převzato ze stránek PFS

14. dubna 2018 17:00» Nováček z Chaber dostal v prvním kole sedm gólů od Braníku. V kole s pořadovým číslem 21 šest od Třeboradic. Hosté se dostali rychle k dvoubrankovému náskoku, ale do přestávky přišel kontaktní gól po výstavní střele Zemana. Zápas zlomil šťastný gól Grznára z přímého kopu a Chabry naprosto propadly v závěru zápasu, kdy pochybách středu obrany inkasovaly ještě třikrát během pěti minut. Ve 12. minutě byl u pravé postraní čáry faulován Kadlec. Přímý kop zacentroval před branku Grznár, domácí nezachytili náběh Viktorina a jeho rybička a zakončení hlavou skončilo vedoucím gólem – 0:1.  Uplynulo dalších dvanáct minut a Třeboradice přidaly druhý gól. Tentokrát po akci z levé strany, kterou zakončil pohotovou ranou na bližší tyč Grznár. Dikusar se po míči jen ohlédl. Domácí se do hry vrátili kontaktním gólem ve 41. minutě. A ten stál zato. Míč potáhl před vápno Dufek, přiťukl ho Zemanovi a jeho bomba zatřásla břevnem a odražený míč skončil za čárou, což ukázal pohyb asistenta rozhodčího k půlící čáře.

Naděje domácích na lepší výsledek žily do 59. minuty. To zahrával přímý kop z pravé strany Grznár, míč prolétl houštinou hráčů před brankou a nakonec zapadl do sítě – 1:3. Závěr zápasu domácí naprosto nezvládli a inkasovali ještě třikrát. V 84. minutě si míč po rohovém kopu našel na vápně Hruška a piohotově jej poslal přesně k levé tyči domácí branky – 1:4Za dvě minuty se při rozehrávce domácích nedohodl Brabec s Černým a Viktorinovi se otevřela cesta k brance. Svůj náběh zakončil na 1:5. Po dalších třech minutách přišla opět fatální chyba středu domácí obrany a tentokrát upaloval sám na branku Junek. S přehledem poslal míč za záda Dikusara a připsal si svůj první jarní gól. 1:6 a druhý debakl Chaber v soutěži na vlastním hřišti byl na světě.

Dolní Chabry – Třeboradice 1:6 (1:2)
Branky: 41. Zeman – 12. a 86. Viktorin, 24. a 59. Grznár, 84. Hruška, 89. Junek. ŽK: 34. Černý, 75. Palma, 77. Bauer – 31. Kadlec, 72. Benda. Rozhodčí: Hrivík – Kalcovský, Štípek. Diváků: 150.
Dolní Chabry: Dikusar – Kozler, Brabec, Černý, Palma (75. Veselý) – Jírovec – Jiroušek (46. Outlý), Bauer, Dufek, Strnad – Zeman. Trenér: Zdeněk Peclinovský.
Třeboradice: Prebsl – Hruška, Faitl, Červenka, Farkaš – Čáp – Benda (73. Kadeřábek), Kadlec (81. Kyncl), Viktorin, Grznár – Brunclík (69. Junek). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Zdeněk Peclinovský (Dolní Chabry): „Myslím si, že do stavu 1:2 se s nimi dalo hrát. Pak jsme začali kupit chybu na chybu a oni to trestali. Hráli jsme si na fotbalisty, ztráceli míče v rozehrávce a chyboval i brankář. Tři góly dostaneme v závěru a všechny po našich hrubých chybách.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Hráli jsme proti soupeři, který má kvalitní tým. Po vydařených akcích jsme dali dva góly. Do přestávky se domácím podařilo snížit po krásné střele. Až do třetího gĺu hráli domácí dobře 
a až tento gól je zlomil. Po něm odpadli a nám se po jeho chybách podařilo přidat v závěru další tři branky. myslím, že jsme podali kvalitní výkon a vyhráli zaslouženě.”

Nejlepší hráč Chaber: Šimon Jírovec.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Grznár (Třeboradice).

Lubor Mírek / PFS