SK Třeboradice B – Union Strašnice B 1: 2 ( 1:1 )

1.5.2023

V pondělí jsme odehráli další zápas s gólovými šancemi a jejich neproměňování…

Podařilo se nám dobře vstoupit do utkání a hned zkraje jsme si vytvořili dvě slušné šance. Následně pak ve 4.min. rozhodčí odpískal penaltu za ruku ve vápně a mohli jsme jít brzy do vedení. Bohužel slabší střelu k tyči brankář hostí vystihl a zneškodnil ji.

Dále jsme si vytvářeli šance (2x Jedla), ale stále bez efektu. Dobře jsme kombinovali a zapojovali se do hry jak ve středu, tak po lajnách. Do další příležitosti vstřelit gól se po dobré přihrávce za stopery dostal Kráťa, ale trefil jen gólmana, stejně jako o chvíli později Chramy. Do šancí se dostával i soupeř, ty se nám ale dařilo eliminovat defenzivou, nebo je zneškodnil brankář.

A když se nám po dobrých únicích po lajně a následných centrů do vápna nepodařilo zakončit, soupeř nás klasicky ztrestal ve 42.min, kdy po brejku od své šestnáctky a našeho zaváhání, hru rychle přenesl na naší polovinu a po souboji 1 na 1, šel hráč Strašnic sám na našeho gólmana. Ten šancí nepohrdl a prohrávali jsme tak 0:1. Naštěstí nás to úplně nesrazilo a tak jsme ve 45.min po zahrání rohu, krásnou Kráťovou hlavou po centru ze strany srovnali do poločasu na 1:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili plní odhodlání, že zápas otočíme. Z toho nás brzo vyvedla naše chyba při bránění dlouhého míče za obranu a následné gólové křižné střele – 50.min = 1:2. Přibližně do 60.min jsme se z toho nevzpamatovali a ztráceli půdu pod nohama. Poté jsme začali postupně hrát zase fotbal, dařily se nám opět kombinace a soupeře jsme zatlačili na jeho polovině. Když v 78.min Kráťa neproměnil další šanci ke vstřelení gólu a nepísknuté penaltě v poslední minutě, skončilo utkání další prohrou.

Bohužel opět prohraný zápas. Nutno dodat, že s předvedenou hrou můžeme být spokojeni, ale když neproměníme vyložené šance, budeme těžko vyhrávat.

Mario Jahoda / Trenér Btýmu