V 11. kole se „Třebo“ utkalo v krásném podzimním počasí s nováčkem soutěže Sokolem Stodůlky, který je na posledním místě tabulky. Nastoupili jsme s již uzdraveným stoperem Votavou, ale bez naší zraněné brankařské jedničky Horejše. Do branky nastoupil hrdina středečního pohárového zápasu s Bohemians, kdy chytil tři penalty, mladíček a odchovanec Jakub Prebsl. Byla to jeho premiéra v Přeboru Prahy a byla úspěšná!

Už při rozcvičování je jasné, že se na Stodulkách žádný hezký fotbal hrát nebude. Travnatý povrch spíše připomínal rozoranou louku a naši hráči zvyklí na třeboradický pažit museli svůj styl, který je založený na přesné kombinaci, měnit. Hned od prvního hvizdu rozhodčího bylo znát, že to tak jednoduché nebude, i když v 7. minutě po centru Jandy dává hlavou Junek první branku utkání a vedeme 1:0. Pak hra spadla do průměru, ale hráči Třeboradic měli neustálou herní převahu a přišlo i několik brankových příležitostí. Při chybné rozehrávce ve středu hřiště se domácí dostali do ojedinělého útoku a i po výborném zákroku Prebsla z dorážky vyrovnali.

Druhá polovina začala opět v režii třeboradických a bylo otázkou času, kdy padne rozhodující branka utkání. V 65. minutě Grzy levačkou zvyšuje na 2:1. Domácí i po obdržené brance byli pod neustálým tlakem Třeboradic a podnikali pouze občasné útoky pomocí dlouhých nákopů. Po jednom z nich zasáhl výborně Prebsl a při druhém u nás stali všicni svatí.

Utkání nakonec skončilo vítězstvím „Třebo“ 2:1, ale výsledek poměru sil vůbec neodpovída. Naši hráči převyšovali domáci ve všech směrech a nebýt špatného povrchu hřiště, tak by se celý zápas vyvíjel jiným směrem.

branky: 7. Junek, 65. Grznár

Sestava našeho mužstva:

Prebsl – Hruška, Červenka, Votava, Farkaš – Viktorin, Janda, Čáp, Grznár – Junek, Trnka (46. Kyncl)

80 diváků

Číst článek na fotbalpraha.cz