20.5.2018 17hod > V neděli odpoledne jsme se vydali na druhý konec Prahy – na Háje. Čekala nás neoblíbená umělka, která navíc s letním počasím je velmi nepříjemná a nevyzpytatelný soupeř, který se sice nachází na předposledním místě tabulky, ale doma dokázal porazit i silné celky s popředí tabulky.

Bohužel před zápasem nám vypadli kvůli zranění někteří hráči a proto jsme museli opět přistoupit k pár změnám. Naopak Háje proti nám nastoupili s 6 hráči z A týmu.

Od začátku zápasu se hrál opatrný fotbal a zejména prvních 20 minut byly Háje lepší. Do vyložené šance se ale nedostaly a ani naše protiútoky nebyli nějak nebezpečné. To se změnilo až ve 27. minutě, kdy po přihrávce dobře hrajícího Petloše nacentroval před branku Pavel Žofák a našel nohu Šonyho, který z první prostřelil domácího brankaře. Vstřelená branka nám pomohla a cca za 5 minut se Pavel dostal k dlouhému balonu, mohl postupovat sám na branku, ale zvolil střelu z vápna, kterou ale vysoce přestřelil. Do konce poločasu se pak už nic moc nedělo a tak se odcházelo do kabin za našeho jednobrankového vedení.

Do druhého poločasu jsme vstoupili nejlépe jak jsme mohli. Hned po rozehrání Hruby zakombinoval se Zimičem, ten nacentroval před branku a po několika odrazech se dostal k balonu opět Šony, který zakončil k tyči – 2:0Naše hra pak už vypadala velice slušně, hlavně jsme vyhrávali osobní souboje a díky tomu jsme se dostávali do rychlých úniků. Při jednom z nich šel Zimič z půlky sám, ale trefil vybíhajícího brankaře. 
Pravidlo nedáš dostaneš nastalo okamžitě. Po dlouhém balonu před naši branku šel do souboje Kvápa a ikdyž už měl Chmelda míč pod kontrolou tak dohrál domácího útočníka a rozhodčí odpískal penaltu.

K té se postavil Vostrovský a nedal Chmeldovi šanci – 2:1

Naštěstí se nám podařilo opět rychle odskočit, když se po rychlém protiútoku dostal do nájezdu Figy a tentokrát zkušeně podél brankaře umístil – 3:1

Soupeř už pak neměl síly s utkáním něco udělat a my naopak mohli přidat další branky. Ale ani Mára, Šony a Andy své šance neproměnily. Nechytila se ani krásná dalekonosná střela Kvápy a tak jsme utkání dotáhli konečně k vítězství 3:1.

FC Háje JM B – Třeboradice B 1:3

Branky: 65´Vostrovský (p) – 27´ a 46´ Šonský, 69´Lhota

 

Sestava: Chmelíček – Češpivo, Pokorný, Kvapil (74´Farkaš), Bureš – Hrubý, Petlan (83´García), Zima, Šonský, Lhota – P. Žofák

Hodnoceni: Dnes jsme si přijeli na Háje pro vítězstvíHodnocení: a jsem rád, že po předchozích nezdarech se nám to konečně podařilo. Až na začátek zápasu jsme měli utkání pod kontrolou a mohli jsme vyhrát i výraznějším rozdílem. Vítězství, ale nesmíme přeceňovat a příští týden nás čeká lídr tabulky TJ Kyje. To bude uplně jiný zápas, ale pokud k němu přistoupíme tak jako v posledních dvou zápasech tak máme šanci na úspěch.

Jan Novák