23.3.2018  > Zimní přípravu začal B-tým 31. 1. 2018 pod novým trenérem – Honzou Novákem.

Postupně přicházeli 4 nový kluci – Tomáš Podaný, Honza Niessner, Pavel Kvapil a Michal Junek. “ Všichni budou určitě platnými členy týmu. Trénujeme 2x týdně a s docházkou jsem zatím spokojen, v průměru chodí 13-14 lidí“, ohodnotil zimní přípravu trenér.  V zimní přípravě béčko odehrálo 4 přípravné zápasy (Hovorčovice 1:2, FC Mělník 1:3, Vyšehrad 2:4 a Loko Vltavín „B“ 3:0). Během přípravy se trenér snaží změnit herní systém – na útočnější hru. “ Kluci se změnou bojují statečně a věřím, že do začátku sezony budeme připraveni“ doplnil Honza Novák.

První zápas jarní sezóny odehraje B-tým již tuto neděli od 16 hod na umělce ČAFC s jejich B-týmem.

Poslední odehraný zápas s LOKO Vltaví na Střížkově ohodnotil trenér takto:

Zápas s Loko Vltavín

Sestava:

Chmelíček – Petlan, Kvapil, Češpivo – M. Žofák, Lhota, Zima, Niessner, H. Šonský – Kyncl, P. Žofák
Náhradníci: M. Junek, Hrubý, Bureš

Branky: 32. M. Žofák (Lhota), 72. Junek, 82. Junek

V posledním přípravném utkání jsme se utkali se soupeřem z I.A. třídy – týmem Loko Vltavín „B“. Soupeř byl doplněn hráči z dorostu, takže nás čekal mladý, běhavý soupeř, který chtěl hrát fotbal.
Našemu týmu nevyšel začátek zápasu a Lokáda nás od začátku zápasu zatlačila. My jsme si nedokázali přihrát, vše nám odskakovalo a jednoduše jsme ztráceli balony. Už od obrany jsme pouze nakopávali balony, které sbíral soupeř a ten se na nás neustále valil. K tomu jsme se špatně posouvali a vznikali tak mezery, které soupeř naštěstí golově neproměnil. Zhruba od 25. minuty jsme se probrali a začali hrát i my. V 32. minutě vhazoval Mára Češpivo aut, Pavel Ž. dobrým pohybem uvolnil místo pro Figyho, který se uvolnil přes obránce a necentroval před branku, kde nabíhal Míra Ž., který zakončil z první do branky – 1:0.
Tato branka nám pomohla a trochu jsme se uklidnili. Další šanci měl cca po 5ti minutách Pavel Žofák, který se uvolnil a cca z 25 metrů vystřelil krásně, ale bohužel přesně do tyče.

Druhý poločas jsme opět začali vlažně a soupeř měl několik šancí, které naštěstí pro nás neproměnil. Největší byla cca v 60. minutě, kdy už měl hostující útočník prázdnou branku, naštěstí asi z 5ti metrů branku netrefil. V 65. minutě jsme měli šanci na navýšení skóre, ale bohužel Junyho při samostatném úniku vychytal dobře chytající brankař soupeře. Lokáda poté vrhnula všechny síly do útoku a nám tím vznikali možnosti pro rychlé protiútoky. V 72.  minutě se na hranici vápna dostal k balonu Juny, přešel přes 3 soupeře a zakončil přesně k tyči – 2:0. V 82. minutě po dalším protiútoku a dlouhém balonu za obranu Juny přetlačil obránce Vltavína a prostřelil brankaře a bylo rozhodnuto– 3:0

V přípravě jsme si tak tedy připsali první výhru. Pro soupeře je výsledek možná až moc krutý, když nám se podařilo své šance proměnit, zatímco oni své nedali.