8.10.2017 > Podzimně sychravé a nakonec i deštivě říjnové odpoledne přineslo relativně zajímavý zápas na domácím těžkém pažitu.

 Od první minut se hrál rychlý fotbal, zřejmě z důvodu silného deště, tak aby hráči byli zahřátíJ Hned v první minutě Pavel hlavičkoval nad hostující branku. V 5 minutě hostující tým zahrával svůj roh, Hruby ovšem vystihl centr, a vyslal z vlastní poloviny do protiútoku Pavla. Ten, ještě čerstvý, převedl svoji typickou rychlost, dostal se po levé straně až do vápna soupeře a vyslal jedovatou střelu – ovšem pouze do boční sítě. V 16 minutě, opět při rohu hostí, se dostal odražený míč k Figimu, který udělal pár rychlých kroků na polovinu soupeře a chtěl rychlou přihrávkou najít Pavla. Ovšem všem přítomným divákům bylo jasné, že se ukopl a Pavla nenašel…ale k jeho ukopnutí se dostal na půlce Kadeř, využil taktéž své rychlosti, ovšem ve vápně nestačil obhodit vyběhnuvšího gólmana. Njn, nedáš – dostaneš > však to znáte. A tak v 19minutě se po pravé straně probil skoro od poloviny hřiště až před Chmeldu hostující Krátký, a podél domácího gólmana otevřel skóre zápasu – 0:1

Domácí ale nesložili zbraně a měli stále více míč na svých kopačkách. I když i hostující byli stále nebezpeční. Z jednoho takové souboje před svoji brankou musel odstoupit Hruby, neb měl tržnou ránu na hlavě. Až večer dokonce potvrzeno dvěma stehy v nemocnici na Bulovce.

Převaha domácích se nakonec projevila srovnáním skóre ve 37minutě, kdy se trefil Pavel Žofák – 1:1

Hned o minutu později se skóre k radosti 20 diváků měnilo znovu. Pavel zatáhl po pravé straně „loptu“, přízemním centrem hledal ve vápnu hostí někoho z nabíhajících. Až z levé strany při sprintoval  Figi a uklidil míč z místa penalty do sítě – 2:1.

Druhá půlka již nepřinesla tolik příležitostí, ale za zmínku stojí určitě akce z 60minuty, kdy si Kyndy zpracoval centr, obloučkem našel Pavla, ten hezky v běhu zpracoval a již ve vápně vyslal nebezpečnou střelu, kterou hostující gólman ovšem chytil. Hned o minutu později, běžela 61minuta, se skóre měnilo znovu ve prospěch domácích. To když se vydal na výlet pravý bek Míra, jeho první střela ve vápně hostí ještě gólman vyrazil, k jeho smůle ale opět k Mírovi, který se po druhé již nemýlil – 3:1.

Hosté se ovšem nevzdali a od obdržené třetí branky měli více ze hry. Jejich snaha nakonec vyústila ve snížení na 3:2, když se z půlkruhu trefil v 79minutě opět hostující Krátký – 3:2.

Převaha hostí gradovala, naštěstí pro domácí se už skóre nezměnilo.  Po odpískání zápasu si ještě domácí gólman neodpustil nevhodné hecování směrem k hostům a mohl být rád, že za A) nedostal fyzickou nakládačku od přiběhnuvších hostujících hráčů, za B) nedostal dostatečně barevné napomenutí od hlavního sudího. Navíc, když po zápase delegát zápasu Hruška o „psychopatovi v bráně“ hovořil v kabině rozhodčí tak, že by se nebylo co divit, kdyby nějakou patřičnou větu v zápisu utkání nezanechal.

 

Sestava: Chmelíček [9] – M. Žofák[7], Kvapil[8], Kejha[7], Hrubý[5](34. Bureš )  – Jan Šonský[6](85.Farkaš[7]), Lhota[7], Pokorný[6], Kadeřábek[5](71. Garcia [6] ) – Kyncl[8], Žofák[8]

Hodnocení trenéra: Na těžkém terénu se nám konečně podařilo porazit našeho neoblíbeného soupeře. Bohužel nám oba góly dal hráč, na kterého jsme měli obzvláště dávat pozor. To nechápu. Jinak na těžkém terénu kluci bojovali, dali hezké branky. Škoda nedotažených dalších akcí, ale to je náš věčný problém. Podržel nás gólman a máme tři bodíky. Díky všem co přišli.