SK Třeboradice „B“ – TJ Junior Praha 2:0 

18.8.2018

 

Třeboradice vstoupili do nové sezony s několika změnami – skončili zkušení hráči Ondra Polák, Vláďa Kejha, Ondra Pokorný, dále skončil Tomáš Zima, do áčka se posunul Tomáš Kyncl a po tomto zápase odjíždí na roční studium do Dánska Honza Šonský.

Naopak jsme v týmu přivítali Milana Novotného z Kačerova, Ondru Kokošku, Dana Andrisáka, Martina Paceho, Kubu Horejše a naplno se vrátil Andy García. Před zápasem se ještě bohužel opět zranil Míra Žofák a tak změn bylo opravdu hodně.

Po dlouhé letní pauze nás v prvním mistrovském utkání čekal nováček soutěže – TJ Junior Praha. Soupeř, který prolétl 2.třídou naprosto bez problémů a vstřelil impozantních 111branek za 20 zápasů. Od soupeře jsme tedy očekávali útočný fotbal.

I tak jsme měli utkání od začátku utkání pod kontrolou, balon jsme drželi na našich kopačkách a soupeře v podstatě do ničeho nepouštěli. Odměnou nám byla branka v 15´minutě, kdy novic Milan Novotný postupoval sám na brankáře, udělal mu kličku, ale při té se dostal do velkého úhlu na zakončení. Nastřelil tedy balon zpět před branku, kde si ale hostující hráč Václav Dub srazil balon do vlastní branky. Vedli jsme tedy 1:0.

Zápas poté pokračoval stále stejně. Třeboradičtí drželi balon, ale bohužel vždy vázla před finální fáze, kdy jsme často nepřesnou přihrávkou ztratili balon. Hra se tedy odehrávala hlavně ve středu hřiště a šancí bylo pomálu. Tak skončil i první poločas a do kabin se odcházel za stavu 1:0.

Druhý poločas začal stejně jako první skončil. Balon drželi třeboradičtí, ale šancí bylo poskromnu. To se změnilo opět v 68. minutě, kdy po pravé straně utekl Honza Šonský a nahrál před bránu nabíhajícímu Milanovi, který neměl problém balon uklidit do sítě – 2:0.

Kdo čekal, že začnou padat další branky tak se mýlil. Hra byla stále stejná, Junior se téměř k ničemu nedostal a pokud ano, tak to vyřešil v klidu chytající Hory.

Utkání tak dospělo k výhře 2:0 a úspěšnému vstupu do sezony

Hodnocení trenéra:  Jsem rád za úspěšný vstup do sezony. Soupeře jsme příliš neznali a tak jsme nevěděli co očekávat. V zápase ale bylo dost nepřesností. Chyběla mi větší nabídka hráčů a častější zakončení. Chceme být více dominantní, ale bohužel to se nedařilo. I tak jsem za výhru a za čisté konto rád.

Sestava:
Horejš – Hrubý, Kvapil, Češpivo (K), Šonský Jiří – P. Žofák, Petlan, Podaný, Lhota (67´Kokoška) – Novotný (82´Andrisák), Junek (54´Šonský Honza)

Branky: 15´ vlastní Dub, 68´Novotný

1 + 5 =