V sobotu 15.10. bylo na programu derby s Béčkem nedalekých Ďáblic. Chtěli jsme navázat na naše Áčko, které ve 3.kole přeboru vyhrálo v Ďáblicích jednoznačně 5:1 a to se nám nakonec po dramatickém průběhu a obratu ve skóre ve 2. poločase povedlo. Chybělo nám několik obvyklých opor: Poky, Láďa Kejha a i kapitán týmu Honza Novas. Z Áčka přišli pomoc jako tradičně Olda Todt s Petrem Novákem a tentokrát navíc Tomáš Pechač, který předvedl velmi dobrý výkon a navíc jej korunoval krásnou a velmi důležitou brankou těsně před koncem prvního poločasu. Domácí přišli pár minut před zápasem s nabídkou odehrát zápas na malé UMT, místo dost podmáčené a rozbahněné trávy. Vzhledem k tomu, že jsme s tímto scénářem nepočítali a nebyli na to vybaveni, nabídku jsme odmítli a hrálo se na trávě. K tomu je nutno podotknout, že někteří nebyli připraveni ani na zápas na podmáčené trávě a jejich pohyb místy připomínal spíš bruslení než běh.

 

V prvním poločase, zejména v jeho druhé části, byli bohužel aktivnější domácí, kteří nás přehrávali zejména v záloze, kde nám dělal velké problémy hráč s číslem 8 (Petr Hejna) a přes naší levou stranu se dostávali do šancí a k zakončení. Bezbrankový stav nevydržel dlouho, hned ve 12.minutě se nedomluvil Chmelda s obranou, vyběhl jen na půl cesty, obrana nezachytila rozběhnutého Jirouška a ten nás potrestal a poslal domácí do vedení,1:0. Ani o minutu na to jsme ale předvedli hezkou akci po levém křídle, kterou přesnou střelou k tyči zakončil náhradní kapitán Mára Češpivo, 1:1. Už v tu chvíli bylo jasné, že bude asi padat dost branek. Zápas se hrál sice na velmi těžkém terénu, ale měl svoji kvalitu a byly k vidění i pohledné akce. Přibližně v polovině prvního poločasu domácí přidali a začalo se hrát spíše na naší polovině. Z tlaku pramenily i chyby v naší defenzivě, které potrestal nejdříve ve 30.minutě Kudláček a pak ve 40.minutě Procházka, kteří posunuli domácí do vedení 3:1. Těsně před půli ale přišlo velmi důležité snížení. Domácí se i přes vedení 3:1 snažili stále útočit a pozapomněli na Tomáše Pechače na pravém křídle, který svůj únik korunoval milimetrovým přehozením vyběhnuvšího brankáře z poměrně těžké pozice, krásná branka, která nám dala šanci do druhého poločasu, 3:2 a šlo se do kabin.
Do druhého poločasu již nenastoupil Aleš, který musel již domů za rodinkou. Ale na hru to nemělo vliv. Bóřa ve 47 minutě dobře nacentroval do vápna, „ Figi“ trefil na rohu malého vápna míč jen špičkou kopačky a domácí gólman chytá..ale i to byla předzvěst snahy hostů o změnu výsledku. V 54 minutě Ondra Polák vybojoval míč, posunul ho hezkou šajtlí na Pavla Žofáka do úniku. Pavel vystřelil ve vápně dokonce 2x, ale brankář chytil. O minutu později „ Pechy“ před vápnem hezky našel opět „Figiho“, který již opět ve vápně levačkou trefil jen opět gólmana. V 60  minutě, po faulu na Pavla Žofáka, Jirka Šonský dobře poslal přetažený centr až na Ondrovu hlavu, ale ten nemířil mezi tyče. Třeboradičtí již měla až drtivou převahu a zdálo se, že na těžkém terénu domácí ztrácí fyzičku. V 710 přišlo tak pro hosty zasloužené skórování. „ Bóřa opět na výletě se dostal s míčem až do velkého vápna těsně před brankovou čarou poslal přízemní zpětnou přihrávkou do malého vápna. Tam dobře předvídal Mirek Žofák a sám před již prázdnou bránou se nemýlil – 3:3.

V 76 minutě kopali domácí roh, míč ale dostal do ruky Chmelda, rychle rozehrál na „Bóřu“, který rychle posunul na Pavla, který chtěl svoji první střelou přelobovat gólmana, to se mu nepovedlo, protože brankář vyrazil, opět k Pavlovi, který i druhou střelu mířil do brankáře.  Hned za krátko se k zatažení odhodlal „Figi“ zprava poslal přízemní střelu před bránu, ale domácí stačil odkopnout na roh. Z následujícího rohu se snažil Pavel hlavou o prodloužení, ale domácí gólman chytil. Tlak třeboradických tak vygradoval až těsně v 88 minutě. To „ Pechyho“ domácí s faulovali těsně na svoji půlce hřiště.  Přišel tedy trestný kop, který se dostal až úhlopříčně do velkého vápna. Tam „výletník Bóřa“ dobře načasoval zpětný skluz před bránu u které byl, v tento zápas již po druhé, pohotově připravený Míra Žofák a uklidil míč do brány – 3:4.  Moc povedený obrat!

Sestava: Chmelíček – Jiří Šonský, Todt, Jehlička, Novák (64. Mirek Žofák )  – Lhota ( 84 Zima ) , Češpivo, Polák, Pecháč ( 90 Hrubý ) – Pavel Žofák, Průša (46. Bureš )

Slovo trenéra:  Se zápasem jsem maximálně spokojený. Hodně dobrý soupeř, který chtěl hrát fotbal. Důležité bylo snížení těsně před poločasem. Druhý poločas byl od nás super výkon. Jezdili jsme po zadku a zaslouženě otočili. Díky všem za podporu.