Kdo si udělal v pátek podvečer čas a přišel se podívat na fotbalový zápas mladší přípravky, v boji třetí s prvním, určitě neprohloupil!
Na osvětlenou umělku k nám zavítala Březiněves. Mužstvo, lídr naší skupiny, přes sto nastřílených branek a ztráta bodů nulová. Nebylo třeba kluky příliš hecovat, postavení a výsledky hostujícího mužstva je víceméně nastartovaly.
Od první minuty do konce se mužstva předháněly v bojovnosti, nikdo nenechal nic zadarmo, utkání svým projevem spíše připomínalo zápas vyšší kategorie. Bylo vidět řadu tvrdých, ovšem korektních, soubojů, odebírání míčů ve skluzu, hlavičkové souboje, pěkné střely a krásné fotbalové kombinace.
Z mého pohledu jsme byli po celý zápas více než rovnocenným soupeřem. Naše branky padaly po velmi dobrých akcích, Kovi, Mára a brácha Filip byli „nadčasový“. To, že mi kluk jezdí takřka bez střídání a bez pokynů o bojovnosti a důrazu, odbrání a zároveň založí akce, gólově zakončí, to je asi to nejlepší pro trenéra. Pravda, udělal chybu v rozehrávce, padla i z toho branka, ale to je ta škola, tady a teď se to musí naučit.
Soupeř byl fyzicky výše, vyrovnanější posty a trestal naše chyby v rozehrávce. Pro nás byla rozhodují asi třetí čtvrtina, kdy se nám podařilo srovnat na 5:5. Poté jsme inkasovali a přišla naše pětiminutovka, kdy jsme si vytvořili snad tři nebo čtyři gólovky, bohužel neproměnili.
Hodnotit ostatní hráče je také jednoznačné, bojovali, dřeli, nelze jim nic vytknout. Myslím, že jsme si to opravdu užili a že v nás něco z toho zápasu zůstane.

Sestava: Filip Novotný, Marek a Filip Kornovi, Martin Kovář, Matěj Špitálník, Honza Košek, Martin Všetečka a Luka Kadijevič

Branky: 2x Kovi, 2x Honza, 1x Mára a Všéťa

Hodnocení: Borci palec nahoru – jsem na vás pyšný!

Za zmíňku ještě stojí, že na vedlejším hřišti pod vedením Martina Prčka odehrálo kombinované mužstvo přáteláček s „Břízkou“ vítězně v poměru 8:5.

Trenér J.Kurka