převzato ze stránek PFS

6. listopadu 2017 14:00» Před rokem to byl třaskavý souboj o první místo, tentokrát duel prvního s posledním. Domácí vydatně vyztužili sestavu posilami z kádru divizního áčka, ale ani to nepomohlo. Brankář Foferka má v divizi dvě vychytané nuly, za béčko v přeboru inkasoval čtyřikrát. Nutno ale uznat, že mu obránci moc nepomáhali a jejich chyby soupeř prostě a bez milosti trestal.

Hosté jakoby v úvodu čekali, co domácí posílený tým bude předvádět a do útoku se moc nehrnuli. Už ve 3. minutě vnikl do šestnáctky Třeboradic Měska. Z úhlu přehazoval Bartalského, ale branku netrefil. V 17. minutě to Měska zkoušel z levé strany. Tentokrát přihrával Tylšarovi, ten ale tísněn Farkašem branku v čisté šanci přestřelil.  A přišel trest. Grznár z rychle rozehraného protiútoku našel mezi stopery volného Junka, ten si míč narazil s Kadlecem a sám proti Foferkovi s klidem poslal míč do sítě – 0:1.

Od tohoto okamžiku se poměr sil na hřišti změnil jednoznačně ve prospěch hostů. Domácí měli ještě jeden náznak šance, ale Měska branku přestřelil. Ve 42. minutě hosté předvedli další rychlý výpad. Junek sklepl na vápně míč Kadlecovi a ten jej přes celou branku poslal k pravé tyči – 0:2.

Po přestávce Třeboradice domácím rychle zaplašily všechny myšlenky na případný zvrat. V 56. minutě rozehrály rohový kop z levé strany. Na bližší tyči zůstal volný Hruška a upravil na 0:3.

V 63. minutě bylo dílo zkázy pro domácí dokonáno. Do jejich vápna se vřitil Kadlec a byl zastaven faulem. Penalta! Míč si připravil Janda I, ale Foferka jeho střelu vyrazil. Tím dokonale zaskočil své obránce, kteří nechali Jandu míč doběhnout a dorazit do sítě. 0:4 a hotovo.

Motorlet B – Třeboradice 0:4 (0:2)
Branky: 18. Junek, 42. Kadlec, 56. Hruška, 63. Janda I. V 63. minutě neproměnil Janda I (Třeboradice) penaltu. ŽK: Hráno bez karet. Rozhodčí: Gunitš – Kučera, Zloch. Diváků: 40.
Motorlet B: Foferka – Eppert (70. Arzumanyan), Burýšek, Filip, Podzemský – Tylšar (50. Bužík), Zdichynec, Kubišta, Valín (66. Zítka) – Měska, Gábor (50. Šíma). Trenér: Zdeněk Mikuš.
Třeboradice: Bartalský – Hruška, Červenka (15. Brunclík), Faitl, Farkaš (66. Kvapil) – Čáp – Kadlec, Viktorin, Grznár (63. Kadeřábek), Janda I – Junek (81. Benda). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Zdeněk Mikuš (Motorlet B): „Rozdíl mezi prvním a posledním byl prostě vidět. Hosté ukázali svojí zkušenost a vyhráli zaslouženě. My jsme se jim snažili vyrovnat fotbalově, to se nám i dařilo, ale právě ta zkušenost rozhodla. Měli jsme tam v úvodu nějaké šance, nedali a soupeř hned svou první příležitost využil. Pak už to dovedl k jasnému vítězství.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Domácí byli posílení hráči z áčka a ta kvalita tam byla. Začátek byl vyrovnaný. Prvních dvacet minut měli domácí nějaké šance. Když jsme přežili jejich tutovku, prakticky z protiútoku jsme šli do vedení. Do půle jsme přidali druhou branku. Po přestávce už jsme jednoznačně převzali otěže zápasu. Po všech stránkách jsme byli lepší, agresivnější, fotbalovější. Dali jsme čytři góly a bylo to zasloužené vítězství.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Ondřej Měska.
Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Viktorin (Třeboradice).

Lubor Mírek / PFS