V neděli se naši nejmenší zúčastnili již 12. ročníku Memoriálu Bohumila Hejny v sousední Březiněvsi. Pan Hejna byl dlouholetým hráčem, funkcionářem a správcem klubu TJ Březiněves a právě na jeho počest vznikl tento turnaj, za kterým stojí obrovské úsilí nejen sportovního klubu, ale celé městské části v čele s panem starostou. 

  Bylo nám potěšením se tohoto odpoledne s našimi malinkými fotbalisty účastnit. Celé klubové zázemí bylo skvěle připraveno… Venku se grilovalo, v hospůdce se dalo posedět, pro hráče bylo nachystané tréninkové hřiště s brankami mimo hlavní hrací plochu, kde se mohli připravovat. Hlavní hrací hřiště bylo rozděleno na dvě hrací plochy, aby odpočinkové pauzy byly co nejmenší a na každém hřišti byl připravený hráč dorostu na post rozhodčího. Organizace byla opravdu bezchybná. 

  Turnaje se účastnilo 8 mužstev, která byla rozdělena do svou skupin. 

 Skupina A: FK Neratovice Býškovice

                     SK Union Vršovice 

                     SK Praga Praha modrá 

                     TJ Březiněves červená 

 Skupina B: SK Třeboradice 

                     SK Praga Praha bílá 

                     SK Cembrit Beroun

                     TJ Březiněves bílá 

Svůj první zápas jsme odehráli s týmem SK Praga Praha bílá. A bylo to těžké. Pragovka byla sehraná a my jsme hned v prvních minutách dostali dva góly. Poté jsme se ujali míče,  několikrát obstřelili bránu a nebo trefili brankáře.  Balón jsme však do sítě neumístili.  Nedařilo se nám. Bránili jsme ze všech sil a Honzík v bráně dělal, co mohl. Na Pragovku jsme však nestačili. Prohra 0:4

  Mezi každým zápasem jsme měli zhruba 20 minut pauzu na odpočinek a na probrání taktiky. Děti si tyto pauzy užívaly. Bylo krásné počasí,  svítilo sluníčko a tak se válely v trávě,  blbly s míčem a relaxovaly.  

 Nyní nás čekal Beroun. A byl to ještě větší mazec. Tihle kluci byli trochu výš. My jsme se ale nedali a přesto, že jsme se zápasy teprve začínali, projevovali jsme obrovskou bojovnost. V bráně jsme tentokrát měli Štěpánka. Honzík se snažil sebrat berounským balón,  ale marně. Julinka s Rozálkou se prodíraly dopředu, ale také to nevyšlo. Když první balón skončil v naší bráně, vybojoval ho Jonáš zpět. Krásná nahrávka na Šímu a už se dařilo zaútočit na bránu soupeře. A byl to gól! Celému týmu to zvedlo náladu, bohužel to však netrvalo dlouho a na naši bránu letěl jeden balón za druhým. Inkasovali jsme rychlých šest gólů dokud se nepodařilo Matějovi prorazit si cestu skrz. A tam už mu naběhl opět Šíma a snížili jsme skóre. Berounským to ale nestačilo. Ještě jednou se hnali na naši půlku. Adélka se proti jednomu rozběhla, ten však přihrál vlastnímu spoluhráči s takovou přesností, že naši maličtí neměli možnost zareagovat. Štěpán vyběhl z brány, chlapec z Berouna byl ovšem rychlejší a nedalo se nic dělat. Míč byl v síti. Začal nás tlačit čas a nechtěli jsme to takhle nechat. Matěj to vytáhl na lajnu,  prorval se přes soupeře a tam se balónu ujal Jonáš.  Následoval nálet na Jonáše ze strany berounských,  tak musel iniciativu převzít Ondra. A podařilo se to! Ondra neuvěřitelně proměnil a snížil stav. Na pauzu jsme odcházeli s výpraskem 3:8

 V mezičase jsme se snažili nabrat sílu. Věděli jsme, že teď už nám nezbývá než vyhrát. A šli jsme se opřít do domácích. 

