Tak máme za sebou celosezonní turnaj Ministar ročníků 2016/2017. Po podzimní části, kdy jsme zůstali umístěni ve stříbrné skupině, se nám v jarní části podařilo probojovat do zlaté. Díky třem zlatým umístěním a jednomu stříbrnému jsme měli otevřenou cestu k těm nejlepším výsledkům. 

Na velkém finále jsme se v základní skupině utkali s dětmi z Hrdlořez, Pragovky, Spartaku Kbely, Libiše a Xaverova ,,A,,. Nooo, nebudeme si nic nalhávat, naše šance nebyly velké. 

 Naštěstí jsme se sešli ve velkém počtu a nebyli jsme nijak omezeni ve střídání. 

 S prvním naším protivníkem, klukami z Xaverova, jsme prohráli jen s odřenýma ušima. Možná udělala své nervozita, možná brzké ranní vstávání, ale nějak jsme si na hřišti nevěděli rady. 

 O něco větší síly jsme dali do zápasu s Hrdlořezy, které jsme chtěli porazit za každou cenu. Hra byla velmi vyrovnaná, jednu chvíli jsme měli zřetelnou převahu, přesto nám to dalo hodně zabrat. Pár minut před koncem bylo skóre vyrovnané a my se modlili za lepší výsledek. A zlomili jsme to. Odcházeli jsme s výhrou 4:3. 

 Třetím soupeřem nám byli naši stáří známí z Libiše.  Podařilo se nám vstřelit gól hned v úvodu a dlouho jsme tento stav udrželi. Trenéra libišských to stalo minimálně jeden obrovský uzlík nervů, ale naneštěstí se jim podařilo skóre otočit. A právě proto, že jsme jim dali ze začátku obrovsky zabrat,  nedostali to zadarmo. 

 Ve zbývající dvou zápasech, jak s Pragovkou, tak se Kbely, jsme si toho fotbalu moc neužili. Oba týmy jsou úplně někde jinde. Občas stačí, když se v týmu objeví jeden hráč, který táhne celý tým. A tyto dvě mužstva byla plná silných hráčů. Síle hráče, který trefí téměř z půlky a plnou razancí tak neuvěřitelnou šibenici, té zatím nedosahujeme ani vzdáleně. Prohráli jsme, jak s Pragovkou, tak i se Spartakem Kbely. Ale ustáli jsme to. 

 V následujícím rozlosování v boji o konečné umístění jsme narazili na Březiněves a opět na Xaverov ,,A,,. I když jsme se snažili, hráli na maximum, nedařilo se nám zvednout skóre a odejít se třemi body. 

 Přesto jsme nebyli smutní. Dostat se až sem a vidět naše nejmenší, jak jsou zápas od zápasu lepší, je neskutečně motivující. 

 Jonáš dnes šel do všech soubojů naplno a tvrdě, tak jak to má být a hodně situací zachránil. Dnes i bez velkých faulů 😀

 Honzík, i přes ranní bolení bříška, je perfektní v důrazu a čtení hry. Dovede vykopnout balón z půlky a zachránit tak naši obranu. 

 Na Ondrovi byla dnes znát únava, i přesto si zvládne perfektně naběhnout před bránu ke zpracování přihrávky a výborně zakončit. 

 Matyáš, na kterém je znát, že dlouho netrénoval, pro změnu vyniká neuvěřitelnou mrštností a rychlostí, že se máme ještě na co těšit. Už teď dovedl připravit soupeře o balón a ve vteřině ho poslat dál. 

 Matěj bojuje tvrdě a protivníka se nebojí. V obraně je nepostradatelný. Vždycky ví, co s míčem udělat a snaží se odrazit každý útok. 

 Kuba se dere do soubojů a při každé příležitosti se snaží probojovat k balónu.  Zvládá ho zpracovat a znesnadnit protivníkovi hru. 

 Štěpánovi se daří v bráně, krásně rozehrává balón. Když hraje v poli srší nadšením a touhou vstřelit gól a snaží se míč dostat do sítě. 

 Šíma, kterého jsme si na dnešek vypůjčili z mladšího týmu, vychytal hrozně moc krásných střel. Soustředil se na soupeřovu hru a nevzdával to, když soupeř útočil. 

 Dnes však všechny naše skvělé hráče strčila do kapsy Jůlinka. Dnes hřiště patřilo jí. Skvěle zpracovala míče, několikrát sama běžela na bránu a nechala všechny za sebou. Úžasný zápal a veliké zlepšení ve čtení hry. 

 Dnes skončili na krásném 6. místě. Finále se účastnilo celkem 18 týmů, mezi nimiž bychom našli jim zmíněné – Spartak Kbely, Praga Praha, Xaverov ,,A,, , Libiš,  Hrdlořezy, ale také Sibřinu, Spartu dívky, Běchovické sršně, Březiněves, Dráčata Kbely, Xaverov ,,B,, , Újezd nad Lesy, Klánovice, Řeporyje, ČAFC Praha a Dolní Počernice. A my jsme většinu z nich nechali za sebou! Před nás se dostalo jen pět týmu a těmi byly – Spartak Kbely, Praga Praha, Libis, Xaverov ,,A,, a Březiněves. A musím uznat, že obsazení na bedně bylo skutečně spravedlivé. Obzvláště Spartak Kbely s Pragovkou předvádějí neskutečnou hru a jejich hráči jsou zatím hodně před námi. Máme ještě co zlepšovat, přesto jsme na toto umístění pyšní. 

Bylo skvělé sledovat, jak se děti zápas od zápasu vyvíjejí, zlepšují. Jak jsou odhodlanější, důraznější a jistější si samy sebou. Od našeho prvního zápasu na podzim uběhlo spoustu času a na každém z nich jsou vidět neuvěřitelné pokroky. Kdybychom měli možnost shlédnout zpětně první a poslední zápas, myslím, že bychom nevěřili, že jsou to tytéž děti. 

 Jsou skvělé a ctižádostivé a jsem ráda, že vy rodiče, jim dáváte tu možnost, takovými být a podporujete, jak jen je to možné. 

Díky! 

Sestava: Šimon Wurm (B), Jan Lojín, Jonáš Melichar, Jakub Štefan, Štěpán Korman, Matyáš Adamček, Ondřej Novotný, Jůlia Rakárová 

Umístění:

1. Spartak Kbely 

2. TJ Praga Praha

3. TJ Sokol Libiš 

6. SK Třeboradice 

….