převzato ze stránek PFS    / Fotografie poskytl Atelier KAVYS 

7. května 2017 08:30» Fotbalisté Třeboradic v sobotu dopoledne na domácím hřišti padli s Braníkem 3:5 a ztratili tak důležité body v bitvě o první místo s béčkem Motorletu. Hosté podali výborný výkon a byli hlavně efektivnější v koncovce. V předchozích pěti zápasech nastříleli Třeboradičtí úctyhodných 24 gólů, ale tentokrát jednu šanci za druhou zahazovali. Sice se trefili třikrát, ale na body to nakonec nestačilo. Na druhé straně se hattrickem blýskl Adam Trávník, který při disciplinárním trestu Cvrčka nosí kapitánskou pásku.

V úvodních minutách to přitom vypadalo úplně jinak. Domácí fotbalisté na svého soupeře vlétli jako uragán a na branickou branku se valil jeden útok za druhým. Hosté ale s vypětím všech sil odolávali a v páté minutě sami udeřili, když po rohovém kopu naběhl na zadní tyč nikým nehlídaný Trávník – 0:1.

Rychle mohlo být vyrovnáno, ale Hruškovu střelu brankář Kudláček s vypětím všech sil vyrazil a po následném centru Junek hlavou neuspěl.

Krásný moment přinesla 22. minuta. Po rychlé akci se míč dostal na levou stranu ke Světlíkovi, který jej
z dálky technicky napálil přesně k tyči a Bartalský plachtil vzduchem marně – 0:2.

Domácí se ale rychle vrátili zpět do zápasu. Po parádním centru Grznára za obranu se sám na Kudláčka řítil Junek a tváří v tvář mu přesnou střelou k tyči nedal šanci – 1:2.

Zkušený záložník Grznár byl z třeboradického týmu nejaktivnějším hráčem na hřišti. Ve 39. minutě to zkoušel sám, ale střele chyběla větší razance, krátce před přestávkou pak ve skluzu poslal míč v dobré pozici nad, když těsně před tím sebral Junkovi z hlavy jistý gól pohotovým zákrokem jeden z branických obránců.

Úkoly o přestávce byly jasné. Třeboradičtí dostali za úkol rychle srovnat, Braničtí naopak co nejdéle náskok držet. A podařilo se to první. Z druhé půle utekly jen tři minuty a bylo srovnáno, když se po centru na zadní tyč prosadil hlavou Junek – 2:2.

Všichni diváci čekali, že tento moment domácí nakopne a strhnou zápas na svoji stranu, ale opak byl pravdou. Hned o dvě minuty později utekli hosté do otevřené obrany 3 na 2, přesnou přihrávku dostal Trávník, který sám před Bartalským nezaváhal – 2:3!

Třeboradičtí se s tímto stavem nechtěli smířit a snažili se o vyrovnání. Junek pálil pouze do boční sítě, Hruška hlavičkoval nad, další střela letěla těsně vedle a Junek poté sám před brankou na malém vápně
v pádu smolně přestřelil.

A hosté střeleckou nemohoucnost domácích potrestali. Po souboji Faitla s Šalandou odpískal rozhodčí penaltu a z ní zkompletoval hattrick Trávník – 2:4.

Braničtí byli na koni a v 74. minutě mohl přidat pátou trefu Šalanda. To když hosté opět utekli do otevřené obrany, tentokrát dva proti jednomu, Šalanda dostal přesnou přihrávku před branku, kde stál úplně osamocený, ale bohužel pro něj mu utekl míč. Chuť si ovšem spravil hned o tři minutky později, kdy po centru zblízka nechytatelně napálil míč do sítě a bylo rozhodnuto – 2:5!

Domácí ještě zkusili vrhnout všechny síly do útoku, který mají smrtící a v 86. minutě se dočkali snížení na rozdíl dvou gólů. Kapitán Čáp po individuální akci tvrdě napálil míč, brankář jej vyrazil pouze ke staršímu
z dvojice Petrů Jandů a ten před odkrytou brankou nezaváhal – 3:5.

Ještě bylo o co hrát, ale další šance už zůstaly nevyužity. Nejblíže byli domácí ke gólu v 87. minutě, kdy Kadlec napálil z trestného kopu břevno.

Třeboradice – Braník 3:5 (1:2)
Branky: 28. a 51. Junek, 86. Janda I – 5., 52. a 69. z penalty Trávník, 22. Světlík, 78. Šalanda.
ŽK: 35. Farkaš, 45. Kadlec, 49. Grznár, 68. Faitl – 44. Kodytek, 50. Šalanda, 72. Vybíral.
Rozhodčí: Nykl – Laštovička, Fazekaš. Diváků: 50.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Čáp, Faitl, Farkaš (72. Červenka) – Jedlička (62. Grábner), Janda II, Grznár, Janda I – Junek, Kadlec. Trenér: Jiří Tesař.
Braník: Kudláček – Ceccarelli, Kučera, Mráz, Kodytek (79. Kryštof) – Šalanda, Pechar, Pekárek (68. Louč), Světlík (62. Camara) – Vybíral, Trávník (82. Tsonev). Trenér: Martin Vališ.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Nezvládli jsme to. Varoval jsem hráče před třemi věcmi, které Braník hraje. Rychlé protiútoky, dobře kopané standardky a důrazně bojující mladí hráči. No a hned v páté minutě dostaneme ze standardky gól a poté po vypuštění souboje v útočné fázi se krásně trefili a bylo to 2:0. Bylo to celý zápas vyrovnané, měli jsme mraky šancí, z malého vápna nedali do prázdný. Druhý poločas vlítnem na soupeře, snížíme na 2:2 a hned nesmyslně do otevřené obrany dostaneme třetí gól. Pak nedáme dvakrát do prázdný brány a po penaltě na 2:4 už bylo po zápase. Bohužel, nezvládli jsme to. Minulé zápasy jsme většinu šancí proměňovali, tentokrát se nám to nedařilo.“
Martin Vališ (Braník): „Přežili jsme první minuty, kdy na nás Třeboradice vlítly. Říkali jsme si to, že se nesmíme dostat pod tlak. Stalo se, ale přežili jsme to a sami šli do vedení. Pak krásný gól na 2:0, domácí sice srovnali, ale pak jsme to urvali. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Věděli jsme, že Třeboradice mají ohromnou sílu dopředu, ale vzadu to úplně není ono. Chtěli jsme hrát na brejky a to se do puntíku splnilo. Na šance to bylo vyrovnané, my byli efektivnější.“

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Braníku: Adam Trávník.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Adam Trávník (Braník).

Michal Káva / PFS