převzato z PFS

7. května 2018 09:47» Sedmnáct minut před koncem padl Braník na lopatky, když do jeho sítě poslal míč po pohledné akci Kadlec. Do té doby favorit zahazoval šance a zdálo se, že by mohl klopýtnout. Tohle bylo ale vysvobození. A když chvíli před koncem parádní ranou z dálky navýšil vedení Třeboradic Viktorin, nebylo co řešit. Vedoucí tým přeboru si připsal do tabulky další tři body.

Před rokem vyhrál Braník v Třeboradicích 5:3, a tak se možná fanoušci těšili na přestřelku. Jenže tentokrát si na góly museli počkat. Nuda to však rozhodně nebyla. Na domácí straně se blýskl parádní ranou 
z trestného kopu Kadlec, ale radost mu pokazil skvělý zákrok gólmana Kudláčka. Braník odpověděl akcí po ose Cvrček – Pekárek – Trávník. Posledně jmenovaný pálil z hranice vápna, brankář Krch ovšem střelu bez potíží lapil.

Oba týmy se snažily, ale útočné akce často končily tím, že sklaply ofsajdové pasti. Na straně hostů se v ní třikrát v krátkém časovém úseku ocitl Šalanda, jednou mu zmařil šanci včasným vyběhnutím Krch. Většinu času se ale hrálo na polovině Braníka. Třeboradice ale kolabovaly v koncovce.

Střelec Junek pálil vedle branky. Oblouček Junka se pak snášel do branky, jenže přišel zásah jednoho 
z bránících hráčů, dorážka Kadlece se pak mezi tyče nevešla. Pak prověřil pozornost branického brankáře opět Viktorin, ale skóre se neměnilo. Osm minut před půlí pak domácí špílmachr s osmičkou na zádech poslal do šance Kadlece, ale ten nemířil přesně. Stejný hráč pak chvíli před půlí prohrál souboj
s brankářem hostů, který jeho další pokus dokázal vyrazit.

I druhou půli odstartovala šance Třeboradic, ale Farkaš si přízemním pokusem na gólmana nepřišel. 
Pak už se málem fanoušci dočkali. Trestný kop Kadlece však nakonec jen zazvonil na břevno branky hostů a příznivci místo radosti ránu nakonec jen srovnávali se sparťanem Stanciuem, jenž podobně pálil v pátek
v lize proti Zlínu. S dorážkou už si poradil jistý Kudláček.

Pak o sobě dal vědět i Braník. Cvrček po akci z pravého křídla zkoušel střílet z úhlu, obrana však jeho pokus bez problémů zastavila. Pak si pro změnu Trávník předkopl v úniku míč.

Do útoku se pak hnaly opět Třeboradice, ale v slibné pozici Grznár netrefil dobře míč. Pak Grznár posadil přesným centrem míč na hlavu Junka, fanoušci už málem slavili gól, jenže proti byl opět branický brankář. Za chvíli už ale Třeboradice opravdu vedly. Po křídelní akci a přihrávce Grznára míč dostal do sítě hostů Kadlec a prakticky rozhodl utkání.

Za chvíli autor gólu viděl červenou kartu, když po odpískání zakončil akci. Protože už měl jednu žlutou kartu, přišel druhý podobný trest a třeboradický hrdina se poroučel předčasně do šaten. Braník ale ani 
v přesilovce nenašel sílu s utkáním něco udělat. Naopak v závěru ještě inkasoval druhý úder. Specialista na krásné góly Viktorin napřáhl z pořádné dálky, míč však nasměroval do horního rohu branky. Byla to paráda, za kterou by se nemusely jistě stydět i nejslavnější evropské ligy. V tu chvíli bylo definitivně hotovo.

Třeboradice – Braník 2:0 (0:0)
Branky: 73. Kadlec, 87. Viktorin. ŽK: 25. Kadlec, 38. Benda, 44. Červenka, 90. Hruška – 54. Cvrček, 
57. Pechač. ČK: 77. Kadlec (Třeboradice). Rozhodčí: Maretta – Toman, Vojtěch. Diváků: 90.
Třeboradice: Krch – Benda, Votava, Faitl, Hruška – Červenka – Kadlec, Viktorin (89. Brunclík), R. Farkaš 
(68. P. Janda), Grznár (83. Čáp) – Junek (87. Kadeřábek). Trenér: Jiří Tesař.
Braník: Kudláček – Kodytek, Neveršil, Vybíral, Pechač – Šebák, Mráz (59. Pechar) – Pekárek, Šalanda, Cvrček (68. Novák) – Trávník. Trenér: Petr Kotlín.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice): „Byl to těžký zápas. Je to jako obehraná písnička. Je jedno, jestli proti vám stojí druhý, sedmý nebo čtrnáctý tým tabulky, kvalita je podobná a zápasy rozhodují určité momenty. Tady jsme ale byli celý zápas lepší, měli jsme víc příležitostí. Nedali jsme tři, čtyři šance. Naštěstí jsme po krásné akci ze strany dali gól Kadlecem a pak jsme to potvrdili nádhernou střelou Viktorina. Byl to vydřený, těžký zápas, ale zaslouženě jsme získali tři body.”
Petr Kotlín (Braník): „Zápas se vyvíjel vyrovnaně. V prvním poločase byl soupeř aktivnější, měl možná víc brankových příležitostí, ale i my jsme hráli v poli dobře. Snažili jsme se utlumit kvalitu Třeboradic, což si myslím, že se nám podařilo. Zápas rozhodl první vstřelený gól, pak už jsme se nedostávali k zakončení, 
jak bychom potřebovali, i když jsme měli o jednoho hráče víc.“

Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.
Nejlepší hráč Braníku: Marek Šebák.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Petr Viktorin (Třeboradice).

René Machálek / PFS