převzato ze stránek PFS

Jsou zvyklé hrát na špici tabulky. Tenhle plán nakonec naplnily fotbalové Třeboradice i v první polovině Pražská teplárenská přeboru, ačkoliv představení ambiciozního týmu mělo do ideální pohody daleko. Do jara vyrazí mužstvo trenéra Jiřího Tesaře z páté pozice, ztráta na vedoucí Újezd Praha 4 je však velká – patnáct bodů. „Víme, že soupeři posilovali a my máme úzký kádr. Když se nám budou vyhýbat zranění, tak naše základní sestava sílu má,“ věří pár dní před startem jarní části přeboru Tesař.

V generálce na jaro jste prohráli 1:2 s Újezdem nad Lesy. Jak jste s přípravou spokojený?
Výsledkově jsme dva zápasy prohráli a tři vyhráli, tohle s Újezdem byl spíš remízový zápas. My i soupeř jsme zahodili spoustu šancí. Jinak v globálu, snažili jsme se udělat maximum možného. Jen máme úzký kádr, bohužel.

Už na podzim vás nebylo zrovna moc. Co si pod slovem úzký kádr mám představit?
Zatím odešli čtyři hráči, ale možná to bude nakonec pět lidí a přišel jen jeden. To jsme ve finále na minus čtyřech. Ale snad budeme na poslední chvíli ještě kádr doplňovat, nebo budeme využívat kluky z béčka.

To nezní úplně ideálně. Co když přijdou nějaká zranění?
Bohužel se nám nevyhýbala ani teď v zimě. Celou pauzu se s námi táhnou také nemoci. Takže i teď s námi chodili kluci z béčka. V tomhle směru byla příprava taková zvláštní. Ale věřím, že budeme připravení.

Ztráta pěti hráčů je docela citelná. Kdo tedy z Třeboradic odešel?
Odešel střelec Junek, další útočník Sýkora, stoper Votava, pryč je i Kadeřábek a ještě nám odejde nejspíš jeden hráč. O tom, který odchod bude pro nás větší ztráta a budeme mít na té pozici třeba větší problém, to nechci pouštět ven.

A kdo tým během zimy posílil?
Z béčka přišel útočník Milan Novotný. Ještěže máme kam sáhnout, zaplaťpánbůh. Když kluci z rezervy nastoupili, tak určitě nepropadli.

Jste kousek za medailovými pozicemi, kde byly zvyklé Třeboradice hrát. Jak vidíte šance, že by váš tým zaútočil na lepší umístění?
To nevím, uvidíme. Budeme hrát, přistoupíme k tomu poctivě a budeme chtít vyhrávat. Uvidíme, jak to půjde.

Konkurence spíš posilovala, vnímáte to? Jaro bude asi těžší…
Určitě. Ale jaro bývá vždycky těžší než podzim. Ostatní týmy posilovaly, tak jsou na tom asi lépe. Uvidíme, jak to bude. My, když budeme kompletní a budeme zdraví, tak základní sestava sílu má. Takže si přeji, ať se nám hlavně vyhýbají zranění a nemoci. Pak to bude dobré.

V generálce chyběl exligista Pavel Grznár. Není právě on tím pátým hráčem na odchodu?
Ne, ne. Měl jen nějaké šrámy, ale normálně bude pokračovat. To je srdcař, bude u nás i dál.