Poslední zápas sezóny 2016/17 jsme odehráli v sobotu 17.6. od 10:00 proti Uhelkám – soupeři ze spodku tabulky. Matematika byla jasná – když vyhrajeme, bodově doženeme 1999 ze Stodůlek, ale jelikož máme lepší vzájemné zápasy (3:3 a 6:2), dostaneme se na první místo tabulky.
A začátek utkání tomu odpovídal – soupeře jsme nepouštěli z vápna, ale žádná ze střel si nenašla svůj cíl. Ve 14. minutě z jediného útoku po tečované střele jsme ale prohrávali 0:1. Na kluky padla nervozita a hra nevypadala dobře. Naštěstí ve 26. minutě, po narážečce s Kubou vydařenou střelou z poza vápna, vyrovnal David Obst. Ale hra se moc nezlepšila. Ve 29. minutě nás soupeř posadil na koně, když si dal pro něj hodně nešťastnou vlastní branku. Do půle se na hřišti již nic významného nestalo.
Po půli jsme si opět vytvořili velké množství šancí, ale nedokázali jsme (i díky výbornému výkonu uheláckýho gólmana) proměnit ani ty nejvyloženější. Závěr zápasu byl nervózní, na kluky opět dolehla důležitost okamžiku, ale vedení jsme udrželi.
 
Po závěrečném hvizdu rozhodčího vybouchly ve všech vítězné emoce, nechyběl šampus, diváci na hřišti, mistrovská trička a také pohár vítězů s medailemi.
 
Kratochvíl – Junek, Roba, Ryšavý, Kysela, Skuček – Koranda, Obst 1+0, Peca, Špitálník 0+1 – Kamody, Komínek, Lukavský, Nedorost, Pernica, Procházka 0+1