článek převzat ze stránek PFS

foto a video poskytl atelierkavys

18. září 2017 15:33» V zápase byli domácí jasným favoritem a svou roli od začátku potvrzovali. Po čtyřiceti minutách vedli 3:0. Ještě do poločasu však hosté snížili. Chabry předvedly sympatický výkon, ale dělaly chyby, které dokázal zkušený domácí trestat. V 66. minutě pojistil výsledek čtvrtým gólem. Na výhře Třeboradic nic nezměnil ani neproměněný pokutový kop a korekce výsledku na 4:2 ze strany hostů.

Snahu hostů zlomila hluchá dvouminutovka. Ve 24. minutě vhazovali aut na levé straně domácí. Míč si převzal Faitl a poslal ho vysokým obloukem před branku Chaber. Tam ho nikdo nedokázal odhlavičkovat, snadno se ho zmocnil Junek a v poklidu otevřel skore. Za dvě minuty přesunul Grznár hru do pravé strany, následovala přihrávka před branku, kde se objevil opět nikým nekrytý Junek a v poklidu dorazil míč do sítě hostů podruhé.

Pět minut před poločasem přišla akce domácích jak přes kopírák. Tentokrát číhal na zadní tyči Viktorin
a bylo to 3:0. Za tři minuty ale hostující Kaňka zachytil výkop brankáře ještě před půlící čarou, následovala krátká kombinace a centr před branku. Ten si našel na zadní tyči Palma a do kabin se tak šlo za stavu 3:1.

Druhý poločas už domácí hru víceméně kontrolovali. V 66. minutě přišla jejich rychlá akce, míč za obranu
si zpracoval Viktorin, ale Dikusar předvedl skvělý zákrok a jeho střelu vyrazil. Obránci hostů jakoby už rezignovali a čekali gól, takže se k míči dostl snadno jediný hráč v pohybu Grábner a lehce ho zašoupl
do prázdné branky.

Závěr zápasu byl ještě zajímavý. V 84. minutě Jandu ve vápně fauloval Jírovec a domácí mohli zvýšit na 5:1. Ale nestalo se tak. Nařízenou penaltu poslal Červenka do břevna. A tak tečku za zápasem udělali hosté.
Po akci z pravé strany zůstal před brankou volný Dufek a zasunul míč k tyči na konečných 4:2.

Třeboradice – Dolní Chabry 4:2 (3:1)
Branky: 24. a 26. Junek, 40. Viktorin, 66. Grábner – 43. Palma, 89. Dufek. V 84. minutě neproměnil domácí Červenka penaltu. ŽK: 73. Kozler (Chabry). Rozhodčí: Tereba – Laštovička, Stěhule. Diváků: 90.
Třeboradice: Prebsl – Hruška (75. Richter), P. Červenka, Faitl, Farkaš – Grábner (68. Brunclík), Čáp, Viktorin, Grznár – Janda I, Junek (73. Kadeřábek). Trenér: Jiří Tesař.
Dolní Chabry: Dikusar – Kozler, Kaňka, Brabec, Jírovec – Zeman (59. Valenta), J. Červenka, Zorea, Dufek – Strnad, Palma. Trenér: Zdeněk Peclinovský.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Soupeř byl trochu oslabený a neměl všechny hráče k dispozici. My diktovali celý zápas tempo hry, byli lepší v kombinaci a měli více ze hry i z držení míče. V prvním poločase jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, ale soupeř taky, v útočné fázi měl kvalitu a zlobil rychlými protiútoky. Proměnili jsme tři šance do poločasu, ale konci inkasovali a o poločase jsme si řekli, že nesmíme povolit. Vypracovali jsme si další šance, navíc neproměnili pokutový kop. Zaslouženě jsme vyhráli, hráči podali solidní výkon.”
Zdeněk Peclinovský (Dolní Chabry): „Jeli jsme na mančaft, který je už delší dobu první a měli jsme veliké obavy. Myslím, že jsme ale herně nezklamali. Zase jsme doplatili na hrubé chyby při gólech. Ležérnost, neobsadíme hráče a zbytečně pak inkasujeme. Jinak to byl vyrovnaný zápas, dali jsme dva krásné góly. Chyběl nám Jarda Černý, Kovář, Barták, Linka, takže jsme jeli ve slabším složení, ale obstáli, i když jsme prohráli. Nečekali jsme, že bychom v Třeboradicích bodovali, ale herně jsme obstáli.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.
Nejlepší hráč Chaber: Maksym Dikusar.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice).

Lubor Mírek a Michal Káva