15.4.2018 17hod > Tým se opět sešel v pozměné sestavě, ale jak v předzápasové přípravě v kabině poznamenal trenér, mělo by se proti soupeřům z horní poloviny tabulky hrát lépe než proti těm z nižších pater.Mno..

První minuty byl z obou stran hodně aktivní a hra se přelévala ze strany na stranu. Ve 12 minutě přišel důležitý moment prvního poločasu. Hostující Fialka si ve vápně třeboradických zpracoval míč, rychle se otočil. Ondra P. při snaze následovat rychlý pohyb útočníka následovat bohužel uklouzl a během pádu srazil i Fialku. Rozhodčí nařídil jednoznačně penaltu.  Hostům se ale penalta nepovedla, když Štefan mířil vysoko nad bránu „Chmeldy“.

To třeboradické béčko trochu nakoplo a hned o minutu později předvedli pěknou akci, když po trase „ Hruby“ > Míra > „Kyndy“  posledně jmenovananý zatáhl míč až na hranici vápna, chtěl z pravé strany pod sebe ještě nalét nabíhajícího Míru Ž, ovšem gólman byl připraven.  Jen o 4 minuty později, běžela 18 minuta se ovšem skóre již měnilo. „ Kyndy“ na polovici hriště přetlačil při zpracování míče soupeře a hezkým obloučkem vybídl k další akci Pavla. Ten se mezi dvěma bránícími hráči Xaverova nenechal odstrčit a nakonec z hranice vápna pěknou, rychlou, střelou nedal vyběhnuvšímu gólmanovi šanci – 1:0.  Druhá střela na brankáře a gól, tomu se říká produktivita!  Bohužel do konce poločasu převzali větši aktivitu opět hosté a tlačili se do dalších akcí. Obrana domácích ale byla pozorná a nepřipustila žádnou akci, která by ohrozila branku „Chmeldy“.

Do druhého poločasu nastoupili hosté hodně aktivně a třeboradičtí moc nestíhali. U rozehrávek byli pozdě, stejně tak u případných soubojů. To bylo „odměněno“ hned dvěma žlutými kartami pro „ Kyndyho“ i Máru.  Tedy již na začátku druhého poločasu se přiostřilo a  hlavní rozhodčí začal na obě strany podivně rozhodovat.  Do cca. 60 minuty se ještě hrál celkem rovnocený zápas a domácí mohli útéct na rozdíl dvou branek, když v 56 minutě Míra zahrával střílený centr do malého vápna, k míče se sice opět dostal „Kyndy“ ale hlavou míč bohužel neusměrnil do brány, ale nad. Tato akce byla zřejmě pro domácí zlomová, protože od té doby se začali domácí převážně bránit, bez nějaké konkrétnější akce směrem dopředu. Což tedy bylo v cca. 65 minutě hodně brzy. S přibývajícím časem se na hřišti, i mimo něj, začalo přiostřovat, bohužel.

Útočním akcím naštěstí třeboradická obrana odolávala a to hlavně za přispění výborně pozičně hrajícího Ondry Poláka. Bohužel toto bránění hubeného vítězství nevydrželo. Běžela 82 minuta a hostující útočník běžel sám na „Chmelda“. Ten vychytal, ale se míč odrazil do zámezí. Rozhodčí rozhodl, že se jednalo o roh. Bohužel toto rozhodnutí se „Chmeldovi “ s „ Hrubym“ nelíbilo a dohadovali s rozhodčím a okolím jestli byl / nebyl roh. Hosté na nic nečekali a roh rozehráli tak, že z malého vápna skoro nikým nekrytý Fialka skóroval – 1:1.  A hned byli hosté na koni… i když domácí trenér burcoval třeboradické, bohužel převaha byla stále na straně hostí. Těm se tlak do poslední minuty vyplatil, když v 90 minutě z půlkruhu před velkým vápnem vystřelil přízemní střelu Lukeš a k tyči nedal „Chmeldovi“ šanci – 1:2. Škoda takové prohry..

Třeboradice B – SC Xaverov Horní Počernice 1:2 ( 1:0 )  Branky: 18 Žofák Pavel – 82. Fialka M.; 90 Lukeš D.

Sestava:

Chmelíček (6) – Hrubý (4), Pokorný (5), Kvapil (4) – M. Žofák (6), Polák (7), Lhota (4) (54´Bureš), Zima (4) (60´Petlan), Češpivo (5) – P. Žofák (6), Kyncl (6)

Hodnocení trenéra: Sice jsme dlouho vedli, ale vyhrát jsme si nezasloužili. Soupeř nás přehrával a my byli druhý poločas pasivní. Vyložených šancí jsme možná měli více, ale bohužel jsme nevstřelili druhou branku, která by pravděpodobně zápas rozhodla. Bohužel se stále opakuje, že po vstřelené brance necháme hrát soupeře a místo abychom se snažili přidat ještě další, rozhodující, branku tak začneme bránit. Na jaře jsme hráli 4 zápas, počtvrté jsme vedli minimálně o 1 branku, ale druhý zápas jsme prohráli. Od některých hráčů navíc očekávám lepší výkony. Honza Novák

J.Čáp / SK Třeboradice