 Březiněves bílá už na nás čekala a šlo se na hru. Všechny naše holky bojovaly, jak jen mohly. Rozálka získala balón a poslala ho Matějovi,  ten se dostal před soupeře a nahrál Jonášovi. A první gól byl v bráně soupeře! Ondra si pomohl s Julinkou, soupeř ale tlačil. O balón jsme přišli a ten skončil v bráně,  kterou hlídal Honzík. Nevadilo a bojovalo se dál. Štěpán a Adélka se hnali dopředu. Breziněvští jim to neulehčovali a balón byl rázem u jejich nohou. To se ale nelíbilo Matějovi. Po lajně, jak je u něho zvykem, obešel všechny protihráče a skóroval! Bylo to tam! Jen nepolevit. Jonáš se Šímou ze všech sil  bojovali. Tlačili balón dopředu, přišel Šímův skluz, ale balón letěl vedle. Jonáš ho získal a vypálil. A zvedl náš náskok. A za chvilku znova! Neuvěřitelné! U klandrů se pískalo nadšením a děti skákaly radostí. Tři body pro nás. Výhra 4:1

 Následovalo vyhlášení výsledků. Čekal nás poslední rozhodující zápas. Teď se rozhodne, zda skončíme na pátém, či šestém místě. A my jsme chtěli páté a s tím jsme také proti týmu Březiněves červená nastoupili. A červený tým domácích byl rázem bez šance. Jonáš se Šímou se bravurně střídali v zakončování. Než se soupeř rozkoukal, už prohrával 0:3. Honzík se v bráně musel na chvilku probrat z letargie, jelikož soupeř se ujal míče a běžel útočit. Holky se jej snažily doběhnout, ale utekl jim. A v naší bráně najednou končily dva góly hned za sebou. Byl to boj. Bylo to drama. Nechtěli jsme prohrát. Fanoušci hlasitě podporovali každý rychlý pohyb, každou dobře vyslanou přihrávku. A děti to vnímaly na hřišti i na střídačce. Všude tolik očekávání a nadějí. Únava kolem nás ani neprošla, na všechny sedlo nadšení a touha po výhře byla naším hnacím motorem. Všichni běhali, snažili se a odměnou byly další dva góly od Jonáše. Nikdo ani na chvilku nepolevil. Matěj i Ondra se rvali jako lvi, z holek najednou nebyly roztomilé princezny, ale tvrdé bojovnice. A vybojovaly to. Ujaly se míče a poslaly ho Štěpánovi,  který ho poslal do sítě soupeře. Nadšení sílilo, lavičky se pod fanoušky otřásaly v základech… Zbývala jen chvilička do konce. Trochu jsme polevili a protivník toho využil. I tak jsme jásali nadšením. Zasloužená výhra 6:4 a páté místo bylo naše. 

 Počkali jsme, než skončí boj o první a třetí místo a už jsme se řadili na vyhodnocení. Ceny předával přímo pan starosta Haramul a nezapomněl ocenit i nejlepšího hráče z každého týmu. Za nás si tuto krásnou cenu odnesl Matěj Procházka a my jsme na něho moc hrdí. Za tvrdě vybojované páté místo si naše děti odnesly medaile, plyšová zvířátka a pro celý tým nádherný pohár, sladký dort a nápoje. 

 Bylo to krásně strávené nedělní odpoledne. Sluníčko svítilo, hřálo, děti byly usměvavé a rodiče spokojení. Páté místo byl pro nás opravdu úspěch, soupeři byli nároční a opravdu moc šikovní. Věřím, že si děti i z tohoto dne odnesly nové zkušenosti, nové taktiky a že jim to zase dalo něco, co je příště posune ještě o kousek dál. Jsme na ně všechny opravdu moc pyšní, z každého úspěchu jsme nadšení a z každé prohry poučení. Děkujeme rodičům za důvěru, se kterou nám své děti svěřují, za obrovskou účast a podporu na všech turnajích a za energii, se kterou je absolvují.  Děkujeme dětem za jejich snahu a elán, za jejich úsměvy a touhu být lepší! 

Umístění:

1. SK Union Vršovice 

2. SK Cembrit Beroun

3. SK Praga Praha modrá 

4. SK Praga Praha bílá 

5. SK Třeboradice 

6. TJ Březiněves červená 

7. TJ Březiněves bílá 

8. FK Neratovice Býškovice 

Sestava: Jan Lojín, Ondřej Novotný,  Matěj Procházka,  Jonáš Melichar,  Štěpán Korman, Šimon Řehák, Julia Rakárová, Adéla Schenková, Rozálie Hrušková