Na první a i poslední přípravný zápase béčka před novou sezónou 2019/2020 jsme přijeli do nedaleké Báště, která loňskou sezónu postoupila do krasjkého přeboru, takže se čekal rovnocenný soupeř.

Z důvodu velkého počtu zápasů v soutěži se béčko sešlo na letní přípravu pouze 3 týdny před začátkem. Jinak by museli kluci trénovat skoro nepřetržitě jak profíci…a to ani trenér, kterým zůstává Honza Novák, nechtěl :-)

Do béčka se vrátil z Atýmů Milan N. a také další tři mladé posily, kteří se rozhodli pravidelně za Btým nastupovat. Kádr se tedy mírně rozšířil a budeme věřit, že k lepšímu :-)

Do zápasu, před kterým plochu hezky zkropil prudký, ale krátký déšť, jsme vstoupili lépe. V 5min Pody na prostředku hřiště posunul na levo na Milana, ten po zemi do běhu na střed na Kyndyho, který si chtěl asi patou zastavit, míč se ale odrazil Radkovi Farkašovi a jeho tvrdá levacka vyzkoušela pozornost domácího gólmana, který vyrazil na roh
Ve 13 min „Kyndy“ vybojoval před vápnem domácích, posunul rychle po zemi na Radka F. ten přízemní střela podél gólmana 0:1
Hned o minutu později, ve 14minutě se Milan po levé straně dostal až do vápna, a před vybehnusvim Gólmanem převedl již jeho profláknutý lob – 0:2
Domácí se s dvougólového přídělu ještě nevzpamatovali a přišla další branka. V 16 minutě se Milan probil po levé straně až do vápna, kde ho „kosou“ domácí obránce zastavil. Sám Milan se postavil k penaltě a efektně o pravou tyč zvýšil již na – 0:3


Ve 27minutě „Pody“ na půlce našel v běu Farkyho R. ten zatáhl, pak přízemní centrem hledal spoluhráče. Nabihajici Kyndy ani Milan ovšem netrefili, takže míč přešel přes celé vápno.Ve 30 minutě z ničeho snížili domácí. Rozehrávali sice aut, ale po nedorozumnění mezi „Kvápou“a „Chmeldou“míč skončil v bráně –1:3
Ve 34min Milan před vápnem ještě vyslal z leva nabihajiciho Radka F. ale ten byl již těsně před gólmanem a míč tedy trefil pouze do něj.
Minutu před koncem 1poločasu Kyndy zatáhl po pravé straně až do vápna pak mírnou zadovkou našel uprostřed velkého vápna Radka F., ale ten byl opět již moc blízko domácího gólmana, který stačil zareagovat.

Do 2 poločasu se vystřídala sestava, aby trenér vyzkoušel také jiné, nabízející se alternativy na mistrovské zápasy. Naše kompaktnost tedy mírně ubrala na přesnosti a domácí se více dostávali do hry. Nicméně z větší části se vše dělo pouze mezi velkými vápny obou týmů. I když pár šancí na obou stranách byly, skóre se již nezměnilo.

Slovo trenéra: Bohužel vzhledem k tomu, že nám minulý týden Miškovice zrušili přátelák se jednalo o jediný zápas v přípravě. V týmu proběhlo dost změn a proto bude chvilku trvat, než si to sedne. První poločas nebyl špatný. Byli jsme aktivní, dobře jsme napadali a z toho jsme vstřelili i branky. Jakmile jsme se ale dostali do vedení 3:0 tak jsme přestali hrát. Mysleli jsme, že se soupeř porazí sám, ale ten nehrál špatně a hrozil z rychlých protiútoků. Měl několik možností kdy mohl snížit. To se mu povedlo až pro nás klasickým hloupým golem, který jsme si dali doslova sami. Druhou půli už nám chyběl lepší pohyb a nabídka. Šancí už moc nebylo ani na jedné straně. Chyběla nám lepší finální fáze. Máme týden na to abychom to ještě vyladili a proti Junioru vstoupili dobře do soutěže. V týmu je ale nyní slušná konkurence a každý bude muset zabojovat o své místo.

Honza

Sestava: Chmelíček – Kokoška (46´Vágner), Češpivo (46´Petlan), Kvapil, Benda – Lhota (70´Kokoška), Podaný, Brunclík (70´Češpivo), R. Farkaš ( 75´Čáp)– Kyncl (70´Novotný), Novotný (46´P. Farkaš)