převzato ze stránek PFS

9. října 2017 15:00» Fotbalisté Třeboradic potvrzují, proč jsou většinově pasováni na největšího favorita Pražská teplárenská přeboru: ve šlágru 9. kola vyhrál lídr soutěže na hřišti v té době druhého Braníku 3:2 a upevnil si vedení. V čele mají Třeboradice náskok pěti bodů na Duklu JM, o další bod zpátky je právě Braník. Podívejte se na nejzajímavější okamžiky zápasu a komentáře z obou stran.

„Odehráli jsme velmi dobrý zápas proti velice těžkému soupeři. Odpovídalo to postavení obou týmů v tabulce. Po celou dobu jsme byli lepším týmem, vedli jsme o dva góly, ale nechali jsme si dát branku na 1:2 a posledních deset minut prvního poločasu bylo od nás hluchých,“ hodnotil Jiří Tesař, trenér Třeboradic. „Závěr utkání byl těžký, soupeř se enormně snažil o vyrovnání.“

Hosté vedli po voleji Grznára a přesné střele Jandy uvnitř pokutového území brzy o dva góly. Ve 37. minutě se však po pohledné akci prosadil branický Novák. Třeboradický kapitán Čáp sice vrátil svému týmu dvoubrankové vedení, ale po dorážce Vybírala byl od 64. minuty opět rozdíl pouze jednoho gólu.

„Bylo vidět, že se hraje o první místo. Byl to pohledný fotbal, prohráli jsme o gól, ve finále asi zaslouženě, ale chci ocenit kluky, že i když prohrávali 0:2 a 1:3 a nedařilo se jim tolik fotbalově, tlačili se do toho, aby ze zápasu udělali drama. Hráli do poslední minuty a mohlo to klidně skončit remízou,“ říkal Martin Vališ, trenér Braníku.

Ten je po devíti kolech třetí se ztrátou šesti bodů na první místo. „Chtěli bychom nahoře určitě zůstat, ale prvotní cíl je, abychom neměli problémy se záchranou,“ plánuje Vališ. „Zatím musíme být spokojení, jen nás trápí domácí zápasy, je to málo.“

I tak Braník zůstává mezi nejlepšími. Podle kapitána Milana Cvrčka však nejspíš nemůže pomýšlet na první pozici. „Není otázka, kdo vyhraje přebor, ale o kolik bodů Třeboradice zvítězí. Hrají si svou soutěž,“ pravil Cvrček.

Co na to Třeboradice? „Zvládli jsme dva velmi těžké zápasy proti Dukle i Braníku za sebou, v pořádku. Ambice na první místo máme a daří se nám je naplňovat. Neprohráli jsme, vedeme o pět bodů, ale remizovali jsme v Ďáblicích a na Vršovicích. Zatím je to solidní, když bych to hodnotil jako ve škole, tak bych dal chvalitebnou,“ řekl Tesař.