převzato ze stránek PFS 

23. října 2017 15:35» Celou hodinu dokázali fotbalisté Újezdu držet krok s lídrem přeboru Třeboradicemi. Pak na Kadlecovu branku v 62.minutě stačil ještě Kovář tři minuty před koncem odpovědět, ale Junkova trefa v poslední minutě zápasu poslala domácí celek definitivně do kolen. Už sedm kol tak Újezd čeká na vítězství a naposledy se z něho jeho hráči radovali 3. září v zápase s Vršovicemi.

Na těžkém a podmáčeném terénu, před velice slušnou návštěvou, se hrál od úvodních minut vysoce atraktivní a pohledný fotbal se spoustou šancí na obou stranách. Domácí, na předposledním příčce tabulky, bojovali o důležité tři body, hosté chtěli i nadále prodloužit svoji neporazitelnost.

A začali opravdu aktivně. Už po půl minutě zachytil chybnou Blažkovu rozehrávku Kadlec, naservíroval
balón Grznárovi a ten poprvé prověřil kvalitu gólmana domácích. Blažek skvělým zákrokem střelu do pravé šibenice zlikvidoval.

Domácí odpověděli po pěti minutách Konejlovým přímým kopem, jenže první jeho pokus skončil ve zdi
a následná dorážka proletěla vysoko nad břevnem. A hned z rychlého protiútoku udeřili hosté.
Na Grznárovu přihrávku za obranu si šikovně naběhl Junek, dostal se až do vápna, kde první střelu
mu stačil Blažek vyrazit, ale na opakovanou dorážku už nestačil – 0:1.

Z rychlého vedení se však hosté dlouho neradovali. Ve 13. minutě rozehrál Kovář z pravé strany rohový kop na Kodra, ten poslal vysoký centr před branku a nabíhající Konejl pohotovou hlavičkou srovnal na 1:1. Prebsl v hostující bráně sice balón zachytil, ale byl s ním už za brankovou čárou.

O dvě minuty později mohl po rychlé akci domácích otočit skóre Bouška, když se objevil zcela sám před gólmanem hostí, ale ten mu stačil v posledním okamžiku nohou vyrazit míč na roh. Po jeho rozehrání se mezi tyče hostující brány nevešla dělovka Příhody. Vzápětí zase na druhé straně se po Kadlecově pasu řítil na domácí branku Janda I, ale vybíhající Blažek byl nakonec u míče dříve a šanci hostů tak zmařil.

Ve 24. minutě při rychlé akci domácích po pravé straně načechral balón do šestnáctky Konejl a Křelina parádní hlavičkou do levé šibenice otočil na 2:1.

Stejný hráč mohl po dalších třech minutách vedení domácích navýšit, když po přetaženém Kovářově centru číhal u vzdálenější tyče, ale balón nakonec mezi tyče nenasměroval.

Domácí si tak své vydřené vedení užívali pouhých deset minut. Ve 34. minutě Janda I ideálně vysunul kupředu Kadlece, ten se dostal s balónem až před povyběhnutého Blažka a přízemní střelou k tyči vyrovnal na 2:2.

Po dalších dvou minutách to byli zase hosté, kteří mohli po sólu Jandy II jít znova do vedení, ale Blažek
v domácí brance čaroval a famózním zákrokem držel nadále remízu. A když se těsně před přestávkou neprosadil na druhé straně v dobré příležitosti Konejl, odcházela obě mužstva do kabin za nerozhodného stavu.

Ani po změně stran nebyla o vzrušující okamžiky před oběma brankami nouze. Hned z první akce domácích mohl po centru Vávry rozhodnout Bouška, ale kutálející se balón mu v rozhodujícím okamžiku z nohy utekl.

Chvíli na to připravil Křelina ideální palebnou pozici nabíhajícímu Kovářovi, ale ten z několika kroků hostující bránu minul. Vzápětí si na druhé straně Blažek poradil s dalekonosnou střelou Grznára. Velice aktivní Grznár byl i u další pohledné akce hostů, po které tvrdě zakončoval Janda I a Blažek v domácí brance opět bravurně zasáhl.

Přišla však 62. minuta a velká hrubka domácích, při které Příhodův rozehraný přímý kop zachytil ve středu hřiště Kadlec, využil toho, že Blažek byl daleko z brány a balón napálil z velké vzdálenosti do sítě. Hosté tak znova otočili výsledek v jejich prospěch na 2:3.

