převzato ze stránek PFS 

 

22. května 2017 16:00» Do Třeboradic jezdí většina soupeřů z horní poloviny tabulky se snahou předvést maximálně koncentrovaný a bojovný výkon, který by na zkušený tým mohl platit. Favorizovaný třeboradický tým se tak kolikrát na vítězství pořádně nadře a už několikrát dokázal ztratit. Velkou bitvu sliboval i nedělní duel s Újezdem nad Lesy, ale hosté svého trenéra hodně zklamali a po odevzdaném výkonu padli 0:4. A to ještě nebýt Jaromíra Blažka v brance, mohl být debakl daleko vyšší.

Třeboradičtí fotbalisté byli od začátku zápasu aktivnější a kombinační hrou se dostávali do rychlých protiútoků. Vedoucí gól byl na spadnutí, ale nakonec se na něj čekalo až do 32. minuty, kdy se prosadil Junek.

V neustálé permanenci byl újezdský brankář Blažek, který úročil své bohaté zkušenosti a několikrát se opravdu vytáhl. Hned natřikrát na něm ztroskotal Grznár a gólmanská legenda Sparty si vysloužila potlesk tribun.

Těsně před odchodem do šaten ale kapituloval, když jej po rohovém kopu překonal Červenka
a po poločase tak platil stav 2:0.

Hosté se na odpor nezmohli a když se po pěti minutách hry druhé půle prosadil mladší z dvojice Jandů pohotovou střelou, soupeř definitivně odpadl

Třeboradičtí naopak hráli s chutí a skóre mohlo být daleko vyšší. Řada nadějných šancí ale zůstala nevyužita. Po rychlém přečíslení se hnali v pěti proti dvěma bránícím hráčům, ale Farkaš místo přihrávky volil tak razantní střelu, že málem propálil díru do břicha Kodrovi.

Hodně aktivní byl starší Janda, který zkoušel střílet, ale i zásoboval přesnými přihrávkami své spoluhráče. Po jedné z nich tečoval míč těsně vedle tyče jeho jmenovec, sám poté z trestného kopou z hranice šestnáctky napálil pouze zeď.

Čtvrtý gól do újezdské sítě pak padl v 75. minutě. Junek dostal přesný míč do běhu, probil se přes obránce a přesně na bližší tyč nedal zblízka Blažkovi šanci – 4:0.

Do konce utkání byli blízko ke skórování Kadlec s Pechačem, ale na výsledku se už nic nezměnilo. Fotbalisté Třeboradic i diváci si tak užili příjemné pohodové nedělní odpoledne a jasnou výhru 4:0.

Třeboradice – Újezd nad Lesy 4:0 (2:0)
Branky: 32. a 75. Junek, 42. Červenka, 51. Janda II. ŽK: 35. Faitl – 27. Šimek, 32. Moudrý,
65. Daníček. Rozhodčí: Kučera – Zelený, Jakl.  Diváků: 50.
Třeboradice: Horejš – Hruška (56. Richter), Červenka (80. Todt), Faitl, Farkaš – Kadlec, Janda I, Čáp,
Janda II (82. T. Pechač) – Grznár, Junek (76. Jedlička). Trenér: Jiří Tesař.
Újezd: Blažek – Moudrý (73. Hlubuček), Daníček, Snop, Šimek – Kohout, Cikhart (77. Chumlen), Kodr, Fišer – Matoušek, Valenta. Trenér: Milan Šafr.

Jiří Tesař (Třeboradice): „Podali jsme kvalitní výkon a zaslouženě vyhráli. Soupeř neměl žádnou šanci. Mělo to být i vyšším rozdílem, Jarda tam chytil minimálně tři čtyři jasný góly. Jsem spokojen, kvalitní výkon, čtyři góly, takže všechno v pořádku.”
Milan Šafr (Újezd): „Soupeři jsme se v ničem nevyrovnali, hlavně mě překvapilo, že ani v důrazu a nasazení, to bych právě čekal naopak. Zklamal mě tým jako celek, hráči, kteří by to měli fotbalově táhnout, to neudělali. Zápas se nám vůbec nepovedl.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Milan Čáp.
Nejlepší hráč Újezdu: nikdo.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Janda I (Třeboradice).

Michal Káva / PFS

 

Fotky poskytl Atelier  KAVYS