Spartak Kbely – SK Třeboradice B -1:2

19.4.2018 10:30

Do zápasu jsme vstoupili dobře. Již v 7 minutě dostal „Pody“ do ulice míč a běžel sám na gólmana. Již ve velkém vápnu ho doběhl obránce a naprosto viditelně ze zadu „Podyho“postrčil. Ten chtěl střel ještě ustát a proto v předklonu ještě doběhl míč, ale již ho nestihl usměrnit do odkryté branky. Jasný faul a penalta, ale hlavního rozhodčího tato akce nechala klidným. Bohužel nejen tato.

O 10 minut později, jsme zahrávali aut na prostředku u laviček náhradníků. Andy si míč zatáhl až do vápna a brankové čáry a mířil svůj střílený centr hezky zpět na úroveň penalty. Tam ovšem neměl nikoho ze spoluhráčů. Jen o minutu později „Pody“ z poloviny hřiště přehodil obránce na nabíhajícího Tomáše, který v rychlosti sám před gólmanem volil oblouček, ale ten mířil vysoko a vedle brány. I když jsme měli více ze hry, nakonec jsme inkasovali. Ve 25 minutě domácí zatáhl po pravé straně, od lajny si vyměnili míč až před velké vápno, centr a z levé strany neatakovaný Podzemský na prostředku malého vápna nedal „ Chmeldovi“ šanci 1:0  

Nicméně třeboradičtí stále útočili. Ve 27min vysokým napadáním se míč dostal k „Podymu“ které z levé strany hledal někoho na malém vápnu domácí svatyně. „Kokino“ mohutně sprintoval, ale jen těsně na vzdálenější tyči míč netrefil. A když se neujala ani akce z 42 minuty, kdy Tomáš našel hezkou ulicí Jirku Šonského, ale ten si míč již ve vápně tak předkopl až do autu, byl konce poločasu.

V 50 minutě „Pody“  vyslal z levé strany přetažený centr na Jirku Š., ten posunul na „Kokina“ ale před tím těsně obránce odkopl. V 67 minutě se dostal do vápna Tomáš, ale ve velkém vápně mířil pouze do domácího gólmana. Aktiva se nám ovšem vyvedla. V 68 minutě opět „Pody“ vyslel z levé strany míč do vápna, „Kokino“ zapnul zřejmě v sobě turbo, míč na rohu malého vápna dostihl a ve skluzu pod břevno nedal gólmanovi šanci – 1:1
Bohužel o pár minut se domácí řítili sami na „Chmeldu“ ten zkušeně vyběhl až za hranici velkého vápna, nicméně srazil domácího borce – červená a přímý kop domácích. Do brány tak šel navrátilec „Kvápa“, který se hned hlásil že „Chmeldu“ zastoupí. A povedlo se mu to, protože hned z této akce vytěsnil očima míč na tyč od které šel mimo velké vápno.  Domácí od té doby měli více ze hry, ale bez střeleckého pokusu na „Kvápu“.

V 84 minutě „Pody“ poslal jeden ze svých rohů pěkně na úroveň penalty, „Kokino“ se hezky uvolnil od obránce a hlavou usměrnil míč pěkně k tyči – 1:2

Další minuty domácí tlačili, ale nám se podařilo ubránit jednogólový stav a odvezli jsme si cennou výhru ze Kbel.

Hodnocení trenéra : Hráli jsme proti soupeři, proti kterému se nám nedaří. A na to jsme navázali první poločas. Hra byla vyrovnaná a nepřesná. Naše největší šance neproměnil „Pody“ a Tomáš Novotný kteří šli sami na branku. Potom soupeř po naší ztrátě a rychlém brejku vstřelil branku.

Navíc se nám během prvního poločasu zranil Andy. Do druhého poločasu jsme hru stáhli na 3 obránce a do útoku vysunuli „Kokina“ a „Farkyho“. A za druhý poločas musím kluky pochválit. Kbely jsme v podstatě do ničeho nepustili a domácí jsme tlačili. Byla vidět ohromná touha utkání otočit. Podařilo se nám zaslouženě vyrovnat. Bohužel potom přišla červená karta pro „Chmeldu“ a do branky musel „Kvápa“. Naštěstí jsme soupeře nepustili ani do jediné střely a naopak jsme soupeře i v deseti tlačili. Poté jsme vstřelili zaslouženě branku z rohu a za druhý poločas jsme zaslouženě vyhráli. S takovýmto nasazením musíme hrát každý zápas a poté to s námi bude mít těžký každý.

Jan Novák

Sestava: Chmelíček – Hrubý, Petlan, Češpivo, Jiří Šonský – Kokoška, P. Žofák, Podaný, T. Novotný (75´Kvapil) – Honza Šonský (90´Čáp) – García (46´Farkaš)

Branky: 25´Podzemský – 71´a 84´Kokoška