se hodně nadřeli, hosté byli velmi důstojným soupeřem, a že z této zajímavé fotbalové bitvy vyšly bodově úplně naprázdno, je zřejmě dost mrzí.

Od úvodního hvizdu se hrálo v rychlém tempu, které vydrželo až do samého závěru. Do vedení se mohli dostat Měcholupští už v sedmé minutě. Po rohu se do zakončení prosadil kapitán Hájek a Bartalský musel vytáhnout parádní reflexivní zákrok.

Když neuspěl Hájek, udeřili domácí o chvíli později. Prakticky z prvního vážnějšího útoku se do střely opřel Janda I a za pomoci teče jednoho z bránících hráčů dostal míč za gólmana – 1:0.

V první dvacetiminutovce vytěžili třeboradičtí fotbalisté maximum, co se dalo. Po rychlém protiútoku se Janda I dostal do další gólové šance, když mu do ideální střelecké pozici poslal míč Junek, ale střela letěla o kousek nad břevno. V patnácté minutě si ale oba hráči role vyměnili, Janda I našel volného Junka a ten pohotovou střelou nedal O. Čápovi šanci – 2:0.

Pro hosty to byla pořádně studená sprcha a ve zbytku poločasu hráli prim nabuzení domácí. Těsně před odchodem do šaten se udály ještě dvě zajímavé akce. Nejprve Hruška poslal přesnou nahrávkou do sóla Kadlece, který si obhodil brankáře, ale dostal se až moc ze střeleckého úhlu a vzápětí na druhé straně odpískal rozhodčí trestný kop proti domácí brance. K míči se postavil Hynek a proti jeho nádherné střele neměl Bartalský nárok – 2:1. Místo tříbrankového náskoku tak šly Třeboradice do šaten s tím nejtěsnějším.

A kontaktní gól hosty hodně nabudil. Ve druhém poločase byli aktivnější než domácí hráči a v 64. minutě šli krátce po sobě dvakrát sami na brankáře, obránci se ale vždy stihli vrátit a zakončení jim znemožnili.

Pak ale stačila jedna chyba a domácí toho okamžitě využili. Vybojovali míč a ten přilétl ke Kadlecovi, který jej bez váhání uklidil do sítě – 3:1.

Krátce poté mohl přidat Kadlec další gól, který by odpor hostů definitivně zlomil, střelou z voleje ale branku minul a v 77. minutě to bylo opět o jeden gól. To když si domácí hráči dávali přednost v tom, kdo odkopne balon a Žitný jej napálil k tyči – 3:2.

Měcholupští fotbalisté po této trefě zvýšili aktivitu a snažili se o vyrovnání. Domácí ale pozorně bránili
a vyráželi do rychlých protiútoků. Po jednom z nich byl v dobré střelecké pozici kapitán M. Čáp, ale míč mu sebral Janda I., jenž O. Čápa neprostřelil.

Drama vrcholilo a uklidnit vše mohl Junek. Ten se po parádní Pechačově přihrávce dostal sám před brankáře, kterého obstřelil, ovšem míč mezi tyče nedostal, branku těsně minul. To ale Třeboradicím nakonec vadit nemuselo, protože cenné a těžce vybojované vítězství už uhájily.

Třeboradice – Horní Měcholupy 3:2 (2:1)
Branky: 9. Janda I., 17. Junek, 68. Kadlec – 45. Hynek, 78. Žitný. ŽK: 45. Červenka, 60. Grznár – 83. Vejr. Rozhodčí: Tomšů – Kučera, Polena. Diváků: 150.
Třeboradice: Bartalský – Novák, Červenka, Besta, Hruška (75. T. Pechač) – Janda I., Janda II., M. Čáp, Grznár (70. Kolínský) – Junek, Kadlec. Trenér: Jiří Tesař.
Měcholupy: O. Čáp – Gračko, Borek, Valeš, Klír – Nguyen (46. Bláha), Hájek, Svoboda, Žitný – Hynek, Doležel (63. Vejr). Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Teď už se hraje všude na těžkém terénu. Bylo to o bojovnosti a nasazení. Vytvořili jsme si dvoubrankové vedení a další dvě tři vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili.
V poslední minutě poločasu soupeř snížil a druhý jsme odválčili. Soupeř byl mírně lepší, přesto jsme dali na 3:1 po šikovné akci. Bohužel jsme pak zase neuhlídali standardní situaci nedůrazností ve vápně, soupeř zase snížil a bylo to pak o vůli a bojovnosti. Všichni to odmakali, děkuji jim za to.”
Jakub Slezáček (Měcholupy): „Kvalita kádru Třeboradic je taková, že do této soutěže snad ani nepatří. Odehráli jsme s nimi dobré utkání. Abychom to dovedli k bodům, tak bychom museli vyřešit lépe některé situace. Byly tam momenty, kdy jsme to mohli zremizovat, chyběla nám ale větší kvalita a zkušenost.
To naopak soupeř dokázal a potrestal naše chyby. Dokázali jsme je dostat do úzkých, neměli jsme ale kvalitu na to, abychom takový tým porazili. Na mužstvo jsem pyšný, hrálo se to ve vysokém tempu, nevypustili jsme ani jeden souboj.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Junek.
Nejlepší hráč Měcholup: Heřman Svoboda
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Novák (Třeboradice).

Michal Káva