Viktoria Žižkov : Třeboradice  0:3

1.4.2023

V sobotu jsme v pozdním odpoledni dostali možnost rozšířit si obzory historie a v těsné blízkosti památníku na pražském Vítkově jsme se postavili proti Viktorce. 

 Na začátku sezóny, kde jsme tyhle kluky dostali za soupeře hned jako první, jsme odcházeli s výpraskem. Do teď mám před očima odchod z hřiště začátkem září a na kontě stav 0:5. Byla jsem i tak pyšná. Kluci se teprve sehrávali a učili se hrát na velké hřiště. A ačkoli jsme si nesli do kabin prohru, ostuda to nebyla. 

 Nyní jsme to Viktorce vrátili. 

I přes naprosto zoufalého rozhodčího, který byl zmatenější než někteří naši kluci v poli, jsme odcházeli se třemi body. 

 Viktorka se pomalu nedostala k míči a my je nepustili ani za půlku. I přes naše standardní chyby jsme měli jasnou převahu. Útočili jsme a snažili jsme se soupeře číst už od začátku. 

 Vítek, Šochi, kapitán Filip i Maks měli několik příležitostí, ale vše mířilo mimo bránu nebo v lepším případě do rukou brankáře. Naštěstí minutu před koncem prvního poločasu Maks zamířil a balón konečně končil v síti. Odpočinout jsme si tedy šli za stavu 0:1. 

 V druhém poločase hned ze startu proměnil i Vítek a díky tomu se většina našich kluků začala cítit jistější. Nebáli se střílet, šli průbojněji do soubojů. Šochi bohužel druhý poločas nedohrál, protože velmi tvrdě dopadl na soupeře a odneslo to lýtko. Z hřiště musel odpajdat a neměl možnost své střely proměnit. 

 Ve finále zamířil Filip a vystřelil. Bohužel neskončil balón v síti, ale na těle soupeře, od kterého se balón nakonec odrazil a v síti i přesto skončil. 

 Viktorka neměla šanci dostat se k balónu, natož k síti. 

 Naše chyby v poli jsou stále vidět a stále trvají. Zakončení, nahrávka, obsazení…. ale pracujeme na tom. Obrovsky je na klucích znát odehraná zimní liga, kde sbírali i při nepovedeném umístění spoustu zkušeností. Jen tak dál.

Sestava: Vladlen Belebekha (B), Michael Koštialík, Matěj Princ, Tomáš Dvořák, Lukáš Bartík,  Maksym Teslychko,  Filip Šádek,  Shokhjakhja Muyizanda,  Jakub Roček,  Armend Mustafa,  Oliver Janoušek, Vít Marek, Matěj Holomoj,  Yousseif Al-Kinani 

Střelci: 

Maksym Teslychko 39′

Vít Marek 41′