převzato ze stránek PFS 

5. října 2017 12:44» Zápas vynikající úrovně se odehrál v sobotním dopoledni na Cibulkách. Domácí Uhelné sklady byly blízko tomu, aby jako první pokořily lídra tabulky z Třeboradic. Tři body jim doslova proklouzly mezi prsty. V poslední minutě hosté vyrovnali z penalty, která vyvolala hodně emocí. Nejen na hřišti, ale i v hledišti. Janda I nabídnutou šancí nepohrdl a srovnal na konečných 2:2.

Hned v úvodu zápasu přišla dlouhá příhrávka z domácí obrany na střed hřiště. Hostující Čáp odkop promáchl a Zilvar upaloval sám na branku. Ve vápně jej faulem zastavil Grábner. Ten nafasoval žlutou kartu a domácí měli výhodu pokutového kopu. Bartalský si sice na střelu Šafránka sáhl, ale míči v cestě do sítě nezabránil.

I v druhé šanci domácích byl Zilvar, když domácí dostali výhodu, ale nakonec z toho byl jen roh. Po něm volný Klán míč hlavou pořádně nezasáhl.

Pak už přebírali iniciativu hosté. V 11. minutě po dlouhém autovém vhazování prošel míč až na zadní tyč
k Jandovi I. Ten se střelou zaváhal a Borský u běj byl včas. Zmatky před domácí brankou vyřešil razantním odkopem Sainer.

Po dvaceti minutách hry bylo vyrovnáno. Junek v koncovce zachoval svůj klid a s přehledem překonal Borského. Hosté byli až do poločasu jasně lepší. Připravili si nezpočet šancí, jen Junek měl dvě vyložené, ale poločasový výsledek 1:1 se nezměnil.

I úvod druhé půle patřil hostům. Na Borského nevyzrál Kadlec ani Junek. Po ostré přihrávce Farkaše před branku přišly jen zmatky v domácí šestnáctce, ale bez zakončení ze strany hostů.

Až se rozeběhla 54. minuta. Zaváhání Farkaše využil Klán, bez větších rozpaků vypálil a Bartalský plachtil vzduchem marně, míč mu zapadl přěsně po břevno – 2:1. Za tři minuty mohlo být rozhodnuto. Tentokrát zaváhal Hruška Klán se hnal sám na branku. Trefil jen nohu vybíhajícího Bartalského a od ní míč obloučkem přelétl branku. Zilvar k případné dorážce dobíhal marně.

Hosté se snažili o vyrovnání, ale žádnou vážnější šanci si nepřipravili, jen řadu standardních situací.
Při těch se před domácí branku stahoval dlouhán Klán a s přehledem ovládal vzdušný prostor před brankou Borského.

V 88. minutě zahrával přímý kop Grznár, následoval rohový kop a opět před domácí branku centroval
Grznár. Hruška po souboji se Steinocherem až příliš ochotně padl k zemi a sudí Tikal atak domácího
hráče posoudil jako mimo rámec pravidel a ukázal na penaltu. Emoce na straně domácích bublaly
jak v papiňáku a trvalo dvě minuty, než mohl penaltovou exekuci provést Janda I a vyrovnal.

Vášně neopadly ani pak a už se jen rozehrálo z půlky a pískal se konec. Třeboradice tak nakonec
i v desátém zápase udržely svou neporazitelnost.

Uhelné sklady – Třeboradice 2:2 (1:1)
Branky: 4 Šafránek z penalty, 54. Klán – 20. Junek, 90. Janda II z penalty. ŽK: 27. Mareš, 88. Hrazdíra –
3. Grábner, 82. Grznár. Rozhodčí: Tikal – Zelený, Štípek. Diváků: 85.
Uhelné sklady: Borský – Koubek, Sainer, Mareš, Maječin (35. Švorčík) – Bartůněk, Hrazdíra, Šafránek, Steinocher – Zilvar (90.+2 Gondek), Klán. Trenér: Robert Hlavica.
Třeboradice: Bartalský – Grábner, Čáp, Hruška, Farkaš – Kadlec, Viktorin, Janda I, Grznár, Janda II –
Junek. Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Tak v první řadě musím říct, že to utkání mělo divizní parametry a muselo se líbit. Ten samotný zápas se dá rozdělit do několika etap. Kdy po našem vedení bylo pár minut, kdy jsme hráli, pak nám chvílemi soupeř nepůjčil balón. Ta jejich kvalita na míči byla velká. Přežili jsme defacto půli. Ve druhé jsme byli výraznější a šancí měli víc. Soupeř hrozil jen ze standardek, kterých bylo na můj vkus až moc. Škoda. Dát na 3:1, byl konec. Pak poslední minuta a penalta. Ať si o tom udělá každý názor sám. Hráčům děkuji, nemají se za co stydět.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Vzhledem k průběhu celého zápasu asi musíme být s bodem spokojení.
My jsme měli zápas rozhodnout v první půli, kdy jsme byli jasně lepším týmem. Bohužel jsme několik jasných příležitostí neproměnili. Navíc jsme prohrávali. Podařilo se nám srovnat. Druhou půli jsme byli aktivnější do té doby, než jsme dostali druhou branku. Pak jsme mohli dostat třetí. My zase neustálý tlak, bohužel bez efektivní koncovky. Podařilo se nám vyrovnat z penalty. Jak jsem řekl, vzhledem k průběhu asi musíme být s bodem spokojení. Ale měli jsme tenhle zápas vyhrát. Byli jsme jednoznačně lepší.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Václav Klán (Uhelné sklady).

Lubor Mírek / PFS