FA Praha – Třeboradice B 5:2

2.3.2019 11:30hod

Béčko čekala generálka před jarními soutěžními boji. Bohužel z tohoto zápasu se omluvilo celkem 4 lidí, kteří budou tvořit základ týmu. Trenér tak musel obvolávat bývalé spoluhráče / „Kejhyč“, „Poky“ nebo Jirku Dynek / jestli by si nešli kopnout…

Bohužel začátek zápasu byl pro naši rezervu opravdu tragický. Hned v 2minutě se dostali domácí do přečíslení, když běželi 2 na jednoho, před vyběhnuvším „Chmeldou“ ještě domácí posunul na volnějšího spoluhráče a bylo  to 1:0.

Hned za minutu se bohužel měnilo skóre, když si na polovici hřiště domácí posunul míč hlavou dopředu, třeboradičtí mysleli, že bude odmáván ofsajd, neb míč mířil na FA spoluhráče, nicméně ten vůbec nehrál a původní hlavičkář si pro míč doběhl, obešel i „Chmeldu“ a zvyšoval už na 2:0. Dobrá sprcha.

Dalších asi 30 minut se odehrávalo hlavně mezi vápny, ale domácí FA mělo jasnou převahu. Domácí byli u odražených míčů vždy dřív, byli více pohyblivý a třeboradičtí se nemohli vůbec chytnout a žádná větší kombinační hra se z jejich strany také nekonala. Až v poslední desetiminutovce před koncem poločasu se mírně upomenuli třeboradičtí. Ve 37 min.  „Kejhyč“ převzal na vápně míč a pěkně z vápna vystřelil, domácí ovšem tečoval na roh. Z něj sice nic nepřišlo,ale k odraženému míči si dostal „Hruby“ vyrazil do vápna soupeře, obešel dva hráče a z pravého rohu vápna našel mezírku mezi gólmanem a tyčkou branky – 2:1.
Nicméně celková převaha domácích stále pokračovala. Ve 40 minutě se zaskvěl „Chmelda“ když se předním objevli 2 domácí hráči a snad na 3x míč chytil a nenechal navýšit skóre.Ve 41 min Míra poslal pěkný centr do vápna, k odraženému míči se dostal „Kejhyč“ a z otočky pěkně vystřelil, bohužel nad bránu domácích. Než rozhodčí zapískal poločas, bohužel se skóre měnilo znovu. Z levé strany totiž domácí poslali přetažený míč až na vzdálenější tyč kde byl připravený jeho spoluhráč a lehkou hlavou k tyči zvyšoval na 3:1.

Do druhé poločasu se mírně zpřeházeli sestavy, ale průběh hry se nijak zásadně nezměnil. Domácí měli více ze hry, zvyšovali v 60minutě už na 4:1.

Do listiny střelců se přeci jen ještě třeboradičtí dostali, když se do protiútoku dostal „Šony“, dlouhým balonem našel „Kejhyče“, který šel sám na brankaře, ten mu střelu jen ztlumil, ale ještě ji pak dorazil do prázdné branky – 4:2.

Poslední změnu ale měli na svědomí domací, když „Hory“ vyrazil jednu z jejich střel,  ale další domácí doběhl dřív než „Kokino“ a bylo to 5:2.

Slovo trenéra:

Dnes není za co pochválit. Do zápasu jsme vstoupili příšerně, když ve 3. minutě prohráváme 0:2. Soupeř byl ve všem lepší. Všude byl první, měl každý míč a výrazně nás přehrával. My neběhali a bránit jsme začínali, až v momentě kdy měl soupeř balon pod kontrolou. Nikdo se nenabízel a nechtěl hrát. Bohužel je vidět, že absence 2-3 hráčů je pro nás vražedná. Na druhou stranu je dobře, že jsme takovou facku dostali před 1. mistrákem a do zápasu půjdeme s pokorou. Věřím, že dnešní výkon nahradíme hned v prvním jarním kole proti Spojům, které jsou lídrem soutěže.

Ještě bych rád poděkoval klukům, bez kterých bychom zápas odehráli jen stěží – Kejhyč, Poky a Jirka.

Sestava:

Chmelíček (45´Horejš) – Hrubý, Petlan, Češpivo, Bureš (Dynek) – M. Žofák, Lhota, Pokorný (78´Čáp), Šonský – Kokoška – García (45´Kejha)

Branky Třeboradic: Hrubý, Kejha