převzato ze stránek PFS 

Jsou zápasy, na které byste nejradši zapomněli, protože spíše než příjemně strávené slunečné nedělní odpoledne jde o noční můru z těch nejčernějších fotbalových snů. Něco podobného prožili fotbalisté Královic na hřišti Třeboradic. Favorizovaní domácí svého soupeře vůbec nešetřili, už po půl hodině vedli 4:0 a nakonec si připsali rekordní vítězství letošní sezony – 9:1! Čtyřmi góly se blýskl Petr Junek, který dokonce mohl dát minimálně dvojnásobný počet.

„Ostuda, více k tomu netřeba říkat,” nehledal po zpackaném zápase výmluvy hrající královický trenér Martin Hyský. Toho v posledních týdnech trápí četné absence a v Třeboradicích seděl na lavičce pouze náhradní brankář Jeřábek. Domácí hráči zapnuli od úvodního hvizdu nejvyšší rychlostní stupeň a hosté jen sledovali, jak to kolem nich lítá.

Od začátuk zápasu se na královickou branku valil jeden útok za druhým, na třeboradických hráčích byla vidět obrovská chuť, kterou po několika úvodních šancích korunovali úvodním gólem v 11. minutě, kdy se po Čápově přesné přihrávce otočil okolo obránce Junek a nedal Pompovi šanci – 1:0. Vzápětí si Junek vyzkoušel i roli nahrávače, když se individuálně prosadil na levé straně a našel nabíhajícího mladšího Jandu, který pohodlně nastavil nohu a míč byl v síti podruhé – 2:0.

Ve dvacáté minutě se poprvé dostali ke slovu také hosté, když to zkoušel Randa z dálky. Branku ale minul
a to bylo z jejich strany zase na nějaký čas vše. Kanonáda totiž pokračovala na druhé straně hřiště.
Ve 25. minutě dostal míč na středu volný Junek a zblízka pohodlně skóroval, o chvíli později po rychlém protiútoku na něj poslal přesný centr Janda II a Junek ještě pohodlněji přidal do prázdné branky čtvrtý gól – 4:0! A to běžela teprve 33. minuta.

Nebezpečné akce hostů by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Po jedné z nich ale dokázali vybojovat penaltu a z ní se prosadil Randa, i když penaltovému specialistovi Bartalskému chyběly k lapení míče jen centimetry – 4:1.

Před odchodem do šaten si rozjetí domácí připsali i pátou trefu. Ve 43. minutě se do zakončení prodral Junek, v dobré pozici ale bránící hráče neprostřelil. Byl z toho roh, ze kterého poslal starší Janda míč přesně na hlavu Votavy a ten jej zblízka „uklidil“ přesně k tyči – 5:1!

O poločase fanoušci debatovali, jestli to hráči za takové stavu ve druhém poločase vypustí nebo odevzdanému soupeři nasází další góly. A platilo to druhé. Z druhé půle uteklo pouze deset minut a bylo to 7:1. Po rozehraném trestném kopu se před šestnáctkou do míče opřel Hruška a poté přišel gól, po kterém byli Královičtí doslova na ručník. Po špatné rozehrávce Grznár ukličkoval dva hráče, přihrál volnému Kadlecovi a ten bez problémů napálil míč pod břevno do opuštěné branky.

Až za tohoto stavu domácí trochu polevili. Zápas měli pořád pod kontrolou, hosty k ničemu nepouštěli
a zápas v klidu dohrávali. Přesto měli pro hosty ještě dva góly schované. Hrdinou mohl být zejména Junek, který už měl na kontě hattrick a další klidně mohl přidat. V 80. minutě ho zastoupil Grznár a o čtyři minutky později už se Junek prosadil a čtvrtou trefou po individuální akci stanovil konečný výsledek 9:1!         M. Káva 

Třeboradice – Královice 9:1 (5:1)
Branky: 13., 25., 33. a 84. Junek, 15. Janda II, 45. Votava, 51. Hruška, 55. Kadlec, 80. Grznár – 41. Randa
z penalty. ŽK: 33. Hruška (Třeboradice). Rozhodčí: Tereba – Tikal, Kučera. Diváků: 90.
Třeboradice: Bartalský – Grábner (65. Todt), Votava, Faitl, Hruška – Kadlec (55. T. Pechač), Čáp, Janda I, Grznár, Janda II – Junek. Trenér: Jiří Tesař.
Královice: Pompa – Pešek, Hyský, Záhorec, Slováček – Pospíšil, Krejča, Randa, Šmíd, Malík – Tylšar. Trenér: Martin Hyský.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Hodnotí se to velice dobře. Celý zápas jsme byli lepší, dali devět gólů a ještě měli spoustu dalších šancí. Soupeř zahrozil jen výjimečně, výsledek mluví jasně.”
Martin Hyský (Královice): „Je to veliká ostuda a naprosto zasloužená prohra. Na takovou musíme co nejdříve zapomenout. Nechci brečet, ale jsme v hrozném stavu, spousta lidí je mimo díky zdravotním problémům i kvůli nedisciplinovanosti. Rozdíl byl obrovský.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Královic: Michal Krejča.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Junek (Třeboradice).

Fotogalerie od dvorního SK Třebo fotografa Karla Vysoudila najdete níže: 

 

 

Další fotogalerii z tohoto zápasu od Ondřeje Hanuše z PFS najdete ZDE