Poslední dubnovou neděli přijelo do Třeboradic Béčko Chaber, které zaznamenalo v této sezoně pouze jedno jediné vítězství, ale bylo to zrovna v podzimním zápase s námi, takže jsme jim měli co vracet. To se naštěstí povedlo mírou vrchovatou, protože jsme Chabrům na nedalekou cestu domů „načepovali“ desítku. Už ze sestavy hostů bylo patrné, že to lepí jak se dá a sezonu v podstatě jen dohrávají, což sami potvrdili. V sestavě měli hned několik dorostenců a pak pár veteránů v čele s Láďou Vízkem, kterému je už přes 60 (klobouk dolu v tomto věku hrát B třídu!). Přesto jsme se půl hodiny trápili, měli jsme sice herní převahu, ale do velkých šancí jsme se nedostávali, a když už, tak nás vychytal gólman, největší šanci úvodních minut tak musel paradoxně hasit Kuba Prebsl. Úvodní gól vstřelil kolem 25. minuty Filip Lhota a na konci prvního poločasu přidal další dva góly Pavel Žofák, který má na jaře velmi dobrou formu. Druhý poločas už byl jen otázkou skóre. Pár minut po jeho začátku završil hattrick Pavel Žofák, pak docílil čistého hattricku během pár minut i Honza Šonský, který vystřídal o poločase bráchu. Krásný gól patičkou dal Andy, devátý gól přidal Novas a na konečných 10:0 uzavřel skóre opět Andy, rozhodčí pak, přestože do konce chybělo ještě nějakých 5-6 minut zápas ukončil. Nejzajímavějším momentem druhého poločasu ale byla jednoznačně odvolaná červená karta hostujícího stopera, který po neodpískaném faulu rozhodčímu vynadal, ten ho poslal do sprch, ale v momentu kdy už hráč vcházel do šaten, tak vyloučení rozhodčí odvolal a ten se vrátil do hry, nevídaná situace ☺.

branky: 3x Pavel Žofi, 3x Honza Šonský, 2x Andy García, Honza Novák, Filip Lhota

Sestava našeho mužstva: Kuba Prebsl – Míra Žofák, Bořivoj Jehlička (55. Marek Jakoubek), Marek Češpivo, Ondra Hrubý – Jirka Šonský (46. Honza Šonslý), Honza Novák ©, Ondra Pokorný (50. Andreas García), Filip Lhota – Láďa Kejha, Pavel Žofák

Slovo hrajícího trenéra Bořivoje Jehličky na závěr: Tentokrát k nám přijel slabý soupeř, přesto jsme se s ním ze začátku trápili. Po vstřelení prvního gólu jsme se už uvolnili a zbytek utkání už byl jen o počtu vstřelených gólů. Nakonec jsme si s chutí zastříleli a mohli i prostřídat sestavu, aby kluci hrající s menším zraněním mohli pošetřit síly. Všem děkuji za podporu.

Aleš Průša