SK Třeboradice – FC Miškovice

V neděli 10.2. jsme se utkali v prvním přátelském utkání v zimní přípravě s týmem FC Miškovice.

Soupeř hraje také I. B. třídu, ale skupinu A, kde se nachází na 6.místě.

Do utkání jsme šli z hrubé kondiční přípravy, kdy momentálně nabíráme hlavně fyzičku. Všichni tedy byli zvědaví jak si povedeme v prvním utkání.

A do utkání jsme vstoupili přímo výborně. Od začátku jsme soupeře napadali a nutili ho k chybám. Toho jsme dokázali využít i v 5. minutě. Po výborném napadání na soupeřově polovině jsme získali míč, ten se dostal k Podymu, který střelou z vápna vstřelil vedoucí branku – 1:0. O 5 minut později se akce opakovala a opět Pody vstřelil druhou branku – 2:0. A za dalších 5 minut se po pěkné kombinaci Petloš, Míra Žofák a Pavel Žofák dostal poslední jmenovaný k zakončení a vedli jsme 3:0. Bohužel rychlé vedení zápasu spíše uškodilo. My jsme se poté přizpůsobili soupeři. V utkání bylo hrozně moc nepřesností a utkání ztratilo úroveň. Na obou stranách se už moc nebránilo a tak bylo často k vidění přečíslení. Bohužel obě strany přistoupili k zakončení laxně a tak často vynikli brankaři. Zejména Chmelda čelil asi 3 samostatným únikům a vždy si dokázal poradit. Na druhé straně ani my jsme se nedokázali prosadit ani ve vyložených pozicích. Figy byl sám před brankařem, Tomáš Novotný nastřelil břevno. Soupeř ještě v 75. minutě snížil, když se trefil z trestného kopu. To samé se povedlo i Podymu, kdy v 90. minutě vymetl šibenici, připsal si hattrick a upravil tak na konečných 4:1.

Hodnocení trenéra:

První půle ještě snesla určité měřítko. Do utkání jsme vstoupili výborně. Suprově jsme napadali soupeře a díky tomu se rychle dostali do vedení 3:0. Pak jsme měli ještě další šance, ale nedokázali jsme je využít. Druhý poločas už byla bída. Přizpůsobili jsme se soupeři, špatně jsme bránili a v útočné fázi jsme vymýšleli blbosti. My se musíme naučit dávat goly v každé situaci. V mistrácích budeme mít 2-3 šance a pokud je neproměníme tak nevyhrajeme.

Další možnost budeme mít za 14 dní při přátelském utkání s Měšicemi, které se odehraje na UMT na Štěpničné.

Sestava:

Chmelíček – M. Žofák, Češpivo, Kvapil, Bureš – Kokoška, Petlan, Kolář, Podaný, Lhota – P. Žofák
Dále nastoupili: García, M. Junek, Hajšman, T. Novotný

Branky: 3x Podaný, 1x P. Žofák