SK Ďáblice „B“ – SK Třeboradice „B“ 2:3

17.11.2018 > Poslední utkání podzimní sezony jsme odehráli v sobotní dopoledne na hřišti nedalekých Ďáblic. Utkání jsme museli odehrát a umělé trávě velmi malých rozměrů, která sváděla ke spoustě soubojů. Vzhledem k souběžně hranému utkání našeho „A“ týmu jsme dnes nemohli počítat s Kadeřem. Do branky se tentokrát postavil Hory a oproti minulém utkání na Čafce se do sestavy vrátil ještě Petloš.

Utkání jsme začali nejlépe jak jsme mohli. Už po 30ti vteřinách zahrál Hruby dlouhý balon na Andyho, který prodloužil na Milana. Ten byl rychlejší než domácí obránce a postupoval sám na brankáře. Ten jeho střelu vyrazil pouze na dobíhajícího Figyho a ten již neměl problém uklidit balon do sítě – 0:1

Ďáblice byly naší rychlou brankou jako opaření a mohly inkasovat podruhé. Na naší levé straně jsme se rychlou kombinací dostali na druhou stranu a po přihrávce Podyho postupoval sám na brankaře Kokíno, který ale boužel netrefil vůbec branku. Domácí se postupně osmělovali a jednoduchými dlouhými nákopy si začali vytvářet šance. V 15´minutě jsme před vápnem faulovali a k balonu se postavil Radomskiy. Jeho nepříliš prudká, ale dobře mířená střela ještě před Horym skočila a zapadla k naší levé tyči – 1:1.

Hra se poté vyrovnala a na hřišti bylo plno soubojů. Ve 38´minutě jsme se dostali opět do vedení. Andy běžel za dlouhým balonem u kterého byl dřív než domácí obránce, který byl v souboji pozdě a Andyho fauloval – penalta. Balon si vzal Pavel Žofák a bez problémů penaltu proměnil – 1:2. Do poločasu se už nic výrazného neudálo a tak jsme šli do kabin za stavu 2:1 pro nás.

Druhý poločas jsme začali opět aktivně a měli balon více na kopačkách.A v 62´ minutě jsme domácím odskočili na rozdíl 2 branek. Na naší levé straně jsme kopali standardku, Figy našel na zadní tyči nehlídaného Kvápu a ten zvýšil na 1:3.

V 67´minutě měli domácí opět standardku. Pěknou střelu ale Hory i s pomocí břevna vyrazil. Z dvoubrankového vedení jsme se radovali ale jen 10 minut. Dlouhý balon za naší obranu Hory špatně odhadl a vyběhl. Bohužel u balonu byl ale dřív domácí Češka a ten uklidil do prázdné branky – 2:3.

A za 5 minut mohli domácí srovnat. Po rohovém kopu byl sám před brankou domácí útočník, ale nikým neatakován naštěstí pro nás přestřelil. My mohli definitivně rozhodnout chvilku před koncem. Po pěkné kombinaci Figyho a Hrubyho postupoval druhý zmiňovaný ze strany sám na branku, mohl ještě přihrávat lépe postavenému Milanovi, ale rozhodl se sám vystřelit a bohužel netrefil ani branku.Naštěstí jsme jednobrankové vedení udrželi až do konce a připsali si velmi cenné tři body.

Hodnocení trenéra: Bohužel jsme museli hrát na velmi malé umělce, kde to bylo spíš než o fotbale jen o soubojích. Poradili jsme si s tím ale dobře a podle mě zaslouženě vyhráli. Soupeř hrál nakopávané balony na urostlé útočníky a to nám nevyhovuje. Dnes jsme to ale odjezdili a potvrdili dobrou formu ze závěru sezony.

Sestava: Horejš – Hrubý, Petlan, Kvapil, Češpivo – Kokoška (68´Šonský), P. Žofák, Podaný, Lhota (90´Farkaš) – Novotný (88´Andrisák), García

Branky: 15´Radomskiy, 72´Češka – 1´Lhota, 38´(p) P. Žofák, 62´Kvapil