Domácí byli obdrženou brankou viditelně zaskočeni a Grznár s Čápem měli další velmi dobré příležitosti
k tomu, aby mohli vedení hostů navýšit. Proti byl však nestárnoucí Blažek, který několika dalšími parádními zákroky svůj tým nejen podržel, ale odčinil tak i jediné zaváhání při třetí brance.

V závěrečné čtvrthodině se domácí znova nadechli a chtěli dovést zápas alespoň k remíze. Nejdříve se ve vápně dostal k odraženému míči Křelina, ale při pokusu o zakončení mu z nohy sklouzl. Pak nebezpečný Kovářův centr proletěl podél brány a utekl jak Kodrovi, tak i střídajícímu Bednářovi.

V 80. minutě po hezké výměně Kováře s Konejlem, měl vyrovnání na kopačce Bednář, avšak Prebsl mu nohou stačil jeho slabou ránu vyrazit. Tlak domácích však gradoval a tři minuty před koncem bylo vyrovnáno. Velkou měrou se o to zasloužil obránce Vávra, který u vápna hostí vybojoval zdánlivě ztracený míč, přistrčil jej Kovářovi a jeho tečovaná střela pak skončila za Prebslovými zády.

Když už se zdálo, že vyrovnaný souboj skončí spravedlivou dělbou bodů, ozvali se ještě jednou hosté
a to velmi hlasitě. Běžela poslední minuta, kdy po obléhání domácí brány a přesném centru Jandy I
se podruhé v zápase trefil Junek a upravil na konečných 3:4.

Třeboradice tak ani v jedenáctém soutěžním utkání neokusily hořkost porážky a nadále drží vedoucí příčku Pražská teplárenská přeboru. Újezd v posledních sedmi zápasech získal pouhý bod a jeho situace na opačném pólu tabulky začíná být kritická.

Újezd nad Lesy – Třeboradice 3:4 (2:2)
Branky: 13. Konejl, 24. Křelina, 87. Kovář – 6. a 90. Junek, 34. a 62. Kadlec. ŽK: 49. Bouška, 80. Konejl –
73. Kvapil. Rozhodčí: Kalcovský – Tereba, Nebáznivý. Diváků: 200.
Újezd nad Lesy: Blažek – Vávra, Kučera, Příhoda, Veselovský (75. Bednář) – Soroka (83. Cikhart) – Konejl, Kovář, Kodr, Bouška – Křelina. Trenér: Milan Šafr.
Třeboradice: Prebsl – Červenka (39. Kvapil), Čáp, Faitl, Hruška – Janda II (83. Kadeřábek), Grznár – Kadlec, Viktorin, Janda I – Junek. Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Milan Šafr (Újezd nad Lesy): „Je to pořád smůlovitý zápas, od začátku sezóny. Je potřeba si přiznat,
že děláme hloupé chyby, že když se nám podaří nepříznivý výsledek obrátit, tak opět uděláme školáckou chybu. Nezvládáme to, nemáme na to mančaft. Soupeř si dnes nezasloužil ani bod, natož vyhrát. Nakonec tady vyhrál i když na šance jsme byli lepší. Bohužel za to si nikdo nic nekoupí. Je to asi pro nás syndrom, tenhle půlrok. Nevím, co se s tím dá dělat, trpím každý zápas. Po každém utkání si říkáme, že to bylo minimálně na remízu, už pomalu ztrácím trpělivost, není to možné. Pokud budeme dělat takové hrubky,
tak nevyhrajeme žádný zápas.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Hrálo se utkání na velmi těžkém terénu, s poměrně kvalitním soupeřem.
Tvrdím, že přebor je hrozně moc vyrovnaný. Poslední tým tabulky hrál velice dobře proti nám. Určitě nebyl horší. My jsme nepodali optimální výkon a se štěstím zvítězili. Necháme si dát na 3:3. Ztratíme vedení
a naštěstí jsme hlavou dali čtvrtý gól. Můžeme říct, že jsme dnes utrpěli vítězství.”

Nejlepší hráč Újezdu nad Lesy: nikdo.
Nejlepší hráč Třeboradic: Milan Čáp.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice).

Václav Kozel / PFS