převzato z webu fotbalpraha.cz

Vyšehrad, Královice a také Třeboradice. Už jen tři týmy mají v jarní části Pražská teplárenská přeboru stoprocentní bilanci. Třeboradice porazily silný Zličín 2:1, pak zvládly dva veledůležité duely s rivaly ze spodku tabulky. Vyhrály v Dolních Chabrech 2:0 a naposledy doma zdolaly Braník 1:0. Čisté konto si připsal gólman Jakub Prebsl, který ve druhé půli vytáhl klíčový zákrok, když gólovou střelu soupeře vyrazil na břevno. „Povedla se zimní příprava a na jaře jsme se rozjeli,“ těší gólmana vítězného týmu.

Tři výhry na úvod jara se jistě hodí, na tabulku se vám kouká daleko lépe, že?
Hlavně je po těch výhrách v klubu daleko lepší atmosféra. Když končil podzim, tak jsme ho tak nějak dojížděli, nedařilo se nám, míče odskakovaly, bylo to složité.

Pauza tedy byla jakýmsi vysvobozením?
Přesně tak. Vyčistili jsme si hlavu, odpočinuli si a do zimní přípravy jsme šli už zase v jiném rozpoložení. Věděli jsme, že do druhé části přeboru musíme dobře vstoupit a že nám úvodní tři zápasy mohou hodně napovědět o tom, jaké jaro bude.

Na úvod jste porazili Zličín, který patří mezi adepty na špičku tabulky. To vás muselo nastartovat, že?
Určitě. Ale nikdo asi nepočítal, že budeme mít po třech kolech devět bodů. Za sebe jsem si myslel, že když jich bude sedm, tak to bude super. Utkání v Chabrech a teď s Braníkem jsme potřebovali zvládnout.

Právě Braník je poslední, nedaří se mu, ale další týmy ze spodku sbírají body, takže vyhráno stejně nemáte.
To my si samozřejmě uvědomujeme. Ono je to obecně známé, že tady může fakt každý porazit každého. Je hodně překvapení, v tabulce je to dost natěsnané. Takže Braník je sice teď poslední, ale když dvakrát za sebou vyhraje, tak hned poskočí tabulkou vzhůru. My se ale hlavně musíme soustředit na sebe.

První dva duely jste proseděl na lavičce jako náhradník. Jak jste se s tou rolí vyrovnával?
Na střídačce je to vždycky těžší, když nemůžete klukům pomoci přímo na hřišti. Ale už dopředu jsme věděli, že nás trenér bude v brance točit, takže jsem musel počítat s tím, že se někdy do hry nedostanu. Navíc přišel v zimě další šikovný gólman, takže jsme v klubu teď tři. I on dostane šanci.

Teď proti Braníku už jste naskočil do hry a udržel čisté konto. Zachytal jste si hodně?
Největší šanci měl soupeř ve druhé půli, to jsem jednu ránu vytáhl na břevno. Bylo to už za stavu 1:0. Jinak té práce zase tolik nebylo, o to důležitější pro mě bylo, že z toho nepadl vyrovnávací gól. Jsme samozřejmě rádi, že jsme to zvládli doma uhrát za tři body.

Příště by to chtělo potvrdit, soupeřem Třeboradic bude béčko Žižkova, které umí překvapit…
Jsou to mladí a běhaví kluci, ale občas doplácejí na nezkušenost. Musí se v dospělém fotbale obouchat, ale my uděláme všechno, abychom to zase výsledkově zvládli.

Když jste zmínil, že jste nyní v klubu tři brankáři. Zajdete si zachytat třeba za rezervu, když jste v áčku na lavičce?
Na zápasy béčka se snažím chodit, ale jen se koukám, jsem za klandrem. V týmu mám kamarády, hrají dobře, ale stačí mi, že fandím. Kluky trénuje asistent áčka Jahoda, snaží se hrát podobným stylem jako áčko. Držím jim palce, ať se jim ve druhé třídě daří.

R. Michálek / PFS