převzato ze stránek PFS

  1. května 2017 12:30»Fotbalisté Třeboradic jako jediní v Pražská teplárenská přeboru drží krok s rezervou Motorletu. I po 23. kole zůstává mezi oběma týmy tříbodový rozdíl. Třeboradice zvládly přetěžký duel na hřišti Dukly JM. Ač ještě půlhodiny před koncem prohrávaly o dva góly, dokázaly zápas otočit. Vítěznou trefu na 3:2 zajistil v 84. minutě Jedlička. Podívejte se na nejzajímavější okamžiky zápasu a komentáře z obou stran.

„Viděli jsme velice kvalitní zápas, minimálně divizní úrovně. Bylo to nahoru-dolů, útočný fotbal. Byli jsme šťastnější,“ hodnotil Jiří Tesař, trenér Třeboradic. „Měli jsme i několik dalších příležitostí, i když soupeř taky. Kvalita tam jednoznačně je, byl to velice zajímavý zápas. Musím kluky pochválit. Prohrávat 2:0 a pak to takhle otočit, klobouk dolů. Je to pro nás velice důležité vítězství, jsem šťastný, že jsme to zvládli.“

Dukla vedla po obloučku Bičaníka přes brankáře a dorážce Innemana 2:0. Zdálo se, že míří za vítězstvím. Pak ale snížil hlavou Junek, po jeho lobu se míč odrazil od tyče a do branky ho usměrnil Janda, šest minut před koncem se po rohovém kopu zblízka prosadil Jedlička. Obrat dokonán!

„Nezasloužili jsme si prohrát, ale je to pro nás lekce. Vedeme a znejistíme, dostáváme se pod tlak, místo toho, abychom se v těch emocích posunuli do pozitivna a chtěli vyhrát, začne nás to svazovat a vyrábíme chyby, které nás stojí utkání,“ litoval Josef Světlík, kouč Dukly JM.

Dukla ztratila vedení už v minulém kole na Uhelných skladech, kde padla 3:4. „Ve druhé půli nás postihne nějaký výpadek, dostaneme dva, tři góly za deset minut. To se nedá omluvit,“ říkal Martin Inneman, střelec druhého gólu Dukly.

Ta je na šestém místě tabulky, na vytoužené třetí místo ztrácí už osm bodů. To Třeboradicím chybí tři body na první Motorlet B, s kterým si to v závěru rozdají o přeborový titul. „Máme to ve svých rukách, až na zápas s Admirou B držíme vítěznou sérii. Je to dobrý,“ povídal trenér Tesař a záložník Tomáš Kadlec ho doplnil. „Třeba to rozhodne náš vzájemný zápas s Motorletem.“

Dukla JM – Třeboradice 2:3 (1:0)
Branky:
 19. Bičaník, 61. Inneman – 63. Junek, 65. Janda I, 84. Jedlička. ŽK: 36. Vidlička,
57. D. Farkaš, 68. Bičaník – 19. Grznár. Rozhodčí: Rod – Havel, Toman. Diváků: 60.
Dukla JM: Štěpánek – Markuzi, J. Lafek, Solař – Vidlička (73. Kristen), D. Farkaš – Inneman, Janoušek, M. Lafek – Bičaník (73. Toman), Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Třeboradice: Horejš – Hruška, Faitl, Čáp, R. Farkaš – Jedlička (88. Pechač), Janda II, Grznár, Janda I – Kadlec (90.+1 Todt), Junek (89. Červenka). Trenér: Jiří Tesař.

Nejlepší hráč Dukly JM: Josef Bičaník.
Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Janda I (Třeboradice).

Autor: Martin Karger

 

Video sestřih z rozhovory naleznete ZDE