Třeboradicím stačil jeden gól a odvezly tři body z Újezda

24. října 2016 14:53» převzato z fotbalpraha.cz

Újezd nad Lesy držel dlouho krok s favorizovanými Třeboradicemi. V závěru prvního poločasu mohl jít dokonce do vedení, ale Fišer svou nabídnutou šanci nezužitkoval. O tom, že si hosté nakonec odvezou všechny body, rozhodla až standardní situace na začátku závěrečné čtvrthodiny, kterou Janda I. perfektně proměnil.

Hra měla od úvodního hvizdu potřebné tempo i nasazení. S přibývajícím časem se však hosté čím dál častěji začínali usazovat na polovině domácích. Bylo tak otázkou času, kdy útočná vozba hostů překoná obranný val domácích.

První příležitost k tomu měli už ve 12. minutě, kdy Janda I. rozehrál přímý kop na nabíhajícího Hrušku, ale ten z ostrého úhlu nastřelil jen boční síť domácí brány. Vzápětí i domácí odpověděli přímým kopem, jenže Bartoněk pálil jen do připravené náruče Chmelíčka.

V 19. minutě při další akci hostů centroval zprava Janda II., k odraženému míči se dostal Junek a jeho nebezpečnou ránu stačil jeden z bránících hráčů uklidit na roh.

Chvíli na to, pak na druhé straně, po dlouhém odkopu Znamenáčka chtěl lobem překonat povyběhnutého Chmelíčka Matoušek, ale pozorný gólman včas zareagoval a srazil mu střelu k rohovému praporku.

Ve 29. minutě měli domácí další výhodu rohového kopu, po kterém Snop znova vracel odražený balón před branku, jenže Fišer z dobré pozice dobře postaveného Chmelíčka nepřekonal. O deset minut později pak na druhé straně, při Červenkově rohu vybíhající Hlubuček míč minul, ale Kohout ho stačil dlouhým odkopem odvrátit do bezpečí.

V závěru poločasu mohli ze dvou standardních situací udeřit domácí. A pokaždé u toho byl ostrostřelec Snop. Nejdříve parádní střelou přes zeď pořádně protáhl Chmelíčka, který nakonec s přispěním tyče nebezpečnou situaci vyřešil. Jeho druhý střelecký pokus o chvilku později skončil těsně nad břevnem.

Už v nastaveném čase se zrodila snad největší šance domácích, když Snopovu dělovku Chmelíček neudržel a dotírající Fišer pak nedokázal z několika kroků protlačit balón za gólmanova záda.

Úvodní minuty druhého poločasu byly z obou stran dost rozhárané. Hrálo se většinou od vápna k vápnu
s minimem šancí před oběma brankami. Hosté postupně získávali optickou převahu, byli častěji u míče,
ale jejich snaha většinou končila před pokutovým územím domácích.

Vše podstatné pak proběhlo až v závěrečné čtvrthodině. V 76. minutě zastavil Příhoda pronikajícího Kadlece jen za cenu nedovoleného zákroku a hosté tak měli výhodu přímého kopu. K jeho provedení se postavil Janda I. a výstavní střelou k pravé tyči otevřel skóre – 0:1.

O čtyři minuty později se po rychlé akci Nováka s Jandou I. podruhé trefil mezi tyče domácí brány Kadlec, ale pro předem odmávnutý ofsajd nakonec nebyla branka uznána.

Domácí v závěru usilovali alespoň o vyrovnání, ale pozorně hrající obrana hostů je k ničemu vážnějšímu nepustila. Naopak pět minut před koncem měl po centru Jandy II. pojistku na kopačce střídající Pechač, jenže orazítkoval jen břevno domácí brány.

Újezd nad Lesy – Třeboradice 0:1 (0:0)
Branka: 76. Janda I. ŽK: 6. Snop, 26. Kohout, 75. Příhoda, 90. Chumlen – 59. Janda I., 63. Hruška,
67. Červenka. Rozhodčí: Nykl – Hlaváček, Toman. Diváků: 250.
Újezd nad Lesy: Hlubuček – Znamenáček, Daníček, Příhoda, Veselovský – Moudrý, Bartoněk (82. Cikhart), Snop, Kohout (68. M. Kovář) – Matoušek (77. Chumlen), Fišer. Trenér: Milan Šafr.
Třeboradice: Chmelíček – Novák, Červenka, Besta, Hruška – Janda I. (90. Todt), Čáp, Janda II., Kolínský (78. Jedlička) – Kadlec, Junek (83. Pechač). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Milan Šafr (Újezd nad Lesy): „Myslím, že jsme se soupeři přizpůsobili ve všem, jak v důrazu, tak
i v nasazení. Kvalita byla chvílemi na jejich straně i když koncem prvního poločasu jsme je začali přehrávat. Vytvořili jsme si dva trestné kopy, po jednom byla tyč. Pak byla další šance po střele Snopa, kdy nás Fišer mohl poslat do vedení a myslím, že ten zápas by se zase vyvíjel jinak. Jinak asi platíme nováčkovskou daň, protože ty zápasy máme dobře rozehrané, ale nedokážeme to proměnit v body. Nakonec rozhodla jedna standardka. Ty body nám budou na jaře chybět.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Byl to těžký zápas, navíc na těžkém terénu. Myslím, že jsme byli lepším týmem, že jsme vyhráli zaslouženě. Měli jsme víc vyložených šancí, minimálně pět. Mohli jsme i dostat. Tam nás
v prvním poločase podržel brankář, když chytil pěkně kopnutý trestňák. V poslední vteřině prvního poločasu šel soupeř ještě sám na bránu, ale přežili jsme to. Do druhé půle jsme chtěli zlepšit hru i pohyb. Nakonec z toho byl jeden gól z přímého kopu,kdy se Janda trefil perfektně. V závěru jsme ještě Pechačem nastřelili břevno. V první půli jsme měli tři, čtyři tutové šance. Z tohohle hlediska si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.”

Nejlepší hráč Újezda nad Lesy: Jan Daníček.
Nejlepší hráč Třeboradic: Milan Čáp.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Besta (Třeboradice).