Středa 28.9 10:30

Zápas se odehrál v netradiční den i čas. Počasí se navíc vyvedlo a přišlo i dostatečné množství diváků. Ale pojďme k detailům zápasu.  Béčko Braníku přijelo s hodně mladým mužstvem a tak se čekal běhavý fotbal.

Zápas začal docela svižně a hned v 6minutě se zdálo, že se bude měnit skóre. To když „ Novas“ posunul na Honzu Šonského, který zatáhl z prava do vápna a necentroval na malé vápno na „Figiho“. Figi z první prostřelil gólmana a míč už mířil do opuštěné brány. Přiběhnuvší hostující obránce míč vykopl. Figi avizoval gól, ovšem jeden z asistentů byl proti a ukazoval aby se hrálo dál. Zvláštností této situace bylo, že asistent nestačil doběhnout k brankové čáře a rozhodl jak rozhodl cca. 10metrů od rohového praporku.. zvláštní rozhodnutí. A hned přišlo pravidlo nedáš – dostaneš. Téměř z protiútoku hosté si posunuli na půli míč k hostujícímu Louči, který napřáhl asi z 30 metrů, balón trefil ostře a umístěně do pravého horního rohu Chmeldovi brány – 0:1 .

Hosté byly od té doby aktivnější a i efektivnější směrem dopředu. Po pár minutách kryl Chmelda střelu z velkého vápna a po pár minutách dokonce hosté „Chmeldu“ obehráli, ovšem útočník byl již ve velkém úhlu a v rychlosti mířil nad bránu.  Domácí se po 10 minutách osmělili, to když založil útok Pavel, který posunul na Honzu Šonského, ten posunul na bráchu Jirku, ovšem silovější hostující obránce nedovolil Jirkovi vystřelit a odehrál míč do rohu. I další minuty začali mít mírnou převahu domácí, i když bez gólového úspěchu – např.  „ Hrubyho“ nepovedená střela ve 35minutě…ten musel hned ve 37minutě kvůli zraněnému svalu střídat. Takový nemastný, neslaný poločas ze strany domácích navíc završila druhá branka. Ve 38minutě propadl roh až na zadní tyčku, kde byl připravený hostující útočník a usměrnil okolo „Chmeldy“ po zemí míč do sítě – 0:2.

Do druhého poločasu domácí vstoupili jako vyměnění. Obě mužstva se ani nezahřála a skóre se měnilo. Ve 51 minutě se dostal míč po centru do vápna hostí, Andy levačkou sice netrefil míč dobře, naštěstí se odrazil k Pavlovi, který chytře ještě posunul zpět na půlkruh na Figiho. Ten prostřelil vše co se mu stálo v cestě a i když si gólman stačil sáhnout, snížení na 1:2 nezbránil.

Třeboradičtí politi živou vodou udeřili za 2minuty znovu.  A přitom se akce udála velice nenápadně. Hosté útočili, „Chmelda“ musel dokonce mimo své území a levačkou odkopával před dotírajícím útočníkem. Nákop to byl ale dalekonosný až do půlky hostí, kde Pavel šel nebojácně do souboje s obráncem a gólmanem, podařilo se mu vybojoval míč, přihrál opět zpět  na půlkruh, kde byl opět připraven „ Figi“ a opět s tečí hostujícího obránce zaskóroval – 2:2.  Hosté byly hodně zkoprnělí a mladý tým s takovým rychlým obratem očividně nepočítal. Domácí byly hned u všech balonů rychleji, míč si rozdávali a začínali mít na hřišti převahu. Např. Honza Šonský nebýt špatného předkopnutí míče, kdy se řítil sám na golmana, mohlo se skóre opět měnit. Nebo v 58minutě, kdy Mára vyslal po lajně Honzu Š. ten našel centrem ve vápně Ondru, ovšem jeho levačka mířila vedle brány. Nicméně skóre se za chvíli opět měnilo. Běžela 61 minuta,   Jirka Šonský zahrával těsně vedle rohového praporku aut, hodil ho předlouze až na roh malého vápna na bráchu Honzu, který hlavou k bližší tyči, i přes skrumáž, poslal třeboradické do vedení – 3:2.

Hosté se ještě zmohli na mírný nápor, který korunovali hned v 65 minutě nebezpečným útokem, kdy obehráli „ Chmeldu“ ale Jirka Šonský stačil před dotírajícím branickým útočníkem odkopnout.  Další minuty jako by hosté již rezignovali a i když měli na lavičce asi 6 lidí / a střídali maximální počet 5 /, k dalším vážnějším akcím se již neprosadili. Třeboradičtí tak odehráli zbytek zápasu v klidu. Navíc v 81 minutě předvedli povedený trestný kop. Ten rozehrál v půlce půlky Honza Šonský a svoji levačkou mířil přímo na penaltu velkého vápna. Tam si šikovně naběhl Andy, míč jen lehce nadzvedl hlavou a nedal tak hostujícímu gólmanovi šanci – 4:2.

Povedený zápasový obrat.
Sestava: Chmelíček – Jiří Šonský, Češpivo, Jehlička, Hrubý ( 37. Garcia ) –Pokorný, Novák, Polák, Jan Šonský – Pavel Žofák, Lhota  / připraven na lavičce ještě M. Žofák /

Slovo trenéra:  Pro nás nepříjemný soupeř. Mladí pohyblivý kluci. První poločas od nás špatný. Špatné řešení finální fáze. Soupeř nebezpečnější, překvapivě důraznější a zaslouženě vedl. O přestávce jsme si řekli, že musíme přidat a trochu to pobláznit. Dali jsme rychlý kontaktní gól, což nám hodně pomohlo. Šli jsme si za vítězstvím a zaplať pánbůh se nám to povedlo. Za druhý poločas palec nahoru. Výhra vydřená. Tři body a jedeme dál. Dík všem co přišli.