převzato z PFS 

13. května 2017 18:39» Favorit z Třeboradic se na Zličíně rozjížděl jen zvolna. Ve 23. minutě dokonce čelil penaltě domácích, ale tu Zahálkovi Horejš chytil. Pak už hosté převzali otěže zápasu a ještě do přestávky se dostali do vedení. To po půli potvrdili dalšími třemi góly a zápas dovedli k jistému vítězství.

Oboustranně opatrný úvod zápasu trval dvacet minut. Vzájemné oťukávání končilo většinou nepřesnou přihrávkou v předfinální fázi. Vše se změnilo ve 21. minutě. Z levé strany pronikl do vápna hostující Janda I a Blahovec jeho přízemní střelu s námahou vytěsnil na roh.

Následoval protiútok domácích a Kokeše ve vápně poslal k zemi vybíhající brankář Horejš. Penalta! Domácí kapitán Zahálka však tíži okamžiku neunesl a jeho špatně umístěnou přízemní střelu Horejš sevřel v náruči.

Pak ještě centr domácího Horálka z pravé strany hlavičkoval v záklonu nad branku Maxmilián. Od tohoto okamžiku postupně přebírali otěže zápasu hosté.

Ve 35. minutě se v šestnáctce Zličína dostl k míči Junek, poslal jej proti noze Grznárovi, ten však branku přestřelil. Ve 37. minutě si Junek na středu hřiště převzal míč, proklouzl s ním až do vápna. Blahovec sice jeho střelu ztlumil, ale v cestě do sítě míči nezbránil – 0:1.

Tři minuty po přestávce se ve vápně Zličína uvolnil Junek a podruhé poslal míč za záda Blahovce.
V 54. minutě zahrávali domácí přímý kop. Horejš míč neudržel a vyrazil jej přímo do dobíhajícího Vagnera, od kterého se odrazil mimo branku. Ještě v 69. minutě se mohli domácí dostat do kontaktu, ale hlavičku Kokeše dokázal Horejš nadvakrát vytěsnit mimo svou branku.

Hosté víc a víc utahovali šrouby a vedli zápas k vítězství. V 70. minutě pronikl z pravé strany do vápna Kadlec a Vagner jej faulem poslal k zemi. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Grznár a bylo to 0:3.
V 75. minutě Blahovce technickou střelou překvapil Grznár na 0:4.

Domácí se sympaticky i za tohoto stavu snažili o čestný úspěch, ale ten jim nebyl souze. Po přihrávce Žáka pálil mimo branku Vagner. Bous mířil v dobré pozici jen do boční sítě a v poslední minutě po rohovém kopu branku Třeboradic přestřelil Zahálka.

FC Zličín – Třeboradice 0:4 (0:1)
Branky: 36. a 48. Junek, 70. z penalty a 74. Grznár. Ve 23. minutě neproměnil penaltu domácí Zahálka.
ŽK: 11. Vagner – 22. Horejš. Rozhodčí: Tomšů – Kalcovský, Polena. Diváků: 80.
FC Zličín: Blahovec – Horák, Vagner, Zahálka, Skála – Bous, Horálek (69. Derda), Žák, Šindelář
(76. Barbosa) – Kokeš, Maxmilián. Trenér: Martin Hořejší.
Třeboradice: Horejš – Hruška (46. Todt), Červenka, Faitl, Farkaš (69. Richter) – Čáp – Kadlec (76. Pechač), Janda II, Grznár, Janda I (63. Grábner) – Junek (72. Jedlička). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Martin Hořejší (Zličín): „Chyběl nám Gröbl a Valoušek a museli jsme to nahradit dorostencema. Horák na beku zahrál výborně. Ta zkušenost starých kluků ale chyběla. První poločas nevypadal tak špatně. Byl z naší strany dobrý. Škoda té penalty, mohlo to vypadat jinak. Soupeř vyhrál zaslouženě.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Dvacet prvních minut jsme neodehráli optimálně. Měli jsme v nohách středeční pohárové utkání. Z toho vypadla i určitá nervozita. Po dvaceti minutách jsme začali zvedat tempo a byli jsme lepším mužstvem. Vytvořili jsme si několik šancí. Měli jsme kliku, že jsme přežili penaltu. Druhý poločas už jsme byli jednoznačně lepším mužstvem a přidávali další góly. Vítězství je naprosto zasloužené.”

Nejlepší hráč Zličína: Lukáš Žák.
Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Milan Čáp (Třeboradice).

Lubor Mírek / PFS 

Fotogalerii z tohoto zápasu od Pavla Jiříka st. najdete ZDE